Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Naaktslakken in huis? Zo kom je er vanaf!

Woon je in een vochtig huis dan is er een grote kans dat je af en toe naaktslakken in je woning aantreft. Je ziet ze vaak in de kruipruimte of je kelder, maar ze kunnen ook op andere plekken voorkomen. Die slijmerige sporen zijn niet echt aangenaam. Heb je naaktslakken in huis? Zo kom je er vanaf.

De schokkende reden waarom je naaktslakken in huis hebt!

Waarom zitten er naaktslakken in huis?

Naaktslakken houden van een vochtige omgeving. Bij een normaal klimaat blijven ze gewoon buiten, maar de laatste jaren zien de seizoenen er vaak wat anders uit. Als De zomer heel nat is en de winter zacht dan is de kans groot dat naaktslakken het binnen gaan opzoeken.

Een naaktslak in huis zal op zoek gaan naar de meest vochtige plekjes zoals kelders en kruipruimtes. Toch is het niet gek als je ze ook op andere plekken tegenkomt. Het is allesbehalve prettig dat je in de ochtend op blote voeten of sokken de keuken inloopt en in een slijmerig slakkenspoor terechtkomt. Tijd dus om naaktslakken uit je huis te verbannen.

Je gelooft nooit hoe je van naaktslakken in huis afkomt!

De naaktslak bestrijden, zo doe je dat

De beste manier om de naaktslak te bestrijden is door je huis minder vochtig te maken. Zeker als je een wat oudere woning woont, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Hier een aantal oplossingen:

  • Zorg voor ventilatie – Zorg dat vochtige ruimtes goed geventileerd zijn en controleer of alle ventilatieroosters open staan. 
  • Dicht lekken – Controleer of er nergens een lek is in huis waar vocht blijft staan.
  • Plaats vochtvreters – Om ook de laatste restjes vocht te verwijderen kun je vochtvreters plaatsen. 
  • Voorkom kieren – De enige manier waarop de naaktslak binnen kan komen is via kieren en naden. Kleine naden kun je dichten met kit, grote met purschuim en als het gaat om kieren ander deuren dan kun je tochtstrips plaatsen. 
  • Zorg voor een schoon huis – De reden dat de naaktslak in huis komt, is omdat ze eten zoeken. Als er in de keuken regelmatig etensresten op de grond vallen of er brokjes voor de kat staan dan zullen ze sneller binnenkomen. Zorg daarom voor een schoon huis zonder etensresten. 
  • Lok naaktslakken weg – Als de naaktslakken toch binnen blijven komen kun je sinaasappelschillen neerleggen bij de plekken waar ze binnenkomen. Ze zullen hierin klimmen en daar ook blijven. Je kunt in de ochtend de schillen met slak en al op de composthoop gooien.

 

Ontdek waarom naaktslakken je huis binnendringen!

Wat je zeker niet moet doen als je naaktslakken in huis vindt

Het is heel begrijpelijk dat je de naaktslakken zo snel mogelijk weg wil hebben, maar er is een ding dat je zeker niet moet doen. Veel mensen gebruiken zout om de naaktslak te bestrijden. Deze methode zal de slak uitdrogen, maar het zal ook voor vieze slijm zorgen en is bovendien niet diervriendelijk.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs