Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe lang overleeft schurft in kleding?

Schurft is een huidaandoening die besmettelijk is voor mens en dier. De aandoening wordt veroorzaakt door een klein beestje, de schurftmijt. De besmettelijkheid van de aandoening zorgt ervoor dat je snel moet kiezen voor een behandeling. Niet omdat het gevaarlijk is, maar wel door de besmettelijkheid ervan. Wist je dat schurft ook in je kleding gaat zitten? Hierdoor is het van belang om direct je kleding schurftvrij te maken. Hoelang blijft schurft in kleding zitten en hoe verwijder je het?

Schokkende waarheid over schurft in kleding!

Hoelang blijft schurft in kleding zitten?

Schurft kan in je kleding zitten en hier drie dagen op overleven. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je kleding op een goede manier schoon te maken. Je wil namelijk niet na je medische behandeling opnieuw schurft krijgen. 

Verzamel alle stoffen waarmee je de laatste drie dagen in contact bent geweest. Denk hierbij aan handdoeken, kleding en beddengoed. Bovendien moet je ook denken aan mutsen, hoofddoeken, stoffen schoenen of  knuffels. 

De kleding moet gewassen worden op 60 graden en dient een volledig wasprogramma te draaien. Het is van belang om de kleding te verzamelen met wegwerphandschoenen. Hierdoor voorkom je dat je handen in contact komen met de schurft.

Je zult niet geloven hoe schurft in kleding terechtkomt!

Schurft kleding in vuilniszakken doen

Past niet alles in één ronde tijdens het wasprogramma? Bewaar dan de rest van de schurft kleding in zakken. De kleding dient drie dagen volledig afgesloten te zitten in de vuilniszakken. Na drie dagen kun je de overige kleding wassen. De afgesloten zakken dien je te bewaren in een aparte ruimte, waar de kamertemperatuur tussen de 18 en 20 graden is. 

Een tapijt of een bankstel kan natuurlijk niet in je wasmachine. Hierbij is het belangrijk dat je deze meubels zorgvuldig stofzuigt. Denk hierbij ook aan de hondenmand of stoffen stoelen.

Dit moet je weten over schurft in kleding!

Opnieuw behandelen

Elke ochtend dien je opnieuw je beddengoed en je kleding te wassen of in afgesloten zakken op te bergen. Dit blijf je doen tot je geen schurft meer hebt. In combinatie met de medische behandeling zal de schurft geleidelijk weggaan, waardoor je na ongeveer zes weken volledig schurftvrij bent. 

Door de kleding en het beddengoed zorgvuldig te blijven wassen, voorkom je dat je tijdens het geneesproces opnieuw besmet raakt met schurft. Het is dus even een flinke klus, maar uiteindelijk kun je de schurft uit je gehele woning bestrijden.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs