Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dit betekent het witte hartje emoji!

Als je aan het kletsen bent met iemand via de app, dan wordt er al gauw gebruikgemaakt van verschillende soorten emoji’s. Ondanks dat de meeste emoji’s vaak onschuldig van aard zijn, kan er wel degelijk een dubbele betekenis aanhangen. Denk bijvoorbeeld eens aan de perzik of de aubergine. De oudere generatie denkt aan een stuk groente of fruit, terwijl de jongere generatie hele andere gedachten heeft bij deze emoji’s. Een emoji kan dus verschillende betekenissen hebben. Steeds vaker wordt ook het witte hartje gebruikt in de app, maar wat is de betekenis van een wit hartje?

De verrassende betekenis achter het witte hartje!

Wit hartje betekenis

Steeds vaker wordt er gekozen voor een wit hartje via de chatapps, maar wat is het witte hartje betekenis? Het witte hartje heeft meerdere betekenissen: 

 • Steun en medeleven
  Het witte hartje wordt het vaakst gebruikt om medeleven en steun te bieden aan degene met wie je aan het appen bent. Je kunt het witte hartje sturen als iemand in een moeilijke tijd zit. Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensgeval. Het witte hartje staat hierbij voor troost en hoop, in voor en tegenspoed. 
 • Liefde op een vriendschappelijke manier
  Een wit hartje staat natuurlijk ook centraal in de liefde. Toch staat het niet voor de liefde tussen een romantisch liefdeskoppel. Wel staat het voor de liefde die een vriendschap met zich mee kan nemen. Het witte hartje staat daarom voor liefde, zonder dat de ander er romantische verwachtingen bij heeft. 
 • Spiritualiteit
  Een wit hartje kan ook staan voor spiritualiteit. Je kunt het witte hart bijvoorbeeld naar je gesprekspartner sturen op het moment dat je samen in gesprek bent over een specifiek spiritueel onderwerp. Hierdoor kun je spirituele steun bieden aan je gesprekspartner tijdens het gesprek. 
 • Harmonie en vrede
  Het witte hartje emoji kan ook staan voor harmonie en vrede. Het witte hartje staat namelijk internationaal ook bekend als een symbool voor het verlangen naar een wereld vol vrede. 
 • Diepe liefde
  Het witte hartje staat ook symbool voor diepe liefde. Het staat namelijk symbool voor pure liefde, die je samen met iemand kan delen. In dit geval kan het dus ook staan voor de liefde binnen een romantische relatie. In dit geval staat het witte hartje voor betekenissen zoals: ‘Je bent speciaal voor me’ of ‘Ik ben trots op je.

 

Ontdek wat een wit hartje écht betekent!

Witte hartje in combinatie met andere emoji’s

Het witte hartje kun je natuurlijk ook gebruiken in combinatie met andere emoji’s. Hierdoor kun je jouw emoji nog meer betekenis geven in het gesprek. Door het witte hartje emoji te sturen met andere kleuren hartjes, kun je jouw liefde via de app nog sterker uitdrukken. Je kunt namelijk meerdere soorten liefde laten zien, door een combinatie te maken van de verschillende kleuren. 

Bovendien kun je het witte hartje ook gebruiken met emoji’s zoals een knuffel of een roosje. Op deze manier geef je vriendschappelijke liefde weg, zonder dat er een romantische betekenis achter schuilt. Ideaal als je iemand een steuntje in de rug wil geven.

Dit wist je nog niet over het witte hartje!

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs