Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kijken we naar de inrichting van ons huis, dan besteden we steeds meer aandacht aan het persoonlijk inrichten van andere ruimtes dan alleen de woonkamer. De woonkamer is namelijk allang niet meer het stralende middelpunt van je huis; ook andere ruimtes, zoals je keuken en slaapkamer, verdienen de nodige aandacht.

Heb je zin om je slaapkamer opnieuw in te richten of kun je from scratch beginnen, omdat je gaat verhuizen? Niet iedereen weet precies wat hij of zij zou willen voor de slaapkamer. Wel weten ze vaak zeker dat ze willen gaan voor een fijne sfeer of een stijl waarbij alles matcht. De vraag is alleen: welke stijl? In dit artikel bespreken we 4 slaapkamerstijlen met je die heel goed passen in 2024/2025.

1. Ga voor de minimalistische Japandi-stijl voor je slaapkamer

Een van de stijlen die op het moment helemaal hip en happening is, is Japandi. Japandi is een interessante mix van Japans interieur en items uit de Scandinavische inrichting. Deze stijl omarmt minimalisme, functionaliteit en mooie natuurlijke materialen zoals hout. Wat betreft kleuren kies je voor neutrale tinten zoals beige, grijs en wit in combinatie met donkere tinten.

Ga bijvoorbeeld voor een houten bedframe en houten kasten die van hetzelfde hout gemaakt zijn. Er zijn allerlei soorten schoenenkasten en kledingkasten van licht en donker hout die goed passen binnen deze trend. Kies verder voor strakke en ronde vormen, zoals een rond vloerkleed en ronde wanddecoratie. Binnen deze stijl geldt: less is more. Uiteraard kun je wel gaan voor accessoires, maar houd het simpel en vooral uniek. Een mooi kunstwerk aan de muur is bijvoorbeeld meer passend dan tien willekeurige foto’s of schilderijen.

2. Warme tinten en aardse materialen in een mediterrane slaapkamer

Ga je liever voor wat meer warmte in je slaapkamer op het gebied van kleuren en materialen? Ook daarvoor is er een hele fijne trend beschikbaar: de bohemian mediterrane slaapkamer. Deze stijl heeft qua basis wel wat weg van Japandi, maar is qua kleuren totaal anders. Waar je in een Japandi slaapkamer veel rustige beige tinten ziet, kies je bij deze trend voor warme kleuren zoals aarderood en lichtbruin. Ook okergeel en donkergroen doen het goed binnen deze stijl.

Deze kleuren combineer je eveneens met diverse soorten houten materialen, maar ook met bamboe, rotan en linnen. Verf je muren bijvoorbeeld in een mooie terracotta tint, koop een rotan kledingkast en ga voor kleurrijke kussens op bed. Binnen deze interieurtrend is oog voor detail extra leuk: gouden accessoires zoals een gouden spiegel maken het geheel bijvoorbeeld helemaal af. Ga daarbij voor extravagante gordijnen, een prachtig hemelbed en andere items die je slaapkamer een mediterrane droom maken.

3. Ook de Scandinavische stijl blijft enorm populair

Naast de Japandi en mediterraanse stijl blijft het tijdloze Scandinavisch interieur ook razend populair. Deze stijl zien we al jaren terug in de slaapkamer en is wat dat betreft echt tijdloos te noemen. Hoewel bij de Scandinavische slaapkamer minimalisme ook centraal staat, is het wat minder strak en streng dan het Japandi interieur. Daarom zien we in dit soort slaapkamers wat meer kleur terug, maar blijft het geheel wel luchtig. Denk aan frisse tinten zoals lichtblauw, grijs en diverse pasteltinten.

Dit soort kleuren zijn heel goed te combineren met mooie lichte houten slaapkamermeubels, zoals bedframes, schoenenkasten, hangrekken en tafels. Dit soort meubels vind je gewoon online, bijvoorbeeld in de webshop van Emob. Zorg ervoor dat de ruimte niet te druk is ingericht en houd het lekker simpel. Met een paar planten maak je een kamer in deze stijl helemaal af. Wissel hierbij vooral af met grote en kleine planten als je daar de ruimte voor hebt.

4. Felle kleuren en zwart-witte tinten in een moderne slaapkamer

Uiteraard mag een modern interieur voor je slaapkamer ook niet ontbreken in dit lijstje. Waar de Japandi stijl al heel modern is, gaat de standaard moderne inrichting nog net een stapje verder. In een moderne slaapkamer staan zwart-witte tinten centraal die af en toe afgewisseld kunnen worden met hele felle kleuren zoals neon roze en neon geel. Maar: deze kleuren worden puur als accent gebruikt, dus bijvoorbeeld als kussens op bed.

Verder richt je een slaapkamer met modern interieur strak in zonder al te veel poespas, maar met een paar echte opvallende items. Denk aan een kleurrijk kunstwerk aan de muur of een pakkende tekst in neonletters aan de muur. Wat binnen deze stijl ook goed past, zijn smart home apparaten zoals een slimme tv en slimme lampen. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders over dit soort apparatuur thuis beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *