Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films en tv-programma’s met Jason Mamoa

Jason Mamoa films en tv-programma’s – Jason Mamoa schitterde recent nog op het witte doek in Aquaman. Maar deze filmster draait al aardig wat jaren mee. Als je net als wij als kind naar de serie Baywatch keek, dan zag je Jason Mamoa regelmatig voorbijkomen. De jonge strandwacht is ondertussen volwassen geworden en Jason Mamoa heeft een paar mooie films en tv-programma´s op zijn naam staan. 

Ook benieuwd naar de repertoires van andere sterren? Bekijk hier de films en tv-programma’s van:

De beste films en tv-programma’s met Jason Mamoa in de hoofdrol

Dit zijn de allerbeste films en series met Jason Mamoa. In ale deze films en tv-programma´s met Jason Mamoa laat hij zijn beste acteerwerk zien. 

1. Game of Thrones (2011-2019)

Game of Thrones is een van de populairste series ooit gemaakt. In de eerste twee seizoenen speelt Jason Mamoa, Khal Drogo. Hij is een brute leider en wordt gezien als een van de beste strijders. Jason Mamoa heeft in deze rol weinig tekst en als hij praat is dat in een fictieve taal. 

Toch waren fans zeer te spreken over zijn acteerwerk. Hij wist zijn tegenstanders angst in te boezemen en tegelijkertijd wist hij zijn tedere kant te tonen aan Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). In de tweede serie overleed het karakter van Jason Mamoa. De serie kreeg 159 Emmy nominaties en won er 59.

2. Aquaman (2018 & 2023)

Een van de meest bekende Jason Mamoa films en tv-programma’s is de film Aquaman. Jason Mamoa kroop hiervoor in 2018 in de huid van Arthur Curry. Ondanks zijn nietsvermoedende leven op het land is Arthur Curry onder water de leider van het koninkrijk Atlantis. De film werd bij de vele (met name vrouwelijke) kijkers goed ontvangen.

In 2023 moet Mamoa het als Arthur Curry opnemen tegen Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) in Aquaman and the Lost Kingdom. Het was Jason Mamoa zelf die tijdens de opnames van de eerste film het idee opperde om een vervolg te maken. Uiteindelijk kostte het ongeveer 210 miljoen euro om de film te produceren.

3. Dune (2021)

Dune is een science fiction film die in 2021 in première ging. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Timothée Chalamet die Paul Atreides speelt. Hij woont samen met zijn familie op een droge planeet genaamd Dune. Ze besluiten naar een andere planeet te gaan waar ze the spice kunnen vinden voor een langer leven en extra kracht. 

Jason Mamoa speelt de rol van Duncan Idaho. Hij is een zwaardmeester voor het huis van Atreides en een mentor voor Paul Atreides. Dune won maar liefst 6 Oscars. 

4. Fast X (2023)

Fast X is de 10e film in de Fast & Furious reeks. In Fast X speelt Jason Mamoa, Dante Reyes. Hij is de zoon van Hernan Reyes die eerder werd vermoord. Dante Reyes zoekt wraak op het team van Dominic Toretto (Vin Diesel). Kijkers van de film waren zeer onder de indruk van de prestaties van Mamoa. Het is een van de films en series met Jason Mamoa die velen bij zullen blijven. 

5. Baywatch Hawaii (1999-2001)

Deze lijst met Jason Mamoa films en tv-programma’s is niet compleet zonder het benoemen van Baywatch. Van 1999 tot 2001 speelde hij de rol van strandwacht Jason Loane. De serie waarin ook David Hasselhof te zien was kende een enorme populariteit. Het was het duwtje in de rug dat Mamoa nodig had om door te breken. 

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs