Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Als je je verdiept in de wereld van films en series met Evan Peters, ontdek je een diversiteit aan personages, elk op unieke wijze tot leven gebracht door zijn talentvolle acteerprestaties.

Vanaf zijn vroege dagen in “Clipping Adam” tot het fascineren van het publiek in “American Horror Story“, verkent deze lijst de reis van Peters door verschillende rollen die zijn positie zowel in de film- als televisiewereld versterken.

Ook benieuwd naar de repertoires van andere sterren? Bekijk hier de films en tv-programma’s van:

Evan-peters

De beste films en tv-programma’s met Evan Peters in de hoofdrol

Evan Peters heeft een indrukwekkende loopbaan opgebouwd met verschillende rollen die zijn acteertalent en vermogen om zich in te leven in diverse personages benadrukken. Hieronder vind je een overzicht van enkele opmerkelijke Evan Peters films en tv-programma’s waar hij de hoofdrol in heeft gespeeld.

  1. Clipping Adam (2004)

In zijn allereerste acteerrol speelde Evan Peters de rol van Adam Sheppard in de dramafilm “Clipping Adam“. Het verhaal draait om een tienerjongen die te maken krijgt met familie- en persoonlijke problemen nadat hij zijn moeder en zus heeft verloren bij een auto-ongeluk.

Peters’ optreden werd zeer gewaardeerd en hij kreeg de prijs voor Best Breakthrough Performance tijdens het Phoenix Film Festival, wat een veelbelovend begin van zijn acteercarrière betekende.

  1. Invasion (2005-2006)

Evan maakte de overstap naar televisie en kreeg een belangrijke rol in de spannende sci-fi-thrillerserie “Invasion” van ABC, waarin hij Jesse Varon speelde.

De serie speelt zich af na een verwoestende orkaan in een klein stadje in Florida, waar mysterieuze waterwezens het stadje binnendringen en de lichamen van de bewoners overnemen. Jesse Varon, het personage van Peters, is een sleutelfiguur bij het ontrafelen van het mysterie achter deze vreemde gebeurtenissen in het stadje.

  1. American Horror Story (2011-heden)

Evan Peters is een bekend gezicht in de spannende anthologieserie “American Horror Story“, waarin hij verschillende personages speelt gedurende verschillende seizoenen.

  1. Adult World (2014)

Peters acteerde naast Emma Roberts en John Cusack in de film “Adult World“, een mix van komedie en drama. Hij speelt de romantische interesse van het personage van Roberts, een aspirant-dichteres die werkt in een boekhandel voor volwassenen en op zoek is naar mentorschap bij een teruggetrokken schrijver, gespeeld door Cusack. 

  1. The Pirates of Somalia (2017)

In de film “The Pirates of Somalia” speelt Evan Peters de rol van Jay Bahadur, een beginnende journalist die moedig naar Somalië gaat om het leven van piraten te documenteren.

De film is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en laat zien hoe Peters op meeslepende wijze een verhaal vertelt terwijl hij een personage neerzet dat een belangrijke persoonlijke ontwikkeling doormaakt.

Zijn optreden was opmerkelijk en leverde hem zelfs een nominatie voor de Critics’ Choice Awards op.

  1. American Animals (2018)

In dit misdaaddrama speelde Evan Peters de hoofdrol als Warren Lipka, een van de vier jonge mannen die een plan smeden en uitvoeren om zeldzame boeken te stelen uit een universiteitsbibliotheek.

De film onderzoekt de redenen achter deze daad, toont hoe de overval wordt uitgevoerd en belicht vervolgens de gevolgen die hierop volgen.

Peters’ acteerprestatie is indrukwekkend, waarbij hij een complex en opstandig personage neerzet dat betrokken raakt bij situaties waar veel op het spel staat.

Met zijn optreden voegt hij diepgang toe aan het verhaal, waardoor deze film een meeslepende verkenning wordt van jeugdige desillusie en het zoeken naar betekenis.

Deze projecten laten zien hoe veelzijdig Evan Peters is als acteur. Gedurende de jaren heeft hij een diverse reeks personages gespeeld, zowel in films als op televisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *