Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie is Maaike van Houten?

Maaike van Houten

Waarom ervaart een kaal persoon altijd liefdesverdriet? … Hij verlangt naar haar! Dergelijke ‘foute’ woordspelingen en raadsels kom je vaak tegen op de TikTok-feed van Maaike van Houten. Ze wint steeds meer bekendheid in Nederland, maar wie is ze eigenlijk? Ontdek het in deze blog.

Even kennismaken

Maaike van Houten is geboren in Eindhoven, 27 jaar oud en meet 1,68 meter. Mensen hebben vaak het idee dat Maaike een lange vrouw is, maar dat valt eigenlijk best mee. Ze heeft een hbo-diploma Verpleegkunde en werkt nu als verpleegkundige op de acute opname-afdeling van het Anna Ziekenhuis. Maaike’s hobby’s zijn fotografie en ijshockey. Ze heeft één broer en daarnaast ook stiefbroers en -zussen.

Sinds november 2022 woont Maaike van Houten samen met haar partner Laura en hun hond. Laura is regelmatig te zien in Maaike’s TikToks en heeft haar eigen sportschool in Eindhoven, waar ze personal training geeft.

Doorbraak

Als je TikTok gebruikt, ben je waarschijnlijk al eens de ‘foute’ woordgrappen van Maaike tegengekomen. Op 14 februari 2019 plaatste Maaike haar eerste TikTok. In juni 2021 brak ze plotseling door op TikTok. Een video waarin ze een raadsel over een chirurg vertelde, werd maar liefst 2,2 miljoen keer bekeken! Vandaag, op 14 februari 2023, heeft ze maar liefst 256.200 volgers. In haar TikToks hoor je regelmatig collega’s die Maaike’s raadsels oplossen of haar woordgrappen aanhoren. Soms deelt ze ook TikToks over het leven als verpleegkundige en legt ze uit hoe het eraan toegaat in de zorg.

Maaike vertelt aan het AD dat ze altijd al van woordgrappen hield. “En op een gegeven moment ben ik ze op TikTok gaan delen, en dat werd heel goed ontvangen.” Met haar content gaat ze de strijd aan tegen negativiteit: “Er staan tegenwoordig zoveel negatieve dingen op TikTok of in het nieuws. En ik dacht: mensen kunnen wel wat positiviteit gebruiken, vooral in deze tijd, met corona enzo.” De verpleegkundige vindt het helemaal niet erg om herkend te worden, vertelt ze: “Ik word regelmatig wel herkend. Mensen die op de foto willen. Toevallig zijn er regelmatig patiënten die mij herkennen, en laatst wilde een patiënt met mij op de foto. Dus dat is wel grappig!”

Maaike heeft ook haar eigen YouTube-kanaal, waar ze vlogs deelt over haar leven. Net als andere succesvolle influencers verkoopt Maaike van Houten nu ook merchandise. Je kunt een mok kopen met een toepasselijke woordspeling, een scheurkalender met uiteraard woordgrappen en raadsels, en een vragenspel.

Binnenkort naar Frankrijk? Vermijd deze scheldwoorden!

Management

Maaike van Houten hoeft niet alles alleen te doen; ze werkt samen met het marketingbedrijf Molecule Social. Dit bedrijf heeft een sterke focus op TikTok en heeft samenwerkingen met onder andere DJ HATO en Mitchell (@officialswaggie).

Molecule Social is opgericht door Soufyan el Hammouti, Jacqueline Texidor en Robert Tammen. Volgens hen kan TikTok creators en merken naar een hoger niveau tillen zonder dat daar een groot budget voor nodig is.

Wat drijft Maaike van Houten?

Maaike vertelt aan Omroep Brabant dat ze met haar grappen meer positiviteit wil brengen. “Er is zoveel ellende in de wereld. Ik wil mensen gewoon een beetje laten lachen.” In haar TikToks is Maaike vaak zelf degene die het hardst lacht. Ze is zich daarvan bewust: “Ik vind mezelf supergrappig, dus in mijn filmpjes lach ik altijd heel hard om mijn eigen grapjes. Ik denk dat mensen het daarom zo leuk vinden om naar te kijken. De grappen vinden ze niet per se grappig.”

 

Je hebt vast en zeker wel eens van een derde tepel gehoord. Wij vertellen je er alles over.

"Raad de Scheet"

Op Maaike’s TikTok zijn verschillende soorten content te vinden. Het grootste deel van haar feed bestaat uit woordgrappen en raadsels. Daarnaast voert ze herkenbare gesprekken met haar opa, bijvoorbeeld over gescheurde broeken, en heeft ze een terugkerend, controversieel segment genaamd “Raad de Scheet”. In dit segment vraagt Maaike iemand om een scheetgeluid te maken, waarna zij zelf een scheet laat. “Als dat dan op elkaar lijkt, ja dat is gewoon grappig”, zegt ze op het Jeugdjournaal.

Dat sommige mensen dit te ver vinden gaan of onbeschoft, boeit Maaike niet. “Eigenlijk heb ik er letterlijk schijt aan.” Ze vertelt het Jeugdjournaal dat haar moeder vroeger al zei dat ze scheten kon laten alsof ze een volwassen vent was, dus vond ze dat ze iets met dat talent moest doen.

Aan de tand gevoeld

Vanwege Maaike’s opvallend witte tanden ontvangt ze regelmatig opmerkingen en vragen. Sommige mensen zijn kritisch en vragen zich af ‘waarom ze zichzelf dat toch heeft aangedaan’. Maaike heeft in verschillende video’s uitleg gegeven. Als kind viel ze van de fiets, waarbij er stukken van twee voortanden braken. Ze heeft jarenlang last gehad van haar gebit en heeft nu een brug, een rij kronen die aan elkaar vastzitten en de lege ruimte waar tanden ontbreken overbruggen.

Grappen voor het goede doel

Eind 2021 werkte Maaike samen met Radio 538 om geld op te halen voor twaalf goede doelen. Mensen konden geld overmaken naar de radiozender en Maaike zou dan een nieuwe grap maken. Sommige fans maakten tot haar verbazing wel 500 euro over.

 

Net nieuwe handdoeken gekocht? Zo was je deze het best.

Carrièreswitch?

Volgens Omroep Brabant overweegt Maaike nog geen carrièreswitch. “Misschien als ik er meer geld mee kan verdienen dan dat ik nu verdien. Maar dan zou ik alsnog een paar dagen per week in het ziekenhuis blijven werken. Ik haal er veel voldoening uit om voor mensen te zorgen.” In een Q&A op YouTube vertelt Maaike wel dat ze graag een tv-programma zou willen presenteren.

Dus… verveel jij je of ben je op zoek naar inspiratie om zelf de grapjas uit te hangen? Dan kun je goed terecht bij Maaike van Houten, op TikTok, Insta of YouTube. Welk platform je ook gebruikt, Maaike is daar!

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs