Zoeken
Sluit dit zoekvak.

We Fashion retour beleid: een stappenplan

WE fashion

Voor een gezellig feestje heb je wel zes verschillende outfits besteld, maar eerlijk gezegd was dat overbodig. Wat vooraf je nummer 1 keuze was, blijkt ook daadwerkelijk de nummer 1 te zijn. Maar wat moet je nu doen met die overige outfits?

Ons voorstel: natuurlijk retourneren! Omdat je hebt gekozen voor directe betaling, zou het zonde zijn om het geld niet terug te krijgen. Het terugsturen van kleding kan wellicht wat inspannend zijn en is niet de meest plezierige bezigheid. Echter, het zou zonde zijn als de kleding ongedragen in je kast blijft liggen. Jij wordt er niet blij van, en de kleding al helemaal niet (als je gelooft dat kleding gevoelens heeft).

Weten waar Keri Russell allemaal in speelt? Dit zijn alle films en tv-programma’s.

Retourprocedure

In dit artikel vind je in enkele handige stappen hoe je een retour kunt regelen bij WE Fashion. We beginnen met de stap waarin je de retour voorbereidt.

Stap 1: Retour voorbereiden

Allereerst dien je je retour correct voor te bereiden. Stap 1 is het aanmelden van je retour. Dit kan op twee manieren:

  1. Log in op je WE-account en volg de aangegeven stappen.
  2. Meld je retour aan met behulp van je ordernummer en e-mailadres.

Nadat je deze stap hebt voltooid, geef je op het retourformulier aan waarom je de items retourneert en welke specifieke artikelen je wilt terugsturen. Mogelijk is de reden dat het te klein is of beschadigd is. In dat geval kun je ook een ‘omruil’ aanvragen.

Let op: je moet je retour binnen 60 dagen aanmelden. Na aanmelding heb je 14 dagen om de items daadwerkelijk te retourneren. Dus als het op de dag van aanmelding begint te regenen, kun je het nog even uitstellen.

Weten waar Sinan Eroglu allemaal in speelt? Dit zijn alle films en tv-programma’s.

Stap 2: Pakket verzenden

Als je het pakket hebt ingepakt, ben je waarschijnlijk ook een retourlabel tegengekomen. Plak dit label logischerwijs op het pakket. Je hebt nu twee opties:

  1. PostNL: het meegeleverde retourlabel is bedoeld voor retournering via de pakketbezorgers van PostNL. Zoek het dichtstbijzijnde pakketpunt en lever het pakket daar in. Voor jou is het fijn dat je geen verzendkosten betaalt. Tijdens de verzending geef je altijd aan dat het om een pakket van WE Fashion gaat.
  2. Andere pakketbezorger: Het kan zijn dat je om bepaalde redenen geen gebruik wilt of kunt maken van PostNL. In dat geval stuur je het pakket terug via een andere pakketbezorger. Het adres waarnaar je het retour kunt sturen is:

WE Fashion

t.a.v. webshop retouren

Antwoordnummer 56020

3506 VB Utrecht

Helaas worden de verzendkosten hiervoor niet vergoed en dien je deze zelf te betalen.

Stap 3: Terugbetaling

Bewaar allereerst het verzendbewijs totdat het pakket in goede staat is ontvangen en je het geld hebt teruggekregen. In principe ontvang je je geld terug zodra het pakket is aangekomen en verwerkt in het systeem.

Maar let op: als je kleding uit meerdere pakketten hebt, moet je deze afzonderlijk retourneren. Helaas is ‘Save the turtles’ hier niet van toepassing.

Retourneren in de winkel

Als je toevallig in de buurt bent van een WE Fashion-winkel, kun je je pakket ook daar terugbrengen. In principe volg je dezelfde stappen als bij retournering via de post. Dus: meld je pakket aan als retour en vul het retourformulier in.

Als je denkt dat je je geld meteen terugkrijgt: het antwoord is nee. Het geld wordt pas teruggestort nadat het pakket door de winkel is verzonden en in het distributiecentrum is aangekomen. In plaats van een verzendbewijs ontvang je een ontvangstbewijs.

Weten waar Luke Evans allemaal in speelt? Dit zijn alle films en tv-programma’s.

Voordelen van online winkelen

Nu vraag je je misschien af: waarom zou ik al die moeite doen als ik ook gewoon in een fysieke winkel kan shoppen en niets hoef te retourneren? Nou ja, soms denken wij er net zo over. Toch zijn er talloze voordelen aan online winkelen, die we hier voor je hebben opgesomd. Niet om je te overtuigen, want dat is niet onze taak, maar om je te informeren, wat wel onze taak is.

#1 Beschikbaarheid van producten

Je kunt alles vinden wat je nodig hebt, van lange jurken tot sokken en van ondergoed tot luxe mantelpakken. Waar je in een fysieke winkel soms tegen het probleem aanloopt dat een item niet meer in je maat beschikbaar is, zal dat online niet snel gebeuren. In distributiecentra zijn immers talloze producten opgeslagen. En als het product er niet is, heb je het waarschijnlijk al vooraf uitgefilterd.

#2 Altijd en overal

Een van de grootste voordelen van online winkelen is dat je vanuit huis kunt shoppen. Je hoeft niet meer naar de stad te gaan en kunt vanuit je luie stoel een paar knoppen indrukken. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een smartphone, tablet of computer. Bovendien kun je winkelen wanneer het jou uitkomt, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

#3 Keuzehulp

Een ander voordeel van online winkelen is dat je gemakkelijk toegang hebt tot productinformatie en recensies. Online winkels bieden gedetailleerde informatie over producten, inclusief afbeeldingen en specificaties. Daarnaast kun je recensies van andere klanten lezen voordat je een aankoop doet. Dit geeft je een goed idee van de kwaliteit en maatvoering van het product voordat je het koopt. In zekere zin wordt er al voor jou gekozen. De talloze filteropties maken het overzicht ook wat meer behapbaar.

Conclusie

In deze blog hebben we besproken hoe je kleding van WE Fashion kunt retourneren. Het retourbeleid verschilt niet veel van dat van andere retailers, maar het is belangrijk om op bepaalde zaken te letten. Alleen retourneren via PostNL is gratis en je hebt 60 dagen de tijd om je retour aan te melden.

Hoewel online winkelen misschien wat moeite kost, biedt het toch genoeg voordelen ten opzichte van winkelen in een fysieke winkel. De beschikbaarheid is over het algemeen groter, en je kunt vanaf elke locatie winkelen. Want eerlijk, heb je zin om in de stromende regen of bloedhitte te gaan shoppen?

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs