Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 10 beste schoenenrekken voor aan de deur

Laatst bijgewerkt:

De meeste mensen waarderen het gemak en de netheid van een goed georganiseerde hal of entree. Geen jassen die aan de deurhendels hangen, geen paraplu’s die in de hoek liggen en vooral geen schoenen die de deur blokkeren. Bij dit laatstgenoemde punt spelen schoenenrekken een cruciale rol. Ze helpen niet alleen om onze schoenen netjes en geordend te houden, maar dragen ook bij aan de algemene esthetiek en functionaliteit van onze leefruimte.

De meeste van ons wonen in huizen, waarin de ruimte in de hal erg beperkt is. Hier bieden schoenenrekken voor aan de deur de ideale oplossing. Maar hoe kies je de juiste deur schoenenrek? Met een enorme overvloed aan stijlen en aanbieders, kan het een hele uitdaging zijn om het perfecte exemplaar te vinden.

Gelukkig hebben wij verschillende hangende schoenenrekken getest en een top 10 samengesteld. In deze koopgids beantwoorden we de vraag: ‘Wat is het beste schoenenrek voor aan de deur?’. In onze top 10 vind je veel verschillende schoenenrekken, zo is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een groot schoenenrek voor meerdere paren schoenen of naar een compact model geschikt voor kleine studio’s of studentenwoningen, wij hebben ze voor je beoordeeld.

Op basis van onze eigen deur schoenenrek ervaringen en de recensies en reviews van anderen hebben wij de items stuk voor stuk beoordeeld. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder om erachter te komen welk schoenenrek perfect bij jou past!

Waar moet je op letten bij het kopen van een schoenenrek voor aan de deur?

Het is erg belangrijk dat je een weloverwogen beslissing maakt wanneer je een schoenenrek voor aan de deur aanschaft. Het is namelijk een investering, waar je meerdere jaren gebruik van zal kunnen maken als je een goede kiest. Het is daarom van cruciaal belang om op een aantal factoren te letten, denk hierbij aan de volgende punten:

1. Grootte en capaciteit

Voordat je een schoenen opbergsysteem aanschaft is het belangrijk om een overzicht te hebben van het aantal schoenen dat je kwijt wilt. Je wilt natuurlijk enkel geld uitgeven aan een rek dat voldoende opslag biedt. Ook is het belangrijk om te kijken naar het formaat van het schoenenrek. Een te groot rek namelijk de doorgang belemmeren. Zorg er dus goed voor dat het schoenenrek past in de ruimte en voldoende opslag biedt voor je collectie aan schoenen.

2. Het design

Het is natuurlijk belangrijk dat het hangende schoenenrek goed past bij de stijl van de rest van je woning. Kies dus niet enkel voor functionaliteit, maar ook voor esthetiek. Gelukkig zijn er veel verschillende stijlen rekken te verkrijgen. Je zult dus altijd wel iets vinden wat past bij je eigen smaak en het interieur van je woning.

3. Het materiaal

Als je op zoek bent naar een product dat lang meegaat, is het erg belangrijk om te kijken naar de materialen. De meeste schoenenrekken in onze top 10 zijn gemaakt van metaal, kunststof, stof of een combinatie van materialen. Bedenk dus goed wat jouw voorkeur heeft.

4. Functionaliteit en gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een schoenenrek is natuurlijk erg belangrijk. Kijk goed of een schoenen opbergsysteem is voorzien van alle functionaliteiten waar je naar op zoek bent. Zijn de rekken verstelbaar? Zijn ze makkelijk schoon te maken? Zorg er dus voor dat je een schoenenrek koopt die functioneel is, maar ook gebruiksvriendelijk is in het dagelijks leven.

5. Montage en installatie

Controleer hoe eenvoudig het schoenenrek te monteren en te installeren is. Sommige rekken vereisen uitgebreide montage, terwijl andere kant-en-klaar geleverd worden. De laatstgenoemde hang je simpel over de deur. Afhankelijk van je handigheid en de beschikbare gereedschappen, kan dit een belangrijke overweging zijn.

Inhoudsopgave

Deur schoenenrek: een top 10

1. Schoenenrek voor 24 tot 36 paar schoenen van LG Life’s Green

Prijs: €32,95
Materiaal: metaal en kunststof
Afmetingen: 180 x 50 x 20 cm

Het LG Life’s Green schoenenrek is een stijlvolle en praktische oplossing voor de opslag van je schoenen.Het biedt ruimte aan 24 tot 36 paar schoenen, waardoor het een ideale keuze is voor iedereen die behoefte heeft aan een efficiënte, ruimtebesparende oplossing. Door het compacte formaat en het slimme ontwerp van het schoenenrek is het een uitstekende keuze voor appartementen of huizen met beperkte opslagruimte. 

Dit hangende schoenenrek is gemaakt van duurzaam metaal en kunststof, materialen die niet alleen lang meegaan maar ook recyclebaar zijn. Het is gemakkelijk te monteren met de bijgeleverde ophangbeugels, en het kan aan diverse deuren worden bevestigd. Het rek bestaat uit drie basiselementen die eenvoudig in en uit elkaar geklikt kunnen worden, wat het gebruiksgemak verhoogt. 

Voordelen:

 • Het ontwerp van het schoenenrek is enorm ruimtebesparend.
 • De kwaliteit van het schoenenrek is erg hoog.


Nadelen:

 • Door de afmetingen en het ontwerp kan het zo zijn dat het schoenenrek niet geschikt is voor alle soorten schoenen. Heel hoge hakken of hoge laarzen zullen niet passen. 
 • De meegeleverde gebruiksaanwijzingen zijn wat ingewikkeld.

2. O’DADDY hangend schoenenrek

Prijs: €27,98
Materiaal: metaal
Afmetingen: 182 x 51 x 20 cm

Dit innovatieve O’DADDY hangende schoenenrek biedt een praktische en ruimtebesparende oplossing voor het opbergen van al jouw schoenen. Het hangend schoenenrek is geschikt voor zowel opdek- als stompe deuren, waardoor het ideaal is voor gebruik in diverse ruimtes zoals slaapkamerdeuren, gangkasten, meterkasten en inloopkasten.

Het rek bestaat uit drie basiselementen die je eenvoudig in en uit elkaar kan klikken. Op deze manier kun je de grootte van het schoenenrek gemakkelijk aanpassen. Dit maakt het ideaal voor iedereen, van mensen met slechts 4 paar schoenen tot mensen met 10 of meer paar schoenen!

Voordelen:

 • Het schoenenrek bestaat uit drie modulaire elementen, waardoor je de grootte van het rek naar wens kunt aanpassen.


Nadelen:

 • De montage vereist het gebruik van schroeven. Hierdoor zullen je deuren beschadigen.
 • Door de afmetingen en het ontwerp kan het zo zijn dat het schoenenrek niet geschikt is voor alle soorten schoenen. Heel hoge hakken of hoge laarzen zullen niet passen.

3. Schoenen opbergsysteem van Sten

Prijs: €49,50
Materiaal: metaal
Afmetingen: 180 x 57 x 10 cm

Het Sten hangende schoenenrek is een efficiënte oplossing voor het opbergen van je schoenen. Je kunt tot 30 paar schoenen opbergen, verdeeld over de tien niveaus. Op deze manier bespaar je ruimte én kun je je schoenen netjes en op georganiseerde wijze kwijt. 

De Nederlandse handleiding en de eenvoudige installatie maken dit opbergsysteem een makkelijke en gebruiksvriendelijke keuze voor iedereen. Het rek is van goede kwaliteit en zal lang meegaan wegens het materiaal waar het van gemaakt is. 

Het kan op elke deur in huis worden geïnstalleerd, dankzij de vier verschillende haken die worden meegeleverd, dit zorgt voor een flexibiliteit in de plaatsing en het gebruik van het rek.

Voordelen:

 • Het schoenenrek biedt plek voor 30 paar schoenen. Hiermee is het een ideaal rek voor mensen met een grote schoenencollectie.
 • De Nederlandstalige gebruiksaanwijzing is erg makkelijk te volgen.

Nadelen:

 • Wanneer het rek vol staat met 30 paar schoenen, kan dit nogal druk ogen.
 • Het gewicht van het rek kan een probleem vormen wanneer de deuren in je woning wat instabiel zijn.

4. 10 laags opbergsysteem voor schoenen

Prijs: €39,-
Materiaal: kunststof en metaal
Afmetingen: 151 x 56 x 21 cm.

Het Polarbear hangend schoenenrek is een ruimtebesparende oplossing voor het netjes opbergen van schoenen. De vormgeving van dit schoenenrek is erg modern en kan zonder te boren in deuren geplaatst worden. Het plaatsen van het schoenenrek duurde nog geen kwartier. Wel is het hier belangrijk om bij te vermelden dat het wordt aangeraden om de montage met z’n tweeën uit te voeren.

Met zijn 10-laags ontwerp biedt het opbergsysteem plek voor maximaal 20 paar schoenen. Hierdoor is het ideaal is voor grote gezinnen of echte schoenenliefhebbers. 

Voordelen:

 • Het rek kan snel en zonder boren worden gemonteerd.
 • Er passen erg veel schoenen op het rek.


Nadelen:

 • Het hangende schoenenrek is enkel geschikt voor stompe deuren.

5. Hangend schoenenrek met vakken van Everlux

Prijs:
Materiaal: stof
Afmetingen: 20 x 20 x 10 cm

Deze veelzijdige stoffen schoenentas van Everlux is een ideale oplossing voor het netjes en efficiënt opbergen van schoenen. Met een gewicht van slechts 340 gram is deze tas niet alleen praktisch, maar ook gemakkelijk te hanteren en op te bergen wanneer je deze tijdelijk niet gebruikt.

Deze organizer is de perfecte toevoeging aan elke slaapkamer of hal en biedt een effectieve oplossing om rommel te voorkomen en je ruimte georganiseerd te houden​.

De schoenentas beschikt over 12 ruime vakken en een dubbelzijdig ontwerp, waardoor je niet alleen schoenen, maar ook andere items zoals speelgoed en accessoires kunt opbergen. Het ontwerp is geschikt voor diverse schoentypes, van pantoffels tot hakken. Wel is het belangrijk om erbij te zeggen dat er slechts één enkele schoen in elk vak past. Je kunt dus zes paar schoenen kwijt. 

Voordelen:

 • Het schoenenrek van Everlux kan naast opbergsysteem voor schoenen ook worden ingezet om andere items zoals accessoires in op te bergen.
 • Wanneer het schoenenrek niet wordt gebruikt, kan je deze makkelijk opvouwen en opbergen.

Nadelen:

 • Beperkt draagvermogen per vak. Hiermee is het schoenenrek niet geschikt voor grote of zware schoenen.
 • Je kunt slechts een klein aantal schoenen in deze schoenentas kwijt.

6. Tomado Metaltex schoenenrek deur voor 6 paar schoenen

Prijs: €19,50
Materiaal: metaal
Afmetingen: 77 x 41 x 6 cm

Het Tomado Metaltex schoenenrek is een functioneel ontworpen opbergoplossing voor schoenen. Met een capaciteit om zes paar schoenen te dragen, biedt het een ruimtebesparende oplossing voor het netjes opbergen van al je schoenen. 

Dit hangende rek is gemaakt van stevig metaal en heeft een strakke witte afwerking, waardoor het niet enkel duurzaam maar ook stijlvol is. Het rek is ontworpen om met schroeven in de deur of aan de muur te worden bevestigd. 

Voordelen:

 • Je geniet van drie jaar garantie wanneer je dit schoenenrek aanschaft.
 • Het rek gaat lang mee wegens de duurzame materialen waar het van gemaakt is.

Nadelen:

 • Het bevestigingsmateriaal voor dit schoenenrek is niet inbegrepen. 
 • Je dient het rek te bevestigen met schroeven. Dit zorgt er dus voor dat je muur of deur schade zal oplopen.
 • Je kunt slechts een klein aantal schoenen kwijt op dit rek.

7. Schoenenzak met 16 vakken van Cheqo

Prijs: €19,99
Materiaal: stof
Afmetingen: 112 x 45 x 45 cm

De Cheqo hangende deur schoenenkast is een veelzijdige en stijlvolle opbergoplossing die ideaal is voor het efficiënt benutten van beperkte ruimte. Deze schoenenzak is vooral erg handig voor mensen met een kleine woning, waar het optimaliseren van opbergruimte van cruciaal belang is.

Met 16 vakken biedt het voldoende ruimte om schoenen en andere smalle voorwerpen, zoals pantoffels of zonnebrillen, netjes op te bergen. Dankzij het hangende ontwerp kan deze organizer eenvoudig aan de deur worden bevestigd met de drie meegeleverde metalen haken. De installatie gaat dus makkelijk en snel en er hoeft geen boormachine aan te pas te komen.

Voordelen:

 • De schoenenzak is makkelijk te installeren met de meegeleverde haken.
 • Het schoenenrek van Cheqo kan naast opbergsysteem voor schoenen ook worden ingezet om andere items zoals accessoires in op te bergen.
 • Wanneer het schoenenrek niet wordt gebruikt, kan je deze makkelijk opvouwen en opbergen.

Nadelen:

 • In vergelijking met andere opbergsystemen in deze lijst, biedt deze schoenenzak een beperkte opbergruimte.
 • Beperkt draagvermogen per vak. Hiermee is het schoenenrek niet geschikt voor grote of zware schoenen.

8. Nordix schoenenrek voor stompe en opdek deuren

Prijs: €34,95
Materiaal: kunststof Afmetingen: 180 x 52 x 17 cm

Wil jij een woning die zo netjes en georganiseerd is als maar kan? Dan hoort het Nordix schoenenrek hier zeker thuis! Dit hangende schoenenrek, geschikt voor zowel stompe als opdekdeuren, biedt plaats aan maar liefst 36 paar schoenen, waardoor het een ideale oplossing is voor huishoudens met beperkte ruimte. 

Het schoenenrek is gemaakt van kunststof en metaal en heeft een strakke witte afwerking, waardoor het bij veel verschillende soorten interieur past. De kans is dus groot dat de Nordix ook ideaal is voor in jouw woning.

Voordelen:

 • Dit schoenenrek biedt ruimte voor 36 paar schoenen!
 • De handleiding is erg duidelijk, waardoor het installeren een makkelijk proces is.

Nadelen:

 • Het bevestigingsmateriaal voor dit schoenenrek is niet inbegrepen.

9. JCG opvouwbare schoenenrek met 24 vakken

Prijs: €19,95
Materiaal: stof
Afmetingen: 30 x 20 x 3 cm

Het opvouwbare schoenenrek van JCG is een uitkomst voor iedereen die gefrustreerd raakt door alle rondslingerende schoenen in huis. Met ruimte voor 12 paar schoenen, kan deze handige opberger gemakkelijk aan de deur gehangen worden, waardoor je efficiënt gebruik maakt van ruimte die anders niet gebruikt wordt.

Het opbergsysteem is niet alleen geschikt voor schoenen, maar ook voor het opbergen van accessoires, sokken of speelgoed, multifunctioneel dus! Dit veelzijdige schoenenrek is eenvoudig te bevestigen en helpt om je schoenen overzichtelijk en netjes te bewaren, beschermd tegen vuil, stof, vocht en bacteriën​.

Voordelen:

 • Dit opvouwbare schoenenrek beschermt je schoenen tegen stof en vuil.
 • Het ontwerp van het opbergsysteem is enorm ruimtebesparend.

Nadelen:

 • In vergelijking met andere opbergsystemen in deze lijst, biedt deze schoenenzak een beperkte opbergruimte.
 • Beperkt draagvermogen per vak. Hiermee is het schoenenrek niet geschikt voor grote of zware schoenen.

10. Exxen deurschoenenrek

Prijs: €77,90
Materiaal: metaal
Afmetingen: 151 x 56 x 21 cm

Het Exxen deurschoenenrek is een perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en ruimtebesparende manier om schoenen op te bergen. Dit schoenenrek, ontworpen om aan deuren te hangen, biedt plaats aan zo’n 36 paar schoenen, verdeeld over 10 lagen.

Het rek is gemaakt van roestvrij metaal, wat het een duurzaam product maakt, maar het zorgt er ook voor dat het rek erg stevig is. Daarnaast is het rek niet alleen beperkt tot het opbergen van schoenen; andere kleine voorwerpen kunnen hier ook in worden bewaard, waardoor het een multifunctioneel opslagmiddel is.

Voordelen:

 • Het schoenenrek van Exxen is niet enkel geschikt voor het opbergen van schoenen, maar ook voor andere items, zoals accessoires.
 • Je kunt veel schoenen kwijt op dit schoenenrek.

Nadelen:

 • Dit schoenenrek vereist enige montage. Het is wat ingewikkeld en kan dus wat tijd kosten.

F.A.Q. over de top 10 schoenenrekken voor aan de deur

Een aantal veelgestelde vragen over het schoenenrek voor aan de deur.

Wat het ideale materiaal is, is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en het interieur van je woning. Houten schoenenrekken zijn erg populair vanwege hun lange levensduur en de esthetische uitstraling. Stoffen schoenenrekken hebben de voorkeur wanneer mensen op zoek zijn naar een manier om ruimte te besparen. Metalen rekken zijn stevig en makkelijk schoon te maken.

In de meeste schoenenopbergsystemen kun je gewoonlijk tussen de tien en twintig paar schoenen kwijt. Dit hangt echter erg af van de grootte en het ontwerp van het schoenenrek. Een andere belangrijke factor is het type schoen dat je kwijt wilt. Je kunt je voorstellen dat simpele sneakers minder ruimte innemen dan laarzen.

Sommige schoenenrekken zijn inderdaad verstelbaar in hoogte of breedte. Dit is echter niet de norm als het gaat om schoenenrekken. Bedenk dus goed of dit iets is wat je wil en nodig hebt. Is het antwoord op deze vragen ja? Let hier dan goed op bij het aankoopproces!

Het onderhoud van een schoenenrek is in de meeste gevallen erg eenvoudig. Rekken van metaal of kunststof kun je gewoon afnemen met een vochtig doekje. Gebruik voor houten rekken een geschikt reinigingsmiddel en gooi je stoffen schoen opbergsysteem regelmatig in de wasmachine.

Zorg voor een goede montage zodat het rek stabiel hangt en blijft hangen. Vermijd overbelasting door het gewicht van de schoenen gelijkmatig te verdelen.

Conclusie: de best geteste schoenenrekken voor aan de deur

Het waarborgen van een opgeruimd en georganiseerd huis is essentieel voor ons algemeen welzijn. Gelukkig kunnen schoenenrekken voor aan de deur hierbij een belangrijke rol spelen. Van innovatieve modellen met extra opbergruimte tot eenvoudige, maar effectieve rekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen om zo een schoenenrek te kiezen dat past bij jouw opberg behoeften en voorkeuren. Onze top 10 schoenenrekken-lijst kan een uitstekend startpunt zijn voor dit onderzoek.

Een doordachte keuze in schoenenrekken helpt je niet alleen je huis netjes te houden, maar helpt ook bij het bevorderen van een georganiseerde levensstijl. Kies daarom een perfect schoenenrek om in te investeren en ervaar het verschil dat het kan maken voor jou en je huiselijke sfeer! Dus, begin vandaag nog met het vergelijken van schoenenrekken.

Dus, wat is het beste schoenenrek voor de deur? Wij raden het schoenenrek van LG Life’s Green aan. Dit is naar onze mening de best geteste schoenenrek voor aan de deur. Geniet van een heerlijk opgeruimde omgeving! Ben je op zoek naar een opvouwbaar schoenenrek? Ga dan voor het opbergsysteem van JCG. Een andere favoriet is het luxe schoenenrek van Polarbear. Hier kun je veel schoenen en andere accessoires op kwijt. Welk schoenen opbergsysteem roept jouw naam?