Search
Close this search box.

Top 10 beste opklapbed 2 persoons

Laatst bijgewerkt:

Ben je op zoek naar een bed voor 2 personen dat niet te veel ruimte inneemt? Kies dan voor een 2persoons opklapbed. Het is niet alleen een zeer functioneel meubelstuk, maar ook nog eens stijlvol. Heb je het tweepersoons opklapbed even niet nodig dan klap je het simpelweg in en verdwijnt het uit het zicht.

Maar welk opklapbed 2 persoons kies je? In deze uitgebreide koopgids presenteren we de top 10 opklapbedden voor twee personen. Elk bed in deze top 10 is van uitmuntende kwaliteit, duurzaam en makkelijk in gebruik.

Inhoudsopgave

Het best geteste opklapbed 2 persoons

Voor het samenstellen van de top 10 opklapbed 2 persoons zijn we eerst op zoek gegaan naar opklapbed 2 persoons reviews. We hebben een groot aantal opklapbed 2 persoons ervaringen gelezen voordat we ze zelf aan een opklapbed 2 persoons test onderworpen. De top 10 opklapbed 2 persoons bestaat uit de beste 2 persoons opklapbedden die momenteel verkrijgbaar zijn. Lees snel verder en oordeel zelf.

1. InspireMe 2 persoons opklapbed in kast

Laten we deze top 10 opklapbed 2 persoons aftrappen met een van de best geteste opklapbedden 2 persoons. Het is het InspireMe 2 persoons opklapbed in kast. Dit 2 persoons vouwbed zorgt ervoor dat je lekker veel ruimte bespaart. Opgeklapt is het bed slechts 46 cm diep waardoor je de ruimte zonder problemen voor andere dingen kunt gebruiken. Gebruik het als kantoor, hobbykamer of kledingkast. Krijg je bezoek dan klap je het bed eenvoudig uit.

 • Afmeting opklapbed: 215 cm breed, 180 cm hoog, 46 cm diep
 • Afmeting matras: 160×200 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Spaanplaat
 • Materiaal: Metaal, spaanplaat


Het vouwbed voor 2 personen is gemaakt van metaal en dik spaanplaat dat zeer goed is afgewerkt. Ingevouwen ziet het opklapbed voor 2 personen eruit als een gewone kast. Het opklapbed voor 2 personen heeft een kantelbeveiliging en een metalen poot ter ondersteuning. Het 2 persoons opklapbed kan tot wel 200 kg aan. Wil je een 2 persoons opklapbed kopen dan is dit een zeer goede optie.

Voor- en nadelen

➕ Modern en toch tijdloos ontwerp

➕ Direct aan huis geleverd 

➕ Duurzame stevige materialen

➕ Anti-kantelbeveiliging

➖ Bed is niet verstelbaar

2. Murphy 2 persoons vouwbed

Wil je een 2 persoons opklapbed kopen dan is dit verticale vouwbed voor 2 personen een zeer goede opties. Als we dit 2 persoons opklapbed vergelijken met andere opties, dan is dit zonder twijfel een van de beste opklapbedden voor 2 personen. In tegenstelling tot andere 2 persoons opklapbedden in een kast klapt dit bed verticaal in. Hierdoor heb je ingeklapt net even wat meer ruimte dan bij een 2 persoons vouwbed dat horizontaal wordt opgeborgen. Je Maakt handig gebruik van de hoogte van de ruimte. 

 • Afmeting opklapbed: 171 cm breed, 218 cm hoog, 46 m diep
 • Afmeting matras: 160×200 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Spaanplaat
 • Materiaal: Spaanplaat


Dit best geteste opklapbed voor 2 personen voelt stevig aan. Het is gemaakt van spaanplaat met een mooie grijs/witte afwerking. Als het vouwbed voor 2 personen ingeklapt is ziet het er elegant en minimalistisch uit. Ingeklapt is de breedte 46 cm, uitgeklapt 228 cm. Het bed wordt ondersteund door een plank die vanzelf uitklapt als je het 2persoons opklapbed uitvouwt. Het uitklappen werkt overigens heel makkelijk. Je kunt het bed met één hand laten zakken. Je hebt weinig kracht nodig, waardoor het bed ook prima geschikt is voor senioren.

Voor- en nadelen

➕ Verticaal opslaan voor meer ruimte

➕ Elegant eigentijds ontwerp 

➕ Uitklappen met één hand 

➕ Beveiliging tegen openklappen

➖ Geen lattenbodem

3. Snurky opklapbed

Uit de 2 persoons opklapbed ervaringen die we hebben gelezen is gebleken dat het Snurky opklapbed als een van de beste opties wordt gezien. Dit opklapbed is zeer compact van formaat waardoor het geschikt is voor in elk huis. Het bed klapt dubbel en is dankzij de wieltjes door één persoon te verplaatsen. Uitklappen is overigens ook heel eenvoudig. Ontkoppel de haken en laat beide zijdes één voor één zakken. 

 • Afmeting opklapbed: 120 cm breed, 105 cm hoog, 60 cm diep
 • Afmeting matras: 120×200 cm
 • Inclusief matras: Ja
 • Bodem: Lattenbodem
 • Materiaal: Metaal 


Als we de 2 persoons opklapbed reviews bekijken zien we dat mensen zeer tevreden zijn de kwaliteit en de stabiliteit. Het stevige metalen frame zorgt dat het bed zeer stabiel is. Dat inclusief het fijne meegeleverde matras zorgt ervoor dat je logees een heerlijke nachtrust zullen hebben. Gebruikers geven aan dat het opzetten en opruimen binnen een handomdraai is gebeurd. Een extra plus is het feit dat het tweepersoons opklapbed een lattenbodem heeft.

Voor- en nadelen

➕ Zeer compact op te bergen

➕ Eenvoudig inklappen en uitklappen

➕ Verrijdbaar 

➕ Goede kwaliteit 

➖ Vrij smal voor 2 persoons vouwbed

4. InspireMe - vouwbed voor 2 personen DEPP LOFT 160

Een van de beste 2 persoons opklapbedden uit deze 2 persoons opklapbed test is InspireMe DEPP LOFT 160. Dit is een zeer mooi 2 persoons opklapbed in kast. Het bed is gemaakt van zeer stevig spaanplaat en ziet er eigentijds uit. Het bed is gedeeltelijk zwart en heeft gedeeltelijk een eikenhouten motief. Hierdoor past het bed in elk interieur. Of het nu een kleine studentenwoning of een logeerkamer is. Binnen een handomdraai tover je elke kamer om tot een fijne plek om te slapen. 

 • Afmeting opklapbed: 175 cm breed, 221 cm hoog, 46 cm diep
 • Afmeting matras: 160×200 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Spaanplaat 
 • Materiaal: Spaanplaat, MDF, metaal


Vraag je je af wat is het beste opklapbed voor 2 personen, overweeg dan zeker dit goede 2 persoons opklapbed. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar ook nog eens stevig en duurzaam. Je klapt het tweepersoons opklapbed eenvoudig uit. Dankzij de metalen poot onder het bed en het grote draagvermogen zal een goede nachtrust geen probleem zijn. Het maakt het bed extra stevig en geschikt tot 200 kg. Dit goede 2 persoons opklapbed heeft ook anti-kantelbeveiliging.  

Voor- en nadelen

➕ Eigentijds ontwerp 

➕ Stevig en stabiel 

➕ Makkelijk uit te klappen

➕ Direct aan huis afgeleverd 

➖ Geen lattenbodem

5. Hailey tweepersoons opklapbed

Ben je op zoek naar een modern 2 persoons opklapbed dan is deze optie van Hailey een goede keuze. Dit modern en eigentijds ogende opklapbed voor 2 personen straalt stijl en elegantie uit. Het is dan ook het ideale 2 persoons opklapbed in kast voor elke ruimte. Of je het nu plaatst in een studentenkamer, je vakantiehuisje of de logeerkamer. Als het bed is ingeklapt is het niet te onderscheiden van een gewone kast. 

 • Afmeting opklapbed: 215 cm breed, 191 cm hoog, 46 cm diep
 • Afmeting matras: 160×200 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Spaanplaat
 • Materiaal: Spaanplaat, metaal


Het Haileybed wordt afgeleverd in meerdere dozen. Dankzij de duidelijke handleiding kun je het zelf makkelijk in elkaar zetten. Het is overigens belangrijk dat je de kast bevestigd aan een stevige muur zodat het niet zomaar omvalt. Na installatie is het heel eenvoudig om het bed open te klappen. Trek het naar de grond en er zal een metalen poot verschijnen die het bed opvangt. Wil je dit 2 persoons opklapbed kopen dan moet je wel zelf nog een matras kopen. Er is ruimte voor een matras met een dikte van maximaal 19 cm.

Voor- en nadelen

➕ Mooie kastombouw

➕ Eenvoudig te openen

➕ Aan huis geleverd 

➕ Stevig, stabiel en duurzaam 

➖ Maximaal belastbaar gewicht is vrij laag

6. Maxima House - INVENTO SOFA MAX Elegance 2persoons opklapbed

In deze 2 persoons opklapbed vergelijking komt de INVENTO SOFA MAX van Maxima House als een van de beste uit de bus. Het is een uniek 2 persoons opklapbed dat ongemerkt opgaat in je interieur. Is het bed ingeklapt dan kun je genieten van een brede sofa en een handige boekenkast. Als het 2 persoons opklapbed is uitgeklapt kun je nog steeds gebruikmaken van een deel van de sofa en een boekenkast. 

 • Afmeting opklapbed: 300 cm breed, 228 cm hoog, 228 cm diep
 • Afmeting matras: 200×160 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Verende lattenbodem
 • Materiaal: Spaanplaat
   

Dit opklapbed is een compleet meubelstuk dat beschikbaar is in 6 modieuze kleuren. Bovendien heeft de ombouw dimbare LED-verlichting. Dit 2 persoons opklapbed is als een van de beste getest. Niet zo verwonderlijk, want het 2persoons opklapbed is gemaakt van de beste materialen en is heel eenvoudig uit te klappen. Het bed heeft namelijk een gaslift systeem waardoor je het 2 persoons opklapbed met één hand kunt bedienen.

Voor- en nadelen

➕ Luxe ombouw 

➕ Inclusief sofa en boekenkast

➕ Ruimte voor extra dik matras

➕ Gasgeveerd systeem voor openklappen

➖ Geen matras meegeleverd

7. Invento 01 opklapbed voor 2 personen

Een van de 2 persoons opklapbedden die het beste getest is, is Invento 01. Dit opklapbed is de perfecte oplossing voor als je beperkte ruimte hebt, maar toch een extra slaapplek nodig hebt. Het is daarnaast ideaal voor studenten die overdag wat meer plek willen in hun studentenkamer. Omdat in de Invento 01 het bed verticaal opgeslagen wordt, heb je meer wandruimte tot je beschikking voor andere zaken.

 • Afmeting opklapbed: 161 cm breed, 220 cm hoog, 42 cm diep
 • Afmeting matras: 200×160 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Lattenbodem 
 • Materiaal: Spaanplaat, staal 


Het bed opklapbed voor 2 personen wordt thuis afgeleverd en heeft een handig instructieboekje. Heb je het 2 persoons opklapbed eenmaal opgezet dan kun je het makkelijk openen en sluiten. Dat is te danken aan het gaslift systeem dat met één hand te bedienen is. Het bed heeft een mooie witte afwerking, maar kan ook in andere kleuren geleverd worden. De roestvrijstalen handgrepen zorgen voor een moderne look. Bovendien is de ombouw krasbestendig.

Voor- en nadelen

➕ Handig gaslift systeem

➕ Ruimte voor extra dik matras 

➕ Moderne look 

➕ Met 250 kg veel draagkracht

➖ Niet verstelbaar

8. Invento Electra tweepersoons opklapbed elektrisch

Een zeer goed 2 persoons opklapbed is het elektrische 2persoons opklapbed van Invento. Dit tweepersoons opklapbed is van hoogstaande kwaliteit en heeft een elegant uiterlijk. Dit moderne vouwbed voor 2 personen past in elk modern interieur. Het is de ideale oplossing als je je ruimte functioneel wil inrichten. Je hebt zowel ruimte om te slapen als ruimte voor andere dingen.

 • Afmeting opklapbed: 223 cm breed, 175 cm hoog, 40 cm diep
 • Afmeting matras: 200×160 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Verende lattenbodem
 • Materiaal: Hout 


Dit goede 2 persoons opklapbed heeft vele goede 2 persoons opklapbed reviews. Dat is waarschijnlijk te danken aan de zeer goede kwaliteit en materiaal. Het opklapbed is gemaakt van hout. Dit maakt het een stevig en stabiel bed. Het openen van het vouwbed voor 2 personen is slechts een kwestie van een druk op de knop. Het elektrisch aangestuurde gaslift systeem doet al het werk voor je. Wil je de rest van je interieur laten aansluiten dan kun je bijpassende kasten aanschaffen.

Voor- en nadelen

➕ Elektrisch gas liftsysteem

➕ Luxe afwerking 

➕ Verticaal inklappen

➕ Ruimte voor extra dik matras 

➖ Zonder matras geleverd

9. SMARTBett 2persoons opklapbed

Wie op zoek is naar een 2 persoons opklapbed dat als beste getest is kan zonder problemen voor dit SMARTBett opklapbed kiezen. Het eerste dat opvalt, is het feit dat dit een zeer mooi afgewerkt tweepersoons opklapbed is. Het opklapbed is wit met houtfineer details en roestvrijstalen handgrepen. Het materiaal is spaanplaat met melamine dat ook nog eens krasbestendig is en daardoor jaren meegaat. 

 • Afmeting opklapbed: 174 cm breed, 221 cm hoog, 45 cm diep
 • Afmeting matras:  200×160 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Lattenbodem
 • Materiaal: Hout, MDF


Het openen van dit goede 2 persoons opklapbed is heel eenvoudig. Dankzij een gas lifsysteem kun je het opklapbed met één hand openmaken. Onverwachte logees zijn vanaf nu altijd welkom. Het bed is zo klaargezet. Eenmaal opengeklapt heeft het 2 persoons opklapbed een handig plankje om je spullen op te leggen. SMARTBett staat bekend om zijn slaapoplossingen van hoge kwaliteit en dat is ook nu weer het geval. Het bed is geschikt tot 250 kg.

Voor- en nadelen

➕ Stijlvolle moderne afwerking

➕ Hoogwaardige kwaliteit

➕ Gas liftsysteem voor openen met één hand

➕ Verticale opslag

➖ Zonder matras

10. SMARTBett Horizontaal 2 persoons vouwbed

Uit de 2 persoons opklapbed ervaringen van andere gebruikers kwam het horizontale SMARTBett als een van de beste opties naar voren. Wie op zoek is naar een handige slaapoplossing voor een kleine ruimte heeft met dit product echt iets moois in handen. Het bed wordt horizontaal opgeslagen. Dat is ideaal voor ruimtes die niet heel breed zijn. Het kan een vakantiehuis, werkkamer of studentenkamer binnen no-time tot een volwaardige slaapkamer omtoveren. 

 • Afmeting opklapbed: 220 cm breed, 161 cm hoog, 45 cm diep
 • Afmeting matras:  200×160 cm
 • Inclusief matras: Nee
 • Bodem: Lattenbodem
 • Materiaal: Spaanplaat, metaal

Als we dit 2 persoons opklapbed vergelijken met andere opties dan valt het ontwerp direct op. De ombouw is gemaakt van glanzend krasbestendig melamine. Op de antracietkleurige bodemplaat zit een brede RVS handgreep die het makkelijk maakt om het bed te openen. Daaromheen zit een rand van melamine in de kleur van eikenhout. Dat maakt dit 2 persoons opklapbed een mooie aanvulling op elk interieur. Het bed is bovendien bestand tegen een gewicht tot 250 kg.

Voor- en nadelen

➕ Elegant en modern ontwerp

➕ Krasbestendig 

➕ Kan veel gewicht dragen

➕ Wordt thuisbezorgd 

➖ Niet elektrisch

Wat is een opklapbed voor 2 personen

Nu je onze top 10 opklapbed 2 persoons hebt gelezen is het goed om te weten waar we het  eigenlijk over hebben. Een 2 persoons opklapbed wordt ook wel een vouwbed of opklapbaar logeerbed genoemd. Deze bedden zijn zo ontworpen dat je ze kunt inklappen om ruimte te besparen. 

Een vouwbed voor 2 personen is dan ook ideaal voor studenten met beperkte ruimte, maar ook als logeerbed. Dankzij deze optie kun je de kamer overdag voor andere zaken gebruiken en ’s avonds veranderen in een comfortabele slaapkamer. Tweepersoons opklapbedden zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is er het bed dat je in het midden op kunt klappen en weg kunt rijden. Daarnaast zijn er opklapbedden die verdwijnen in een kast, ofwel horizontaal of verticaal. 

Waar je op moet letten als je een 2 persoons opklapbed wil kopen

In onze opklapbed 2 persoons vergelijking hebben we alle best geteste modellen opgenomen. Je kunt een van de opties uit onze koopgids kiezen, of zelf op ontdekking uit gaan. Voordat je een 2 persoons opklapbed uitkiest, is het van belang dat je de belangrijkste kenmerken van een goed 2 persoons opklapbed kent. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

1. Afmetingen van het 2 persoons opklapbed

Bij het kiezen van een 2 persoons opklapbed is het cruciaal om rekening te houden met de beschikbare ruimte in de kamer. Meet de ruimte waarin het bed wordt geplaatst nauwkeurig op, inclusief de hoogte, breedte en lengte. Zorg ervoor dat het opklapbed op zowel de ingeklapte als uitgeklapte manier past, en dat er voldoende ruimte overblijft om comfortabel te bewegen. Denk ook aan eventuele andere meubelstukken in de ruimte en houd rekening met de loopruimte.

2. Materiaal van het tweepersoons opklapbed

Kies voor een 2 persoons opklapbed van hoogwaardig materiaal. Het materiaal van het 2 persoons opklapbed heeft niet alleen invloed op de duurzaamheid, maar ook op hoe de kamer eruit komt te zien. Overweeg materialen zoals hout, metaal of een combinatie van beide, afhankelijk van je voorkeuren en interieurstijl. Zorg ervoor dat het gekozen materiaal gemakkelijk te reinigen is en bestand is tegen slijtage.

3. Het juiste opklapmechanisme

Het opklapmechanisme is een essentieel onderdeel van het opklapbed. Kies een mechanisme soepel en gemakkelijk te bedienen is. De 2 persoons opklapbedden uit onze test hebben een mechaniek dat handig te bedienen is. Een aantal hebben een gas liftsysteem dat je met een hand kunt bedienen. Een elektrisch mechanisme is helemaal makkelijk om te bedienen. 

4. Ontwerp

Het ontwerp van het 2persoons opklapbed is een belangrijke factor, zeker omdat het bed permanent in de kamer staat. Overweeg of het ontwerp overeenkomt met de rest van het interieur en of het bed een aanvulling vormt op de algehele stijl van de kamer. Kies een ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

5. Functionaliteit

Sommige 2 persoons opklapbedden bieden extra functies die het bed nog handiger maken. Overweeg bedden met geïntegreerde opbergruimte voor beddengoed, boeken of andere items, waardoor je nog meer ruimte kunt besparen. Een aantal 2 persoons opklapbedden hebben een ingebouwde sofa die je kunt gebruiken als het bed ingeklapt is.

6. Prijs-kwaliteitsverhouding

Voordat je een definitieve beslissing neemt, vergelijk de prijzen van verschillende opklapbedden en beoordeel de kwaliteit die wordt geboden. Een goede prijs-kwaliteitsverhouding betekent niet altijd dat je de goedkoopste optie kiest. Het gaat om de balans tussen het bedrag dat je betaalt en de kwaliteit van het bed. Kies een 2 persoons opklapbed dat aan jouw eisen voldoet zonder dat het te veel kost.

Conclusie over de opklapbed 2 persoons koopgids

In deze koopgids hebben we de top 10 opklapbedden voor twee personen laten zien. De overeenkomst is dat alle opklapbedden die we hier genoemd zijn van de beste kwaliteit zijn. Het zijn allemaal goede 2 persoons opklapbedden die ook hun eigen unieke kenmerken en voordelen hebben. 

Kies voor een handig compact model, een 2 persoons opklapbed in kast of een bed met een handige elektrische bediening. Onthoud de belangrijkste kenmerken bij het kopen van een 2 persoons opklapbed en geniet van de voordelen.

FAQ: Top 10 opklapbed 2 persoons

Uit onze 2 persoons opklapbed vergelijking is naar voren gekomen dat de InspireMe 2 persoons opklapbed in kast als beste naar voren komt. Dit goede 2 persoons opklapbed heeft alles wat je nodig hebt. Het 2 persoons vouwbed is stevig, mooi en van zeer goede kwaliteit. Dat wil overigens niet zeggen dat de andere bedden uit de 2 persoons opklapbed test niet goed zijn. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige opklapbedden die een plekje in je huis verdienen.

Wil je een 2 persoons opklapbed kopen dan moet je eerst weten waar je op moet letten. Een van de belangrijkste dingen is de grootte van het opklapbed. Meet de ruimte op en beoordeel of het bed beter verticaal of horizontaal kan uitklappen. Kijk daarnaast ook naar de kwaliteit van het materiaal en het gemak van uitklappen.

Fabrikanten doen hun best om 2 persoons opklapbedden zo te maken dat ze eenvoudig open te klappen zijn. Wil je extra gemak dan kun je het beste kiezen voor een 2 persoons vouwbed met een elektrische bediening. Met een druk op de knop gaat het bed open.