Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films en tv-programma’s met Ray Stevenson

George Raymond (Ray) Stevenson was een Britse acteur. Stevenson kreeg zijn eerste grote rol in de Britse serie The Dwelling Place. Daarnaast heeft hij rollen gespeeld in de series Vikings, Dexter en Waking the Dead. Op 21 mei 2023 is hij overleden tijdens het filmen van een film genaamd Cassino in Ischia. Gelukkig blijft zijn werk voortbestaan. Benieuwd naar zijn werk? Dit zijn de beste films en tv-programma’s met Ray Stevenson in de hoofdrol!

De beste films en tv-programma’s met Ray Stevenson in de hoofdrol

Ray Stevenson heeft in een breed scala films en series mogen acteren, van actiefilms tot dramaseries. Wat precies zijn beste werk is? Wij vertellen het je graag!

Memory (2022)

In Memory volgen we Alex Lewis, een deskundige huurmoordenaar met een reputatie voor discrete precisie. Alex is een moreel grijs karakter en weigert een klus uit te voeren die in strijd is met zijn normen en waarden. Hij moet snel de mensen die hem hebben ingehuurd opsporen en vermoorden voordat zij, FBI-agent Vincent Serra en rechercheur Danny Mora (Ray Stevenson) hem als eerste vinden.

Alex is gebouwd op wraak, maar met een geheugen dat begint te wankelen, wordt hij gedwongen al zijn daden in twijfel te trekken, waardoor de grens tussen goed en kwaad vervaagt.

Divergent (2014)

Gevestigd in een futuristische wereld waarin de samenleving is verdeeld in vijf facties die elk een andere deugd vertegenwoordigen, moeten tieners beslissen of ze voor de rest van hun leven bij de factie willen blijven waar ze zijn geboren of naar een andere willen overstappen. Tris Prior, onderdeel van de factie Zelfverloochening, onder leiding van Marcus Eaton (Ray Stevenson), maakt een keuze die iedereen verrast. Maar Tris heeft een nog groter geheim… Ze past namelijk in geen enkele factie thuis. Terwijl ze een groeiend conflict ontdekt dat haar ogenschijnlijk vreedzame samenleving dreigt te ontrafelen, kan dit geheim haar helpen de mensen van wie ze houdt te redden… 

Final Score (2018)

Wanneer Russische terroristen Dimitri en Arkady Belav (Ray Stevenson) het voetbalstadion van West Ham United binnenvallen komen zij voormalig soldaat Michael Knox tegen die samen met zijn nichtje de wedstrijd bezoekt en haar ten koste van alles wil beschermen tegen de terroristen. Tijdens de wedstrijd volgt een kat-en-muisspel waarin Knox zijn nichtje uit de handen van de terroristen moet bevrijden. Dit is nog een flinke uitdaging, omdat het stadion vol zit met explosieven en vijanden.

Thor (2011)

Er wordt een oorlog gevoerd tussen de IJsreuzen en het thuisland van Thor en zijn broer Loki. Samen met Loki, Sif, Volstagg (Ray Stevenson), Fandral en Hogun gaan de strijd met hen aan. Ternauwernood winnen ze het gevecht. Terwijl Loki vecht voor zijn recht op de troon wordt Thor door zijn vader Odin uit Asgard verdreven en naar Midgard gestuurd als straf voor zijn arrogantie en ongehoorzaamheid in zijn strijd.

In zijn strijd voor zijn eigen vrijheid op aarde ontmoet hij wetenschapper Jane Foster en wordt hij verliefd op haar. Thor gaat vervolgens de strijd aan tegen de kwade krachten van zijn broer Loki. Deze film werd voor veertien prijzen genomineerd en won onder andere een Empire Award voor de beste Sci-Fi/Fantasy film!

King Arthur (2004)

In King Arthur, geïnspireerd door Arthuriaanse legenden, volgen we het verhaal van koning Arthur. In 400 na Christus breidde het Romeinse rijk zich uit tot Groot-Brittannië. De gespaarde Sarmaanse troepen, onder leiding van Arthur, krijgen nog een laatste klus. Ze moeten van de paus een belangrijke familie redden van de oprukkende Saksen. Arthur en zijn overgebleven mannen, onder wie Dagonet (Ray Stevenson), gaan de strijd aan.

Dit zijn slechts enkele van de films en series waar Ray Stevenson in heeft gespeeld. Ondanks zijn dood kun je hem nog in genoeg films en tv-series terug zien. Met welk werk begin jij?

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs