Search
Close this search box.

José Coronado

José Maria Coronado Garcia is een Spaanse acteur en voormalig model die in meer dan 50 films heeft gespeeld. Veel van de rollen die hij vervuld zijn die van corrupte en moreel grijze wetshandhaving functionarissen. Deze rollen hebben Coronado stuk voor stuk enorme successen opgeleverd. 

Ook benieuwd naar de repertoires van andere sterren? Bekijk hier de films en tv-programma’s van:

De beste films en tv-programma’s met José Coronado in de hoofdrol

José Coronado heeft in een breed scala films en series mogen acteren. Wat precies zijn beste werk is? Wij vertellen het je graag!

Entrevías (2021 - 2023)

Entrevías is een Spaanse drama televisieserie die zich afspeelt in een arme wijk in Madrid. In de serie volgen we Tirso Abantos (José Coronado), een voormalige militair die een ijzerhandel runt. Zijn eentonige dagelijkse routine wordt verstoord wanneer zijn rebelse kleindochter Irene een plan maakt dat haar vriend Nelson heroïne steelt van drugsdealer Santo. De twee zijn van plan de drugs te verkopen en samen te verdwijnen, maar loopt het plan mis en Irene wordt met geweld verkracht door Sandro en zijn misdadigers.

Samen met de corrupte politieagent Ezequiel werkt Tirso samen om wraak te nemen op de criminelen in de buurt.

El Hombre de las Mil Caras (2016)

Francisco Paesa – een ex-geheim agent van de Spaanse regering – wordt er door zijn eigen regering in geluisd en wordt gedwongen het land te verlaten. Wanneer hij na jaren eindelijk naar Spanje kan terugkeren, doet hij dit zonder geld en al snel valt zijn persoonlijke leven uiteen. Op dat moment krijgt hij bezoek van Luis Roldán, de machtige voormalige politiecommissaris, die hem een miljoen dollar aanbiedt om hem te helpen de twaalf miljoen dollar veilig te stellen die is verduisterd uit de begroting die hij vroeger beheerde. Samen met vriend Jesus Camoes (José Coronado) plant Paesa een wraakactie om het geld van Roldán in beslag te nemen, en daarmee het hele land voor de gek houden.

Secuestro (2016)

Víctor is een gehandicapt kind dat vermist raakt. Zijn moeder krijgt echter al snel te horen dat haar zoon is gevonden. Op het politiebureau legt Víctor uit dat hij door een vreemde man is ontvoerd toen hij zijn school binnenkwam. De politie identificeert een mogelijke verdachte genaamd Charlie, een man met geldproblemen en een vrouw die acht maanden zwanger is. Charlie kan niet uitleggen waar hij was toen Víctor werd ontvoerd. Patricia neemt contact op met Victor’s vader, Raúl (José Coronado), waardoor een reeks gebeurtenissen op gang komt waarvan de gevolgen uit de hand zullen lopen.

Way Down (2016)

Thom, een geniale ingenieur, is geïnteresseerd in de kluis van de Bank of Spain. Het Bankgebouw is meer dan 100 jaar oud. Zodra Thom erachter komt dat een legendarische verloren schat slechts tien dagen in de kluis van de bank wordt bewaard, bedenkt hij samen met Walter een gedetailleerd plan om in te breken. Ze hebben slechts 105 minuten de tijd om dit te doen terwijl het personeel van de Bank , waaronder Gustavo (José Coronado), wordt afgeleid door het kijken naar de finale van het WK voetbal 2010. 

No Habrá Paz Para los Malvados (2011)

No Habrá Paz Para los Malvados is een Spaanse thriller. Het verhaal volgt inspecteur Santos Trinidad, gespeeld door José Coronado, die dronken betrokken raakt bij een drievoudige. Een ooggetuige neemt de benen en is de enige die Trinidad mogelijk kan incrimineren. Terwijl de inspecteur deze getuige probeert op te sporen, wordt ontdekt dat de moord gerelateerd is aan de Colombiaanse drugskartels en een dreigende terroristische aanslag. Santos Trinidad wordt volledig op de zaak gezet, met alle gevolgen van dien. 

Ondanks dat de acteur al jaren ervaring heeft, zal hij in de toekomst zeker vaker op het grote doek verschijnen. Wil je vast kennismaken met Coronado? Kijk dan vast naar deze vijf José Coronado films en tv-programma’s. 

Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs