Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 10 wasmachines - wasmachines review

Laatst bijgewerkt: 4 dec. 2023

Geen zorgen meer maken over welke wasmachine je moet kiezen! We hebben de lastige beslissing voor je gemaakt en de top 10 wasmachines voor jou op een rij gezet. Ben je op zoek naar een wasmachine die bij je budget past, of heb je speciale behoeften? Deze wasmachines zullen zeker zorgen dat jouw wasgoed perfect en schoon uit de machine komt.

Onze experts van woonstyletips.nl zijn hard aan de slag gegaan om de best geteste wasmachines van 2024 te vinden. Onze experts hebben veel tijd gespendeerd om de beste wasmachines op een rijtje te kunnen zetten. Vanuit de specialisten is deze top 10 ontstaan.

Als je op zoek bent naar een goede wasmachine dan is het wel belangrijk dat je er een vindt van goede kwaliteit. Daarom is het goed om op zoek te gaan naar de best geteste wasmachine voor jezelf.

Top 10 beste wasmachines - Goede wasmachines

Wij hebben samen met onze deskundigen de top 10 wasmachines van 2024 samengesteld. Deze 10 goede wasmachines kun je overzichtelijk vinden bij ons. De top 10 gaat jou helpen om een wasmachine te vinden die een geruime tijd mee gaat en bij jou past. 

De deskundigen hebben naar vele factoren van een goede wasmachine gekeken. Op deze manier weet je zeker dat je een goede wasmachine koopt. Zo voorkom je dat je eventueel een miskoop kunt begaan.

  1. Wasmachines en accessoires
  2. wasmachine

Inhoudsopgave

Vergelijken wasmachines - wasmachines test

Voordat onze kenners de top 10 hebben kunnen opstellen hebben ze eerst veel onderzoek gedaan. Onderzoek om duidelijk te krijgen welke wasmachines precies de top 10 maken. Ze hebben naar allerlei verschillende factoren gekeken om een top 10 op te kunnen stellen. Ze hebben niet alleen gekeken naar de prijs maar ook naar bijvoorbeeld de levensduur van de wasmachines. 

Voor de deskundigen en voor ons is het zeer belangrijk dat alle wasmachines van goede kwaliteit zijn. Daarom hebben ze heel wat tijd gestopt in het zoeken naar de juiste 10 wasmachines. Deze 10 beste wasmachines zijn uiteindelijk in de top 10 terecht gekomen. Lees verder om te ontdekken welke 10 dit zijn.

1. AEG L6VAPOR ProSense® Wasmachine

Met de AEG L6VAPOR 6000 serie ProSense® wasmachine kun je maximaal 9 kg wasgoed kwijt in de trommel. De ProTex trommel verzorgt je kleding op een voorzichtige manier, waardoor je kleding langer mooi blijft. ProSense technologie maakt gebruik van de juiste hoeveelheid wasgoed om de juiste instellingen te kiezen voor een optimaal resultaat en minder slijtage. Ben je van plan om later je programma te starten? Dan kun je gebruikmaken van de startuistel functie. De Anti-Allergy Vapour programma biedt extra hygiëne. Naast de voordelen zoals het Anti-Allergy programma, ProSense beladingssensoren en een startuitstel, heeft de AEG L6VAPOR wasmachine helaas geen speciaal reinigingsprogramma. Met het gebruik van de juiste wasmiddelen en ingrediënten kun je echter een goede hygiëne behouden en het wasgoed schoonmaken. Daarnaast kun je de wasmachine periodiek onderhouden zodat hij goed blijft functioneren en je wasgoed altijd schoon en fris blijft.

2. AEG LR7384BB2 ProSteam® Wasmachine

De AEG LR7384BB2 wasmachine biedt een uitstekende mix van prestaties, duurzaamheid en energiezuinigheid. Met een capaciteit van maximaal 8 kg wasgoed, een Care trommel voor zachtere wascycli, het hygiëneprogramma en het PreciseWash programma, heb je de perfecte wasmachine voor al je wasgoed. Het Steam Refresh programma neutraliseert geurtjes en vermindert kreuken in je kleding in slechts 25 minuten. Bovendien biedt de wasmachine de mogelijkheid om een aromatische stoomgeur toe te voegen voor een extra boost frisheid. Met het MixLoad 69 min programma wordt je dagelijkse was optimaal gewassen in slechts 69 minuten, terwijl het energieverbruik wordt aangepast aan het gewicht van de waslading. De wasmachine is voorzien van een EcoInverter motor, die duurzamer is en minder energie verbruikt. De koolborstelloze motor zorgt eveneens voor minder slijtage en trillingen, wat resulteert in betere prestaties. Met deze AEG wasmachine ben je verzekerd van een efficiënte en uitstekende wasbeurt, die zorgt voor optimale reiniging van je kleding.

3. Samsung WW90TA049TH EcoBubble Wasmachine

De Samsung WW90TA049TH/EN wasmachine is een uitstekende keuze voor grote gezinnen. Met een vulcapaciteit van 9 kg kunt u meer kleding in een enkele lading wassen. De EcoBubble technologie vermengt water en wasmiddel om een schuim te creëren dat dieper in stoffen kan doordringen. Dit maakt het verwijderen van hardnekkige vlekken eenvoudiger. Daarnaast beschermt de innovatieve Diamond trommel de kleding tegen schade en kreukvorming. Het DrumClean programma zorgt ervoor dat de trommel van binnen wordt gereinigd met een speciaal reinigingsmiddel, zodat de wasmachine langer meegaat. De Samsung WW90TA049TH/EN wasmachine heeft een energielabel A+++, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. De energiebesparende functies maken dat u minder geld uitgeeft aan energiekosten. Ook heeft de wasmachine een extra lage geluidsproductie van 54 dB, waardoor hij bijna onhoorbaar is. De wasmachine is voorzien van een digitaal display met knoppen, waarmee u alle instellingen kunt aanpassen.

4. Beko WTV8716XWWST Steamcure Wasmachine

De Beko WTV8716XWWST Steamcure Wasmachine is daarnaast ook nog eens uitgerust met een ActiveSteam functie die er voor zorgt dat je wasgoed gereinigd wordt. Deze functie gebruikt stoom om de was te verzachten en te verfrissen, waardoor je wasgoed in de wasmachine al aardig schoon is. Erg handig als je weinig tijd hebt om te wassen. Naast de ActiveSteam functie beschikt deze wasmachine ook over een ander innovatief systeem; de AllergyCare-functie. Deze functie zorgt ervoor dat je wasgoed gezuiverd wordt van huisstofmijt en andere allergenen en bacteriën. Ook bevat deze wasmachine een QuickFoam systeem. Met dit systeem kun je het wasmiddel extra goed laten oplossen in het water, waardoor de was nog beter en schoner wordt. Je kunt deze wasmachine ook gebruiken om je kleding te strijken, dankzij het SteamGlide-systeem dat er voor zorgt dat je kleding glad en stijlvol uit de wasmachine komt. Kortom, de Beko WTV8716XWWST Steamcure Wasmachine is een grote hulp in je dagelijkse leven.

Bekijk ook deze producten:

5. Beko WTV7742A1 Wasmachine

Daarnaast beschikt de Beko WTV7742A1 wasmachine over de innovatieve SteamCure™-technologie. Hiermee kun je vlekken direct verwijderen zonder dat je voorbehandeling nodig hebt. De SteamCure™-technologie werkt met stoom. De stoom dringt diep door in het kledingstuk, diep genoeg om vlekken te verwijderen. Ook als je wasmachine vol staat met kleding, krijgt de stoom de mogelijkheid om alle kledingstukken te bereiken. De wasmachine beschikt ook over Smart-home functie Home Whiz. Hiermee kun je de wasmachine bedienen met je smartphone. Je kunt starten, stoppen en het programma veranderen. Daarnaast is het ook mogelijk om de wasmachine te voorzien van startuitstel. Het toerental van de Beko WTV7742A1 is 1400. Hierdoor is je was aardig droog uit de wasmachine. De afmetingen van de wasmachine zijn 84 x 60 x 55 cm (H x B x D). Let op: de trommel van de wasmachine heeft een capaciteit van 7 kg.

6. Samsung WW90T554AAW Wasmachine

De Samsung WW90T554AAW/S2 wasmachine heeft een grote capaciteit van 9 kg en een vermogen van 1400 toeren, wat resulteert in een energieklasse A. Met de handige AddWash deur is het heel eenvoudig om extra wasgoed toe te voegen, zelfs tijdens het wasprogramma. Ideaal als je een sok hebt vergeten bij het wassen. Ook kleding die alleen gespoeld of gecentrifugeerd hoeft te worden, kan gemakkelijk worden toegevoegd met de AddWash deur. Naast het gemak zorgt de Samsung WW90T554AAW/S2 ook voor een hygiënische reiniging. Met de EcoBubble technologie, wordt energiezuinig gewassen op lage temperaturen. Dankzij de stoomfunctie worden bacteriën gedood en allergenen verwijderd. Kortom, de Samsung WW90T554AAW/S2 wasmachine is een perfecte keuze voor een effectieve, hygiënische en energiezuinige wasbeurt.

7. Bosch WAJ28001NL Wasmachine

Met de Bosch WAJ28001NL wasmachine ben je verzekerd van een perfecte was. De machine beschikt over een vermogen van 1.400 Watt en heeft een vulgewicht van 7 kilogram. Bij het wassen worden de kledingstukken bewaakt door de AntiVibration Design. De AntiVibration Design zorgt voor een stille en trillingsarme werking. De machine is voorzien van verschillende wasprogramma's voor verschillende wasgoedsoorten. Hierbij kun je denken aan jeans, katoen, fijnwas en delicaat. De Bosch WAJ28001NL wasmachine is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige machine met een snelle wascyclus. Met de SpeedPerfect technologie is het mogelijk om de wascyclus te verkorten tot maximaal 66%. Ook is het mogelijk om te kiezen voor het superkorte 30 of 15 minuten programma. Daarnaast beschikt de machine over een bijvulfunctie, waarmee je gemakkelijk kledingstukken die je was vergeten, toch mee kunt wassen. De machine is voorzien van diverse wasprogramma's zodat je steeds de juiste instellingen kunt kiezen. Daarnaast zorgt de AntiVibration Design voor een trillingsarme werking. Met de Bosch WAJ28001NL wasmachine heb je altijd een perfect resultaat.

8. AEG LR85864 PowerCare Wasmachine

De AEG LR85864 8000 serie PowerCare wasmachine biedt een unieke manier om perfect schoon wasgoed te krijgen. Met een grote capaciteit van 8 kg wasgoed kun je gemakkelijk kleding voor het hele huishouden in de wasmachine doen. De PowerClean technologie bij 30°C verwijdert vlekken in een mum van tijd en de PreciseWash technologie past automatisch het energieverbruik aan naargelang het gewicht van je waslading. Bovendien neutraliseert de Steam Refresh geurtjes en vermindert kreuken in je kledingstukken in slechts 25 minuten. De AEG LR85864 wasmachine is ook uiterst duurzaam en energiezuinig dankzij de EcoInverter motor. Deze koolborstelloze motor heeft een lagere slijtage en minder trillingen, waardoor er minder energie verbruikt wordt en je betere prestaties krijgt. Met behulp van de Care trommel krijgt je wasgoed een zachtere wascyclus en met de unieke PowerClean technologie verkrijg je bewezen perfecte wasresultaten in minder dan een uur. Bovendien kan je een aromatische stoomgeur van AEG toevoegen voor een optimaal wasresultaat. Geniet van schoon wasgoed met de AEG LR85864 8000 serie PowerCare wasmachine.

9. CHiQ Wasmachine

De CHiQ Wasmachine 8kg 1400 tpm heeft een modern design met een ultradunne vorm en een grotere trommel, zodat meer wasgoed in één keer gewassen kan worden. Dankzij de kleinere vloeroppervlakte is deze machine ideaal als ruimtebesparende oplossing. Het wassen met één druk op de knop maakt het gemakkelijk om te starten. Met 15 verschillende wasprogramma's, waaronder Gemengd, Katoen, Baby, Snel 15 minuten wassen en Trommelreiniging, kunt u alle soorten stoffen en was behandelen. De BLDC Inverter Motor is energiezuinig en stil, terwijl de hoge centrifugeersnelheid (tot 1400 tpm) helpt om water vrij te geven en kleding efficiënter te drogen. Daarnaast heeft de wasmachine een elektromagnetisch deurslot, kinderslot, wasmiddellade voor diffuus wasmiddel en antimicrobiële deurafdichting om eenvoudig en veilig gebruik te garanderen. De CHiQ Wasmachine 8kg 1400 tpm biedt een garantie van 2 jaar voor de hele machine en 10 jaar voor de motor, zodat u gerust uw wasgoed kunt wassen.

10. Bosch WAN28223NL Wasmachine

Deze Bosch WAN28223NL Serie 4 Wasmachine is een uitstekende keuze voor iedereen die kwaliteit wil. Dankzij het AllergiePlus programma worden allergie-veroorzakende stoffen in de kleding verwijderd, zodat je met een gerust hart je was kunt doen. Daarnaast zorgt het SpeedPerfect programma ervoor dat je was in een mum van tijd klaar is. Wil je liever stil je wassen? dan is het NightWash programma de perfecte optie voor jou. De ActiveWater technologie maakt het mogelijk om het wasgoed te wegen en op basis daarvan de hoeveelheid water aan te passen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om makkelijk extra wasgoed toe te voegen met de bijvulfunctie. Deze wasmachine biedt energiezuinig wassen, waardoor je kunt besparen op je energierekening. Met deze Bosch WAN28223NL Serie 4 Wasmachine heb je een uitstekende keuze in huis.

Veelgestelde vragen over de wasmachine test

 

 

Slotconclusie over de top 10 wasmachines

De beste wasmachine voor jezelf vinden is natuurlijk de reden dat je bij ons op de website terecht bent gekomen. De conclusie is dat de 10 wasmachines allemaal van goede kwaliteit zijn en door ons aanbevolen worden. Ze zijn alle 10 vergeleken door deskundigen waardoor je zeker weet dat je een goede wasmachine zult kopen. 

Een geschikte wasmachine kopen is daarom zeker goed om via ons bij
woonstyletips.nl te doen. Bij ons weet je zeker dat je de juiste kwaliteit hebt en dat er geen vervelende aanbieders tussen zitten. We willen je helpen met het vinden van de best geteste wasmachine zodat je hier een tijdje mee vooruit kunt.

Het kiezen van de juiste wasmachine kan een uitdagende taak zijn. Wij hebben hard gewerkt om een selectie van 10 wasmachines te maken waaruit je kan kiezen. Of je nu een energiezuinige of een gebruiksvriendelijke wasmachine wilt, er is altijd wel iets voor je bij. De top 10 wasmachines die wij hebben geselecteerd zullen je zeker helpen bij het maken van een juiste keuze. Vaak zien mensen het kopen van een wasmachine als een overbodige uitgave. Toch is dit een investering waar je jarenlang plezier van kan hebben. Het is belangrijk om een kwalitatief goede wasmachine te kopen die aan je verwachtingen voldoet. Door de selectie die wij voor je hebben gemaakt kun je gegarandeerd een goede keuze maken.

Disclaimer: Op deze pagina linken wij naar Bol.com. Wij ontvangen een kleine commissie indien een wasmachines via onze pagina aangekocht wordt.

Picture of Lotte
Lotte

Hi, ik ben Lotte en ik ben een gepassioneerde dame die een unieke niche heeft gevonden in de wereld van interieurontwerp en woonstijl. Mijn drijfveer is de perfecte sfeer creëren in elke leefruimte en ik ben altijd op zoek naar nieuwe producten om mijn expertise mee te delen. Ik heb mezelf gespecialiseerd in het schrijven van gedetailleerde en informatieve reviews over producten die bijdragen aan woonstijltips.

Gepubliceerd op: 24 okt. 2022