Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films en tv-programma’s met Luke Evans

Luke Evans

Luke George Evans, geboren 15 april 1979, is een Welshe acteur en zanger. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Londen, waar hij zang- en acteerlessen nam. Waar de focus eerst lag op het zingen, brak hij in 2010 op het grote scherm door in een remake van de film Clash of Titans. Geïnteresseerd in het werk van Evans? Dit zijn de vijf beste films en series met Luke Evans.

Ook benieuwd naar de repertoires van andere sterren? Bekijk hier de films en tv-programma’s van:

De beste films en tv-programma’s met Luke Evans in de hoofdrol

Luke Evans heeft in een breed scala films en series mogen acteren, van acties tot drama. Wat precies zijn beste werk is? Wij vertellen het je graag!

Our Son (2023)

Our Son is een verhaal over liefde, verlies en de complexiteit van het gezin in de moderne wereld. Nicky (Luke Evans) en Gabriel worden geconfronteerd met de vernietiging van hun huwelijk. Acht jaar nadat ze hun zoon in hun armen hebben verwelkomd, is de vonk in hun relatie verdwenen. Tijdens deze emotionele tijd wordt hun zoon een stille getuige van hun verbroken band. Terwijl de juridische strijd om de voogdij van start gaat, worstelen de vaders met hun persoonlijke demonen en de emoties die gepaard gaan met het loslaten. 

Nine Perfect Strangers (2021)

Kunnen tien dagen in een kuuroord je echt voor altijd veranderen? In Nine Perfect Strangers kom je hier achter. Negen mensen, waaronder Lars Lee (Luke Evans), komen samen in een afgelegen kuuroord. Sommigen zijn hier om af te vallen, sommigen zijn hier om het leven opnieuw op te starten, sommigen zijn hier om redenen die ze zelf niet eens kunnen toegeven. In een wereld vol luxe mindfulness en meditatie, denken de Nine Perfect Strangers te zijn beland op een plek waar zij heerlijk kunnen genieten, maar geen van hen kon zich voorstellen hoe uitdagend de komende tien dagen zullen zijn. 

The Alienist (2018-2020)

The Alienist begint in 1896 wanneer een reeks gruwelijke moorden op mannelijke prostituees New York City in zijn greep houdt. Politiecommissaris Theodore Roosevelt doet een beroep op de criminoloog Dr. Laszlo Kreizler en illustrator John Moore (Luke Evans) om het moordonderzoek in het geheim uit te voeren.

De twee mannen worden vergezeld door Sara Howard, een eigenzinnige secretaresse die vastbesloten is de eerste vrouwelijke rechercheur van de stad te worden. In de serie volg je deze groep sociale buitenstaanders terwijl zij op zoek zijn naar een van de eerste seriemoordenaars van New York City.

The Girl on the Train (2016)

The Girl on the Train is het verhaal van Rachel Watsons leven na haar scheiding. Elke dag neemt ze de trein naar haar werk in New York, en elke dag passeert de trein haar oude huis. Terwijl ze probeert zich niet op haar pijn te focussen, begint ze naar een stel te kijken dat een paar huizen verderop woont: Megan en Scott Hipwell (Luke Evans).

Op een dag, terwijl de trein voorbij rijdt, ziet ze iets schokkends. De volgende dag wordt ze wakker zonder herinnering aan de avond ervoor. Ze heeft alleen maar een heel naar gevoel. Dan komen de tv-berichten: Megan Hipwell wordt vermist. Rachel raakt betrokken bij de zaak en probeert erachter te komen wat er met Megan is gebeurd, waar ze is en wat ze zelf precies van plan was diezelfde avond dat Megan vermist werd.

Beauty and the Beast (2016)

“Beauty and the Beast”, met Luke Evans als Gaston, is een betoverende hervertelling van het klassieke sprookje. Evans brengt de arrogante en zelfingenomen Gaston tot leven met een charismatische flair die zowel intrigerend als afschuwelijk is. Zijn vertolking geeft diepgang aan het personage, waardoor hij meer is dan alleen een oppervlakkige schurk.

Evans’ krachtige aanwezigheid op het scherm weerspiegelt perfect de complexiteit van Gaston, die worstelt met zijn eigen ijdelheid en obsessie met Belle. Zijn dynamiek met de andere personages, vooral met het Beest, zorgt voor boeiende conflicten en emotionele momenten.

De film profiteert enorm van Evans’ talent en charisma, waardoor Gaston een onvergetelijke schurk wordt die zowel bewondering als walging oproept. Zijn optreden draagt bij aan de algehele magie van “Beauty and the Beast”, waardoor het een onmisbare ervaring is voor fans van het genre.

Dracula Untold (2014)

“Dracula Untold” is een bovennatuurlijke actiefilm uit 2014, geregisseerd door Gary Shore. Het verhaal volgt prins Vlad III, gespeeld door Luke Evans, die een duistere kracht zoekt om zijn volk te beschermen tegen de invasie van de Turken. Vlad sluit een pact met een vampier en krijgt tijdelijk bovenmenselijke krachten, maar wordt vervolgens geconfronteerd met de duistere gevolgen van zijn keuze.

De film combineert historisch drama met vampiermythologie en biedt een nieuwe kijk op de oorsprong van de beroemde Dracula. Luke Evans levert een overtuigende vertolking van de tragische held, en de film bevat indrukwekkende visuele effecten, vooral in de scènes waarin Vlad zijn vampierkrachten ontketent.

Hoewel “Dracula Untold” niet zonder kritiek is, slaagt het erin om een verfrissende draai te geven aan het bekende Dracula-verhaal en biedt het een mix van actie, horror en emotioneel drama.

The Hobbit: Battle of the five armies (2014)

“The Hobbit: The Battle of the Five Armies,” het derde deel van de Hobbit-trilogie geregisseerd door Peter Jackson, bevat een opvallende rol van Luke Evans. Evans speelt de charismatische boogschutter Bard the Bowman, een cruciaal personage in de epische strijd die het lot van Midden-aarde zal bepalen. Zijn overtuigende vertolking brengt de vastberadenheid en moed van Bard tot leven, waardoor hij een sleutelfiguur wordt in de confrontatie tegen de dreigende duisternis.

In deze meeslepende finale komt de ware omvang van Evans’ acteertalent naar voren terwijl hij worstelt met zijn personage’s morele dilemma’s en heroïsche daden verricht. De film, gebaseerd op het werk van J.R.R. Tolkien, weeft samenhangend verhaal en verbluffende visuele effecten om een adembenemende conclusie van de trilogie te bieden. Luke Evans draagt aanzienlijk bij aan de emotionele impact en intensiteit van “The Hobbit: The Battle of the Five Armies,” waardoor het een onvergetelijk hoofdstuk wordt in de epische reis door Midden-aarde.

Furious 6 (2014)

“Furious 6,” ook wel bekend als “Fast & Furious 6,” is een actievolle film uit 2013, geregisseerd door Justin Lin. Luke Evans voegt zich bij de cast als Owen Shaw, een meedogenloze crimineel die het gemunt heeft op technologische vernietigingswapens. Het verhaal volgt Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn team, die worden gerekruteerd door agent Hobbs (Dwayne Johnson) om Shaw te stoppen.

De film wordt geprezen vanwege zijn adembenemende actiescènes, waaronder een spectaculaire achtervolging op de snelweg en een climax op een start- en landingsbaan. Naast de intense actie biedt “Furious 6” ook emotionele diepgang door de terugkeer van Michelle Rodriguez als Letty Ortiz, wiens geheugenverlies een centraal thema vormt. Met zijn mix van snelle auto’s, gewaagde stunts en een vleugje sentiment levert “Furious 6” een onvergetelijke rit voor liefhebbers van het actiegenre.

De Welshe acteur zal in de toekomst zeker vaker op het grote doek verschijnen. Wil je vast kennismaken met Luke? Kijk dan vast naar deze vijf Luke Evans films en tv-programma’s. 

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs