Vergelijk de 10 beste vloerreinigers [Review]

Laatst bijgewerkt: 3 mrt. 2023

Wij van woonstyletips.nl zijn hard aan het werk geweest om de best geteste vloerreinigers te vinden. Onze specialisten hebben heel wat tijd gespendeerd om de beste vloerreinigers op een rijtje te kunnen zetten. Vanuit de specialisten is deze lijst ontstaan. 

Iedereen is wel eens op zoek naar een vloerreiniger. Dan is het wel belangrijk dat je er eentje vindt van goede kwaliteit. Anders moet je al snel weer een nieuwe zoeken. Daarom is het goed om direct op zoek te gaan naar de juiste vloerreiniger voor jezelf.

Goede vloerreinigers - Top 10 lijst

Wij hebben met onze specialisten samen de top 10 vloerreinigers 2023 opgesteld. Al deze vloerreinigers kun je daarom op een eenvoudige manier onder elkaar vinden. Ze zijn bedoeld voor iedereen die een vloerreiniger wilt vinden die een geruime tijd mee gaat en bij jezelf past. 

De specialisten hebben naar alle mogelijke aspecten van de goede vloerreiniger gekeken. Op die manier weet je zeker dat je een goede vloerreiniger koopt. Zo voorkom je dat je eventueel een miskoop kunt begaan.

 1. Huishouden
 2. vloerreiniger

Inhoudsopgave

Het vergelijken van vloerreiniger producten: "Een praktische gids"

Voordat de specialisten de lijst hebben opgesteld, hebben ze eerst een hele hoop research gedaan voordat ze duidelijk hadden wat precies de top 10 vloerreinigers is. Ze hebben naar allerlei verschillende mogelijkheden gekeken om een lijst op te kunnen stellen. Ze hebben niet alleen gekeken naar de prijs, maar ook naar bijvoorbeeld de levensduur. 

Voor de specialisten (en voor ons) is het zeer belangrijk dat alle vloerreinigers van hoge kwaliteit zijn. Daarom hebben ze heel wat uren gezocht naar de juiste top 10. De beste vloerreinigers zijn uiteindelijk in de top 10 beland, zodat jij ze ook eenvoudig kunt vinden.

1. FloorPro Intensieve Basisreiniger RM 752

FloorPro Intensieve Basisreiniger RM 752 is een uiterst effectieve reiniger die speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van zware verontreinigingen en afwerklagen van alkalibestendige vloeren. De formule is ontworpen om moeiteloos hardnekkige olie-, vet- en mineraalverontreinigingen te verwijderen en een schone, glimmende afwerking achter te laten. Het is een uitstekende keuze voor het reinigen van vloeren die veel vuil en stof bevatten. De FloorPro Intensieve Basisreiniger RM 752 is een krachtige oplossing voor het reinigen van zelfs de meest vervuilde oppervlakken. Het is niet alleen effectief bij het verwijderen van hardnekkig vuil, maar ook bij het verminderen van bacteriën en schimmels. Het is een milieuvriendelijke optie, die biologisch afbreekbaar is en geen schadelijke stoffen bevat. Het is een veilige optie voor gebruik in gebieden met veel mensen en bevat geen schadelijke chemicaliën of geur. FloorPro Intensieve Basisreiniger RM 752 is verkrijgbaar in een praktische 10 liter fles.

2. Bissell CrossWave Pet Pro 2225N Vloerreiniger

Met de Bissell CrossWave Pet Pro 2225N vloerreiniger kunnen vloeren eenvoudiger gereinigd worden dan ooit! Dit multifunctionele apparaat stofzuigt, dweilt en helpt bij het drogen van verzegeld hardhout, tegels en tapijt - allemaal in een stap! De CrossWave kan worden bediend met digitale tiptoetsen en heeft een multi-surface borstel die draait met een snelheid van 3.000 tpm. Verder heeft het apparaat een innovatieve Febreze Multi-Surface Pet reinigingsmiddel waardoor de vloer zo schoon wordt. De duo-tank technologie maakt het makkelijk om het waterreservoir te verwisselen waardoor je altijd met schoon water je vloeren schoonmaakt. Ook is er een aparte schoon- en vuilwatertank met filter voor dierenhaar en vast vuil. De Bissell CrossWave Pet Pro 2225N kent nog meer voordelen. Het heeft een verbeterde hoek- en rand reiniging ten opzichte van de originele Crosswave en de verwijderbare borstelrol en het verbeterde Easy Clean opbergplateau maken de reiniging na gebruik gemakkelijk. Daarnaast is er ook een draaibare voet om gemakkelijk meubels te manoeuvreren en een Low Profile voet om ook onder meubels schoon te maken.

3. BISSELL CrossWave 3in1 Vloerreiniger

De BISSELL CrossWave 3-in-1 Vloerreiniger is een innovatieve tool voor ons drukke, moderne leven. Je krijgt het beste van stofzuigen, dweilen en drogen in één eenvoudige stap. Met de unieke borstelrol kun je meerdere soorten vloeren schoonmaken, waarbij je kunt rekenen op een beter en schoner resultaat. Met de dual tank technologie wordt vuil en schoon water apart gehouden, waardoor je nooit met vuil water je vloer schoonmaakt. Digitale tiptoetsen geven je intuïtieve en eenvoudige bediening van de reiniging. Dankzij de Low Profile voet kun je ook onder meubels schoonmaken. Een flesje Multi-Surface reinigende formule wordt meegeleverd, waardoor je de reiniging voor iedere vloer kunt aanpassen. Gemaakt voor gebruiksgemak, is de CrossWave een efficiënte tool met een comfortabele grip en soft touch eigenschappen. Geniet van de zekerheid van een 2 jaar garantie, waardoor je jarenlang kunt genieten van de krachtige zuiging en het streepvrije resultaat van de BISSELL CrossWave Vloerreiniger.

4. BISSELL SpinWave Dweilapparaat

De BISSELL SpinWave vloerreiniger is ideaal voor het herstellen van de natuurlijke glans van delicate houten vloeren. Dankzij de zachte kussens aan de onderkant kan de reiniger het vuil zonder de vloer te bekrassen absorberen. Het spraymechanisme zorgt voor de juiste hoeveelheid vloeistof, terwijl het vuil van de vloer wordt verwijderd. Deze handige huishoudelijke hulp is lichtgewicht en makkelijk te bewegen. Met een draaibare voet en een gewicht van minder dan 5 kg, is het ook ideaal voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals rondom meubels. Bovendien worden 2 sets kussens meegeleverd. De BISSELL SpinWave vloerreiniger is eenvoudig in gebruik en zorgt dat uw vloeren er weer als nieuw uitzien. De zachte kussens zorgen voor een zachte, effectieve reiniging. Daarnaast is het voorzien van een slimme timer, die rekening houdt met de grootte van uw ruimte en de hoeveelheid vuil. Zo kunt u de reiniging sturen en de tijd maximaal benutten. Het is ook gemakkelijk op te bergen, dankzij de kompakte afmetingen.

Bekijk ook deze producten:

5. VibraTwin Poetsmachine

Met de VibraTwin vloerreiniger kan je elk type vloer diep en grondig reinigen. Het apparaat is voorzien van een innovatieve, sonische schrobtechnologie die maar liefst 1000 keer per minuut pulseert. Hierdoor worden harde vloeren zoals parket, laminaat, PVC, tegels en linoleum gereinigd, gepolijst en zelfs hernieuwd. Ook voor tapijt en vloerbedekking is deze poetsmachine geschikt. De VibraTwin gaat bacteriën, allergenen, huisdierharen, schimmels en meer tegen. Met één druk op de knop is jouw vloer weer fris en stralend schoon. Dit alles zonder dat je hoeft te bukken, want de ergonomische poetsmachine is licht van gewicht. De bijgeleverde microvezeldoeken kunnen na gebruik gewoon in de wasmachine. Daarnaast is het reservoir te vullen met elk vloerreinigingsmiddel. Met het grote mondstuk en de lange snoer, van maar liefst 4 meter, heb je een groot bereik. Ook het geluidsniveau is laag, slechts 15 dB, wat betekent dat je schoonmaakklus stil en geruisloos wordt uitgevoerd.

6. Power Goods Elektrische Vloerreiniger

Met de vloerreiniger van Power Goods heb je meer macht in handen voor het schoonmaken van je vloer. Met 200 rotaties per minuut reinig je je vloeren sneller dan ooit. Het stevige RVS materiaal en de 360 graden roterende borstels maken het schoonmaken van je vloer nog eenvoudiger. En door het draadloze en inklapbare design kun je de vloerreiniger gemakkelijk opbergen en verplaatsen. Plus, met een batterijduur van ongeveer een uur kan je de hele dag door op een laag vermogen schoonmaken. Daarnaast zijn de gratis schoonmaakpads van Power Goods verkrijgbaar om de levensduur van de vloerreiniger te verlengen. Met de Power Goods vloerreiniger ben je verzekerd van een schone, stralende vloer in een mum van tijd. De vloerreiniger is ideaal voor elke ruimte in huis, van houten vloeren tot laminaat en tegels. Bovendien krijg je bij aankoop de schoonmaakpads gratis meegeleverd. Kortom, met de Power Goods elektrische vloerreiniger heb je alle kracht in handen om jouw vloer stralend schoon te maken.

7. Kärcher FC 7 Cordless Vloerreiniger

De Kärcher FC 7 Cordless Vloerreiniger Snoerloos is de perfecte oplossing voor schoonmaken van harde vloeren. Met deze snoerloze reiniger kunt u in één beweging zowel droog als nat vuil opzuigen, waardoor u de helft van de tijd bespaart. De technologie met vier rollen en tegenrotatie maakt effectieve en snelle reiniging mogelijk met een hoge vuilophoping. Het haarfilter zorgt ervoor dat ook haren probleemloos worden opgepikt. Vloeren worden tot 20% schoner dan met conventionele moppen - tot aan de rand. Er is geen contact meer met vuil, omdat de rollers constant worden bevochtigd met vers water en het vuile water rechtstreeks in de afvalwatertank terechtkomt. Naast het schoonmaken van harde vloeren zoals tegels, parket, laminaat, PVC en vinyl, heeft de Floor Cleaner ook een boostfunctie om hardnekkig vuil te bestrijden. De accuduur bedraagt ​​45 minuten, genoeg om een ​​oppervlakte van ongeveer 135 m² schoon te maken. U zult geen gedoe meer hebben met het slepen van een emmer, aangezien de vloerreiniger zowel een schoonwatertank als een afvalwatertank heeft.

8. Bissell 1789L Multi-Surface Vloerreiniger

This Bissell 1789L Multi-Surface Floor Cleaner is your perfect solution for all your hard floor and carpet cleaning needs. Its innovative cleaning formula is designed to provide a powerful clean and eliminate any dirt, grease or grime from your floors. The cleaner also leaves behind a refreshing Spring Breeze scent to keep your home smelling fresh. This cleaner is also fast and easy to use and provides a residue-free shine, so your floors look spotless. Plus, it is safe to use on all machines for waterproof hard surfaces. With a 1-litre content, this Bissell 1789L Multi-Surface Floor Cleaner is your ideal choice to keep your floors looking and smelling great.

9. BISSELL 3551N Crosswave C3 Select Vloerreiniger

De BISSELL® CrossWave C3 Select is ontworpen om schoonmaaktaken eenvoudig te maken. De verwijdering van vuil en het drogen van de vloer worden in één stap gedaan. Kies uit twee instellingen voor verschillende harde vloeren en vloerkleden. De elektronische vingertopbediening biedt voor elk oppervlak de perfecte hoeveelheid water. De dubbele reservoirtechnologie van de CrossWave® C3 Select houdt schoon en vuil water gescheiden, wat betekent dat u altijd schoon water gebruikt. De lange slang en het opbergvak voor accessoires maken het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen gemakkelijk. Plus, je krijgt geen natte handen. De CrossWave® C3 Select heeft een slimme droog-functie die de vloer in no-time droog maakt. Met de vele innovatieve functies is de BISSELL® CrossWave C3 Select de ideaal voor het reinigen van verschillende soorten harde vloeren en vloerkleden. Het 3-in-1 systeem zuigt, dweilt en droogt tegelijkertijd. Zo krijgt u een krachtige verwijdering van nat en droog vuil.

10. Swiffer WetJet Reinigingsdoekjes

Met de Swiffer WetJet Reinigingsdoekjes kun je elke vloer in je huis eenvoudig en grondig reinigen. De doekjes bevatten een krachtige reinigingsformule die vuil en vet lost en deze laat je eenvoudig opzuigen in het doekje. Het doekje is gemaakt met absorberende vezels die vastzitten aan de doek en deze zorgen voor een krachtige, diepe reiniging. Bovendien is het doekje zo ontworpen dat het gemakkelijk te verwijderen is van je Swiffer WetJet. Deze doekjes bevatten ook een antistatische formule die stof en vuil aantrekt en je vloer langer schoon houdt. Met de Swiffer WetJet Reinigingsdoekjes heb je een vloer in een mum van tijd weer schoon. Ze zijn eenvoudig te vervangen en je krijgt er 20 stuks in een verpakking. Zo heb je altijd voldoende schoonmaakmiddel voor al je vloeren. De doekjes zijn geschikt voor alle soorten harde vloeren, waaronder laminaat, tegels en hout. Ze zijn ook geschikt voor alle Swiffer WetJet alles-in-één dweilsystemen.

Populaire vragen over de vloerreiniger review

De best geteste vloerreiniger is in 2023 FloorPro Intensieve Basisreiniger RM 752. Dit is op basis van onderzoeken de beste vloerreiniger die je tegenwoordig kunt kopen. Uiteraard verschillende de meningen en ervaringen vloerreinigers hierover, daarom is het ook een top 10. 

Als FloorPro Intensieve Basisreiniger RM 752 toch niet helemaal bij je past, kun je kijken naar de andere vloerreinigers zoals Bissell CrossWave Pet Pro 2225N Vloerreiniger. Alle vloerreinigers die in de top 10 staan, zijn geschikt om eens naar te kijken of het wat voor je is.

Wat is de beste vloerreiniger en hoe vergelijk je dit? De producten zelf vergelijken, kun je op dezelfde manier doen zoals onze specialisten dit gedaan hebben. Ze hebben alle mogelijke opties op een rijtje gezet om te kijken welke het beste is. 

Dit kun je zelf ook doen. Je kunt kijken welke vloerreiniger jou het meeste aanspreekt en welke niet. Op die manier kun je steeds al wat meer vloerreinigers afstrepen. Dit kunt je aan de hand doen van de top 10 op woonstyletips.nl, maar je kunt ook zelf een lijstje opstellen.

Je zult bij ons verschillende winkels voorbij zien komen die de vloerreinigers verkopen. Op die manier kunnen een ruim aanbod aanbieden voor iedereen. Alle winkels waar wij mee samen werken zijn zeker weten betrouwbaar. 

Wij werken niet samen met winkels die niet betrouwbaar zijn. Alle winkels zijn dan ook een goede optie om een vloerreiniger  bij te kopen.

De vloerreiniger ervaringen die worden aangegeven, zijn allemaal van onafhankelijke partijen. Dit zijn geen mensen waar wij invloed op hebben. Deze mensen hebben zelf de vloerreiniger test gedaan. Ze hebben zelf gekeken wat ze van de vloerreinigers vonden. 

Wij hebben hier geen invloed op. De reviews zijn altijd eerlijk en de mensen geven altijd hun mening. Een mening is altijd van iemand zelf en een eerlijke mening waarderen we erg.

Eindconclusie: top 10 vloerreinigers

Een best getest vloerreiniger kopen is natuurlijk waarvoor je hier bent. De conclusie is eigenlijk dat alle 10 de vloerreinigers eenvoudig gekocht kunnen worden. Ze zijn alle tien onderzocht door specialisten, waardoor je zeker weet dat je iets goeds gaat kopen. 

De vloerreiniger kopen is daarom zeker een goede optie om bij woonstyletips.nl te doen. Bij ons weet je zeker dat je de juiste kwaliteit hebt en dat er geen vervelende aanbieders tussen zitten. We willen je helpen met het vinden van de beste vloerreiniger zodat je hier een tijdje mee vooruit kunt.

Verschil vloerreiniger en stoomreiniger  

Een vloerreiniger en een stoomreiniger zijn twee verschillende apparaten die worden gebruikt voor het schoonmaken van vloeren, maar ze werken op verschillende manieren. Beide apparaten hebben hun eigen voordelen en kunnen worden gekozen op basis van de specifieke reinigingsbehoeften en persoonlijke voorkeuren.

Een vloerreiniger is meestal een elektrisch apparaat dat speciaal is ontworpen om vloeren te reinigen. Het maakt gebruik van borstels of pads om vuil en vlekken van de vloer te verwijderen. Vloerreinigers maken gebruik van water en reinigingsmiddelen om het vuil op te lossen en vervolgens op te zuigen, waardoor de vloer wordt gereinigd en opgefrist. Ze zijn effectief voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken, maar ze werken niet op basis van stoom.

Een stoomreiniger daarentegen maakt gebruik van stoom om oppervlakken schoon te maken. Het verwarmt water tot een hoge temperatuur, waardoor stoom wordt gegenereerd. Deze stoom wordt vervolgens op het oppervlak gespoten en het vuil en bacteriën worden opgelost en weggeveegd. Stoomreinigers zijn geweldig voor het desinfecteren van vloeren en het verwijderen van bacteriën en allergenen. Ze werken zonder het gebruik van reinigingsmiddelen, waardoor ze milieuvriendelijk zijn.

Waarom een vloerreiniger de vloer beter schoonmaakt

Een vloerreiniger kan de vloer beter schoonmaken om verschillende redenen. Ten eerste zijn vloerreinigers speciaal ontworpen voor het reinigen van vloeren, waardoor ze efficiënter werken dan algemene schoonmaakmethoden. Ze zijn uitgerust met borstels of pads die zijn ontworpen om vuil en vlekken effectief los te maken en te verwijderen.

Daarnaast maken vloerreinigers gebruik van water en reinigingsmiddelen om het vuil op te lossen. Het gebruik van reinigingsmiddelen kan helpen bij het verwijderen van vet, olie en andere hardnekkige vlekken die moeilijk te verwijderen zijn met alleen water. Het water wordt vaak opgezogen, waardoor het vuil effectief van de vloer wordt verwijderd.

Bovendien hebben vloerreinigers vaak een krachtige zuigkracht, waardoor ze het opgeloste vuil en water efficiënt kunnen opzuigen. Dit helpt bij het voorkomen van resten of strepen op de vloer, waardoor een schoner resultaat wordt bereikt.

Tot slot kunnen vloerreinigers ook handige functies hebben, zoals instelbare sproeikracht of verschillende reinigingsmodi, waardoor ze kunnen worden aangepast aan verschillende vloertypen en reinigingsbehoeften.

Waarop letten als ik een vloerreiniger koop?

Bij het kopen van een vloerreiniger zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Vloertype: Controleer of de vloerreiniger geschikt is voor het type vloer dat je hebt. Sommige reinigers zijn specifiek ontworpen voor harde vloeren.

 2. Reinigingsmodi: Kijk naar de beschikbare reinigingsmodi en functionaliteiten. Sommige vloerreinigers hebben instelbare sproeikracht, verschillende borstel- of padopties.

 3. Zuigkracht: Controleer de zuigkracht van de vloerreiniger. Een krachtige zuigkracht zorgt ervoor dat het opgeloste vuil en water effectief worden opgezogen, waardoor je vloer sneller droogt.

 4. Capaciteit en gebruiksgemak: Let op de watertankcapaciteit en het gebruiksgemak. Een grotere watertank betekent dat je langer kunt schoonmaken zonder te hoeven bijvullen. 

 5. Onderhoud en accessoires: Informeer naar het onderhoud van de vloerreiniger en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen of accessoires. Het is handig als je gemakkelijk de borstels, pads of filters kunt vervangen wanneer dat nodig is.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een vloerreiniger vinden die goed past bij jouw specifieke behoeften en ervoor zorgt dat je vloeren effectief worden gereinigd.

Ben je niet op zoek naar een vloerreiniger, maar naar andere huishoudelijke apparaten. Lees dan ook onze uitgebreide reviews over de dweilrobot, een wasmachine en een was droog combinatie

Is een vloerreiniger geschikt voor alle oppervlakten?

Nee, een vloerreiniger, is niet altijd geschikt voor alle oppervlakten. Het hangt af van het type vloerreiniger en het specifieke oppervlak. Sommige vloerreinigers zijn specifiek ontworpen voor harde vloeren zoals tegels, laminaat, hout of vinyl. Deze reinigers hebben vaak zachte borstels of pads die geschikt zijn voor deze oppervlakken. Aan de andere kant zijn er vloerreinigers die speciaal bedoeld zijn voor tapijt, met roterende borstels om vuil en vlekken uit tapijtvezels te verwijderen. 

Hoe vaak de vloer dweilen?

Hoe vaak je de vloer moet dweilen hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer, het dagelijks gebruik en de mate van vervuiling. Over het algemeen wordt aanbevolen om harde vloeren wekelijks te dweilen om vuil, vlekken en bacteriën te verwijderen. Voor vloeren die intensiever worden gebruikt of snel vuil worden, kan vaker dweilen nodig zijn, bijvoorbeeld twee tot drie keer per week. Houd ook rekening met specifieke omstandigheden, zoals huisdieren of kleine kinderen, die kunnen leiden tot meer vuil en vlekken. Het is belangrijk om de vloer niet te vaak te dweilen, omdat overmatig vocht schade aan de vloer kan veroorzaken. 

Welke soorten vloerreinigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten vloerreinigers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en functies. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten vloerreinigers:

 1. Traditionele vloerreinigers: Dit zijn de standaard vloerreinigers met een waterreservoir en een sproeimechanisme. Ze hebben meestal borstels of pads om vuil los te maken en te verwijderen. 

 2. Stoomreinigers: Stoomreinigers gebruiken hoge temperatuur stoom om oppervlakken te reinigen. Ze zijn effectief voor het desinfecteren van vloeren en het verwijderen van bacteriën en allergenen. 

 3. Robotvloerreinigers: Dit zijn autonome apparaten die automatisch de vloer reinigen. Ze zijn uitgerust met sensoren om obstakels te vermijden en kunnen verschillende reinigingsmodi hebben, zoals stofzuigen en dweilen. Robotvloerreinigers zijn handig voor dagelijkse onderhoudsreiniging.

 4. Tapijtreinigers: Deze reinigers zijn specifiek ontworpen voor het reinigen van tapijten. Ze hebben roterende borstels om diep in de tapijtvezels te reinigen en kunnen vlekken en vuil verwijderen.

Is een vloerreiniger energiezuinig? 

Over het algemeen zijn vloerreinigers redelijk energiezuinig. Ze zijn ontworpen om efficiënt te werken en gebruiken doorgaans niet veel energie. De meeste vloerreinigers hebben een motor die water sproeit, borstels laat draaien en zuigkracht biedt. Hoewel het energieverbruik varieert afhankelijk van het merk, het model en de specifieke functionaliteiten, zijn er vaak energiebesparende functies ingebouwd, zoals automatische uitschakeling na een bepaalde tijd van inactiviteit. Het is raadzaam om het energielabel en de specificaties van een vloerreiniger te controleren om een beter inzicht te krijgen in het verwachte energieverbruik. 

Voor- en nadelen van en vloerreiniger

Het is belangrijk om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen om te bepalen of een vloerreiniger de juiste keuze is voor jouw specifieke schoonmaakbehoeften en omstandigheden.

Voordelen:

 1. Efficiënte reiniging: Vloerreinigers zijn speciaal ontworpen om vloeren grondig en efficiënt schoon te maken.

 2. Verwijdert hardnekkig vuil: Ze kunnen hardnekkig vuil, vlekken en zelfs ingebedde bacteriën effectief verwijderen.

 3. Gebruik van reinigingsmiddelen: Vloerreinigers kunnen worden gebruikt met reinigingsmiddelen om extra schoonmaakkracht te bieden.

 4. Verschillende functionaliteiten: Veel vloerreinigers hebben handige functies zoals instelbare sproeikracht en verschillende reinigingsmodi.

 5. Geschikt voor verschillende vloertypen: Er zijn vloerreinigers die geschikt zijn voor verschillende harde vloeren en tapijten.

Nadelen:

 1. Aanschafkosten: Vloerreinigers kunnen een initiële investering zijn, afhankelijk van het merk en de functionaliteiten.

 2. Onderhoud en opslag: Sommige vloerreinigers vereisen regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van filters of vervangen van borstels.

 3. Geluidsniveau: Sommige vloerreinigers kunnen luidruchtig zijn tijdens gebruik.

 4. Niet geschikt voor alle oppervlakken: Niet elke vloerreiniger is geschikt voor alle vloertypen, dus zorg ervoor dat je de juiste vloerreiniger kiest voor jouw specifieke vloer.

 5. Afhankelijkheid van elektriciteit: Vloerreinigers zijn elektrisch aangedreven, dus ze vereisen een stopcontact en zijn afhankelijk van elektriciteit.

Hoe vloerreiniger onderhouden 

Het onderhouden van een vloerreiniger is essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren en om de levensduur ervan te verlengen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van een vloerreiniger:

 1. Reiniging na gebruik: Maak de vloerreiniger grondig schoon na elk gebruik. Leeg en spoel de watertank en verwijder eventuele vuilresten of haren die zijn achtergebleven.

 2. Filterreiniging: Als de vloerreiniger een filter heeft, controleer dan regelmatig of deze schoon is. Reinig of vervang het filter volgens de instructies van de fabrikant.

 3. Borstel- of padreiniging: Indien van toepassing, reinig de borstels of pads na gebruik. Verwijder vuil en haren en spoel ze af onder stromend water. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze weer gebruikt.

 4. Controleer de snoer en slang: Controleer regelmatig of het snoer en de slang van de vloerreiniger in goede staat zijn. Zorg ervoor dat er geen beschadigingen zijn die de werking kunnen beïnvloeden.

 5. Onderhoud volgens instructies: Volg altijd de onderhoudsinstructies en aanbevelingen van de fabrikant die bij de vloerreiniger worden geleverd. Dit kan onder andere het smeren van bewegende onderdelen, het vervangen van onderdelen of het periodiek laten onderhouden van de vloerreiniger inhouden.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je de prestaties en duurzaamheid van je vloerreiniger behouden en ervoor zorgen dat deze in optimale conditie blijft.

 1. Huishouden
 2. vloerreiniger

Disclaimer: Op deze pagina linken wij naar Bol.com, hier ontvangen wij een kleine commissie indien het product aangekocht wordt.

Lotte
Lotte

Hi, ik ben Lotte, een gepassioneerde dame die een unieke niche heeft gevonden in de wereld van interieurontwerp en woonstijl. Mijn drijfveer is de perfecte sfeer creëren in elke leefruimte en ik ben altijd op zoek naar nieuwe producten om mijn expertise mee te delen. Ik heb mezelf gespecialiseerd in het schrijven van gedetailleerde en informatieve reviews over producten die bijdragen aan woonstijltips.

Gepubliceerd op: 24 okt. 2022

Het juiste product voor elke StyleTip.

Heb jij inspiratie opgedaan met de StyleTips? Dan kun je nu de beste producten zoeken om jouw droomhuis te creëren.