Vergelijk de 10 beste brandblussers voor thuis [Review]

Laatst bijgewerkt: 3 mrt. 2023

Wij van woonstyletips.nl zijn hard aan het werk geweest om de best geteste brandblussers voor thuis te vinden. Onze specialisten hebben heel wat tijd gespendeerd om de beste brandblussers voor thuis op een rijtje te kunnen zetten. Vanuit de specialisten is deze lijst ontstaan. 

Iedereen is wel eens op zoek naar een brandblusser voor thuis. Dan is het wel belangrijk dat je er eentje vindt van goede kwaliteit. Anders moet je al snel weer een nieuwe zoeken. Daarom is het goed om direct op zoek te gaan naar de juiste brandblusser voor thuis voor jezelf.

Goede brandblussers voor thuis - Top 10 lijst

Wij hebben met onze specialisten samen de top 10 brandblussers voor thuis 2023 opgesteld. Al deze brandblussers voor thuis kun je daarom op een eenvoudige manier onder elkaar vinden. Ze zijn bedoeld voor iedereen die een brandblusser voor thuis wilt vinden die een geruime tijd mee gaat en bij jezelf past. 

De specialisten hebben naar alle mogelijke aspecten van de goede brandblusser voor thuis gekeken. Op die manier weet je zeker dat je een goede brandblusser voor thuis koopt. Zo voorkom je dat je eventueel een miskoop kunt begaan.

 1. Veiligheid
 2. brandblusser voor thuis

Inhoudsopgave

Het vergelijken van brandblusser voor thuis producten: "Een praktische gids"

Voordat de specialisten de lijst hebben opgesteld, hebben ze eerst een hele hoop research gedaan voordat ze duidelijk hadden wat precies de top 10 brandblussers voor thuis is. Ze hebben naar allerlei verschillende mogelijkheden gekeken om een lijst op te kunnen stellen. Ze hebben niet alleen gekeken naar de prijs, maar ook naar bijvoorbeeld de levensduur. 

Voor de specialisten (en voor ons) is het zeer belangrijk dat alle brandblussers voor thuis van hoge kwaliteit zijn. Daarom hebben ze heel wat uren gezocht naar de juiste top 10. De beste brandblussers voor thuis zijn uiteindelijk in de top 10 beland, zodat jij ze ook eenvoudig kunt vinden.

1. Schuimblusser

This Schuimblusser 2 liter A, B en F (Vet) is the ideal solution for home fire safety. Not only is it suitable for extinguishing kitchen fires, but it also has a 25F fire rating. This foam extinguisher is capable of quickly and effectively smothering kitchen fires, putting them out before they can spread throughout the home. The Schuimblusser 2 liter A, B en F (Vet) is designed for easy handling and use, making it ideal for anyone to use. The lightweight foam extinguisher is also easy to store, and won't take up too much room in your home or workplace. It also comes with an easy-to-read instruction manual, so you know exactly how to use it in an emergency. The Schuimblusser 2 liter A, B en F (Vet) is an economical choice, and can easily be refilled should it ever need to be used. It is also made with a durable, corrosion-resistant materials to ensure that it can be used in any environment. With all these features, it is the perfect choice for any home or workplace.

2. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een betrouwbare keuze als het gaat om brandblussen. Het is een compact en licht gewicht apparaat dat geschikt is voor het blussen van klasse A, B en C branden. De poederblusser is van een kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakt en is ontworpen om te bestand te zijn tegen extreme temperaturen. De ophangbeugel zorgt ervoor dat de poederblusser eenvoudig te installeren is in een auto, camper, boot of schuur. Het is een veilig en betrouwbaar apparaat dat jaarlijks gecontroleerd kan worden door middel van de jaarlijkse controle sticker. Met deze poederblusser hebt u de perfecte brandblusmiddelen in handbereik als er een brand uitbreekt.

3. Mobiak poederblusser

Met de Mobiak poederblusser 2 kg heb je een betrouwbare en duurzame brandblusser in handen. De brandblusser is uitgerust met een krachtig spuitmechanisme met een lange spuitduur. De poederblusser is vorstvrij tot minus 30 graden, waardoor je ook bij lage temperaturen kunt blussen. De brandblusser is voorzien van een degelijke ophangbeugel, zodat je deze gemakkelijk op kunt hangen in een auto, camper, boot of schuur. Daarnaast is de brandblusser voorzien van een jaarlijkse controle sticker, zodat je er zeker van bent dat deze in goede staat is. Met de Mobiak poederblusser 2 kg blus je in één keer alle klasse A-, B- en C-branden.

4. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een uitstekende keuze voor een breed scala aan branden. Het poeder dat deze blusser bevat, is een effectief blusmiddel dat branden kan verminderen of zelfs helemaal doven. Naast het blussen van klassen A, B en C branden, is deze brandblusser ook geschikt voor het blussen van elektrische apparatuur. Door het kleine formaat is deze brandblusser ook geschikt voor gebruik in kleine ruimtes, zoals auto's, campers, boten en schuren. Het poeder dat deze brandblusser bevat, heeft een lange spuitduur, waardoor het een krachtige en effectieve brandblusser is. Bovendien is deze blusser vorstvrij tot minus 30 graden en wordt hij geleverd met een degelijke ophangbeugel en jaarlijkse controle sticker. Met deze brandblusser beschermt u uzelf en uw bezittingen tegen brand.

Bekijk ook deze producten:

5. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een krachtige blusser die is geschikt voor gebruik bij verschillende soorten branden. Het is een kleine, handzame brandblusser die eenvoudig kan worden opgehangen in een auto, camper, boot of schuur. Deze brandblusser heeft een lange spuitduur en is vorstvrij tot -30 graden. Het is een veelgebruikte brandblusser voor klasse A-branden, zoals branden met hout, papier en textiel. Maar ook voor klasse B-branden met ontvlambare vloeistoffen, zoals benzine, diesel en olie, en klasse C-branden met gassen en branden van elektrische apparatuur. De Mobiak poederblusser 2 kg heeft een degelijke ophangbeugel en komt met een jaarlijkse controle sticker. Door deze handzame en krachtige brandblusser is het mogelijk om grote branden te blussen, voordat deze uit de hand lopen.

6. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een veelzijdige en krachtige brandblusser die geschikt is voor gebruik bij zowel kleine als grotere branden. De poederblusser is voorzien van een degelijke ophangbeugel en is handzaam, heeft een lange spuitduur en is vorstvrij tot -30 graden. Het is een betrouwbare oplossing voor veel situaties, zoals in een auto, camper, boot of schuur, waar het belangrijk is dat de brandblusser direct klaar voor gebruik is. De Mobiak poederblusser 2 kg is gecertificeerd volgens de laatste Europese normen voor brandblussers en wordt jaarlijks geïnspecteerd. Deze brandblusser is geschikt voor gebruik op klasse A, B en C branden, zoals hout, papier, textiel, ontvlambare vloeistoffen, benzine, diesels, oliën, gassen en elektrische apparatuur. Met een lange spuitduur en een grote capaciteit van 2 kilogram is de Mobiak poederblusser een betrouwbare oplossing voor kleine en grote branden.

7. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een krachtige, milieuvriendelijke poederblusser die geschikt is voor veel verschillende soorten branden. De poederblusser is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een ophangbeugel waardoor hij gemakkelijk te transporteren is. Dankzij de grote spuitduur kun je er meer branden mee blussen. De poederblusser is vorstbestendig en kan dus ook gebruikt worden in koude omgevingen. De poederblusser is uitgerust met een jaarlijkse controle sticker, waardoor je erop kunt vertrouwen dat hij nog steeds veilig en effectief is. Bovendien is de poederblusser milieuvriendelijk, waardoor je er zeker van bent dat je geen schadelijke stoffen in de lucht blaast. De Mobiak poederblusser 2 kg is ideaal voor gebruik in auto's, campers, boten, schuren en andere kleine ruimtes, waardoor je veilig en snel kunt blussen.

8. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een handige en veelzijdige brandblusser die geschikt is voor veel verschillende brandsoorten. De poederblusser is speciaal ontworpen voor gebruik in verschillende situaties, zoals in auto's, campers, boten of schuren. De brandblusser heeft een lange spuitduur en is vorstvrij tot minus 30 graden. De brandblusser heeft een degelijke ophangbeugel zodat je hem gemakkelijk kunt ophangen en heeft een jaarlijkse controle sticker om je ervan te verzekeren dat de brandblusser in goede staat is. Het 2 kilo poeder heeft een goede blustechniek, waardoor het een effectieve brandblusser is voor klasse A, B en C branden. Door het kleine formaat is de poederblusser gemakkelijk te dragen en op te bergen in krappe ruimtes. Bovendien heeft de poederblusser een robuuste en duurzame behuizing, waardoor hij jarenlang mee kan gaan.

9. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een krachtige brandbestrijder die een breed scala aan branden kan blussen. Het is geschikt voor gebruik in veel verschillende omgevingen, waaronder auto's, campers, boten en schuren. Dankzij de handige ophangbeugel en de lange spuitduur is het gemakkelijk om de brandblusser mee te nemen naar de locatie waar de brand is ontstaan. De brandblusser is vorstbestendig en kan worden gebruikt bij temperaturen tot -30 graden Celsius. Verder is het voorzien van een jaarlijkse controle sticker die ervoor zorgt dat het apparaat correct werkt. De Mobiak brandblusser kan worden gebruikt om klasse A, B en C branden te blussen, waaronder branden met hout, papier, vloeistoffen, benzine, diesel, oliën, gassen en elektrische apparatuur. De brandblusser is erg krachtig en biedt een goede bescherming tegen branden van verschillende groottes.

10. Mobiak poederblusser

De Mobiak poederblusser 2 kg is een betrouwbare brandblusser met verschillende brandklassen. Het is een handzame poederblusser met een lange spuitduur. Deze brandblusser is vorstvrij en heeft een degelijke ophangbeugel waardoor het gemakkelijk is te plaatsen. Dit is een ideale blusser voor in een auto, camper, boot of schuur. Met de jaarlijkse controle sticker weet je zeker dat de brandblusser betrouwbaar is en dat deze regelmatig moet worden gecontroleerd. De Mobiak poederblusser 2 kg is geschikt voor klasse A-branden, klasse B-branden, klasse C-branden en branden van elektrische apparatuur. Deze brandblusser is licht van gewicht en is eenvoudig in gebruik. Je hoeft niet bang te zijn voor de kou, want de blusser is vorstvrij tot minus 30 graden. Deze brandblusser is betrouwbaar en eenvoudig in gebruik, waardoor je altijd veilig bent.

Populaire vragen over de brandblusser voor thuis review

De best geteste brandblusser voor thuis is in 2023 Schuimblusser . Dit is op basis van onderzoeken de beste brandblusser voor thuis die je tegenwoordig kunt kopen. Uiteraard verschillende de meningen en ervaringen brandblussers voor thuis hierover, daarom is het ook een top 10. 

Als Schuimblusser toch niet helemaal bij je past, kun je kijken naar de andere brandblussers voor thuis zoals Mobiak poederblusser . Alle brandblussers voor thuis die in de top 10 staan, zijn geschikt om eens naar te kijken of het wat voor je is.

Wat is de beste brandblusser voor thuis en hoe vergelijk je dit? De producten zelf vergelijken, kun je op dezelfde manier doen zoals onze specialisten dit gedaan hebben. Ze hebben alle mogelijke opties op een rijtje gezet om te kijken welke het beste is. 

Dit kun je zelf ook doen. Je kunt kijken welke brandblusser voor thuis jou het meeste aanspreekt en welke niet. Op die manier kun je steeds al wat meer brandblussers voor thuis afstrepen. Dit kunt je aan de hand doen van de top 10 op woonstyletips.nl, maar je kunt ook zelf een lijstje opstellen.

Je zult bij ons verschillende winkels voorbij zien komen die de brandblussers voor thuis verkopen. Op die manier kunnen een ruim aanbod aanbieden voor iedereen. Alle winkels waar wij mee samen werken zijn zeker weten betrouwbaar. 

Wij werken niet samen met winkels die niet betrouwbaar zijn. Alle winkels zijn dan ook een goede optie om een brandblusser voor thuis  bij te kopen.

De brandblusser voor thuis ervaringen die worden aangegeven, zijn allemaal van onafhankelijke partijen. Dit zijn geen mensen waar wij invloed op hebben. Deze mensen hebben zelf de brandblusser voor thuis test gedaan. Ze hebben zelf gekeken wat ze van de brandblussers voor thuis vonden. 

Wij hebben hier geen invloed op. De reviews zijn altijd eerlijk en de mensen geven altijd hun mening. Een mening is altijd van iemand zelf en een eerlijke mening waarderen we erg.

Eindconclusie: top 10 brandblussers voor thuis

Een best getest brandblusser voor thuis kopen is natuurlijk waarvoor je hier bent. De conclusie is eigenlijk dat alle 10 de brandblussers voor thuis eenvoudig gekocht kunnen worden. Ze zijn alle tien onderzocht door specialisten, waardoor je zeker weet dat je iets goeds gaat kopen. 

De brandblusser voor thuis kopen is daarom zeker een goede optie om bij woonstyletips.nl te doen. Bij ons weet je zeker dat je de juiste kwaliteit hebt en dat er geen vervelende aanbieders tussen zitten. We willen je helpen met het vinden van de beste brandblusser voor thuis zodat je hier een tijdje mee vooruit kunt.

Welke brandblusser thuis gebruiken?

Bij het kiezen van een brandblusser voor thuisgebruik is het belangrijk om rekening te houden met het soort branden dat kan optreden. De meest voorkomende branden in huis zijn klasse A-branden (vaste stoffen), klasse B-branden (vloeistoffen) en klasse C-branden (gas). Voor de meeste huishoudelijke branden wordt een ABC-brandblusser aanbevolen.

Een ABC-brandblusser is geschikt voor het blussen van branden in verschillende materialen, waaronder hout, papier, textiel, brandbare vloeistoffen zoals olie en benzine, en gassen zoals propaan en butaan. Deze brandblussers bevatten poeder dat de vlammen dooft en de brand onder controle houdt.

Het is raadzaam om een draagbare brandblusser van 2 tot 6 kilogram te kiezen, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het potentiële brandgevaar. Zorg ervoor dat de brandblusser regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden volgens de instructies van de fabrikant. Naast het hebben van een brandblusser is het ook essentieel om een ontsnappingsplan te hebben, rookmelders te installeren en de juiste hulpdiensten te bellen in geval van een noodsituatie. 

Hoeveel brandblussers heb je nodig thuis?

Het aantal brandblussers dat je thuis nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, het aantal verdiepingen, de aanwezigheid van brandbare materialen en je persoonlijke voorkeuren voor veiligheid. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om minstens één brandblusser thuis te hebben. Heb je meerdere verdiepingen, plaats er dan een op elke verdieping. Voor een huis met twee verdiepingen zou je dus minimaal twee brandblussers moeten hebben. Het is ook verstandig om brandblussers te plaatsen op strategische locaties, zoals de keuken, garage en bij de uitgangen van het huis. 

Hoeveel liter brandblusser thuis?

De hoeveelheid liter brandblusser die je thuis nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, de aanwezigheid van brandbare materialen en de brandrisico's in jouw specifieke omgeving. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om minstens één brandblusser van 6 liter te hebben. Dit formaat is geschikt voor de meeste huishoudelijke branden en biedt voldoende capaciteit om een beginnende brand te blussen. 

Wat is de beste plaats voor een brandblusser in huis?

De beste plaats voor een brandblusser in huis is op een goed zichtbare en gemakkelijk toegankelijke locatie. Enkele strategische plaatsen om te overwegen zijn de keuken, waar de meeste branden ontstaan, en de garage, waar brandgevaarlijke materialen kunnen worden opgeslagen. Plaats ook een kleine brandblusser in de buurt van slaapkamers en op elke verdieping van het huis. Een centrale locatie in de gang kan ook effectief zijn, zodat de brandblusser snel bereikbaar is in geval van nood. Zorg ervoor dat de brandblusser niet wordt geblokkeerd door meubels of andere obstakels.

Welke brandblusser in de keuken plaatsen?

In de keuken wordt het vaak aanbevolen om een brandblusser van het type ABC te plaatsen. Een ABC-brandblusser is geschikt voor het blussen van branden veroorzaakt door brandbare vaste stoffen (klasse A), brandbare vloeistoffen (klasse B) en brandbare gassen (klasse C). Dit type brandblusser biedt een brede dekking en is effectief bij de meeste branden die zich in de keuken kunnen voordoen, zoals vlam in de pan, oliebranden of brandende apparatuur. 

Kosten brandblusser voor thuis

De kosten van een brandblusser voor thuis kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type brandblusser, de capaciteit en de kwaliteit van het merk. Over het algemeen liggen de prijzen van brandblussers voor thuis tussen de 20 en 100 euro. Een eenvoudige ABC-brandblusser met een capaciteit van 6 liter kan doorgaans worden gekocht voor ongeveer 30 tot 50 euro. 

Heb je geen brandblusser nodig, maar andere huishoudelijke apparaten die de veiligheid verhogen? Lees dan onze reviews over een brandwerende kluis, de beste beveiligingscamera buiten en een buitenlamp met dag en nacht sensor

Wat is beter; schuim of poeder brandblusser?

Het kiezen tussen een schuim- of poederbrandblusser hangt af van verschillende factoren en de specifieke toepassing. Beide typen brandblussers hebben hun voor- en nadelen.

Een brandblusser schuim is geschikt voor het blussen van branden van vaste stoffen (klasse A) en brandbare vloeistoffen (klasse B). Ze zijn effectief, laten geen residu achter en veroorzaken minimale schade aan elektronische apparatuur. Schuimblussers zijn ook veiliger te gebruiken in gesloten ruimtes, omdat ze geen verstikkend effect hebben. Daarom worden ze vaak aanbevolen voor gebruik in woningen, kantoren en keukens.

Poederbrandblussers daarentegen zijn geschikt voor het blussen van branden van vaste stoffen (klasse A), brandbare vloeistoffen (klasse B) en brandbare gassen (klasse C). Ze zijn veelzijdig en effectief bij verschillende soorten branden. Poederblussers hebben echter nadelen, zoals het creëren van een grote rommelige wolk, mogelijke schade aan elektronische apparatuur door het residu en het verstikkende effect van het poeder.

Kosten om brandblusser te vullen

De kosten voor het bijvullen van een brandblusser kunnen variëren afhankelijk van het type brandblusser en de plaatselijke tarieven. Over het algemeen liggen de kosten voor het bijvullen van een brandblusser tussen de 10 en 30 euro. De prijs kan ook afhangen van de grootte en capaciteit van de brandblusser. Het bijvullen van een brandblusser wordt meestal uitgevoerd door gecertificeerde professionals die de blusser controleren, eventuele lekkages repareren en het blusmiddel opnieuw vullen. Het is belangrijk om periodiek de brandblusser te laten controleren en bijvullen om ervoor te zorgen dat deze klaar is voor gebruik in geval van nood. 

Is een keuring van een brandblusser verplicht?

In veel landen is het verplicht om brandblussers regelmatig te laten keuren, ongeacht het type brandblusser, inclusief een CO2-brandblusser. Deze keuringen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de brandblussers goed functioneren en voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen. De frequentie van de keuringen kan verschillen, maar ze worden meestal jaarlijks uitgevoerd. Tijdens de keuring wordt de brandblusser geïnspecteerd op eventuele beschadigingen, lekkages of andere defecten. Ook wordt de druk van de brandblusser gecontroleerd en indien nodig bijgevuld. Een keuringssticker of certificaat wordt meestal op de brandblusser geplaatst om aan te geven dat deze gekeurd is. 

Hoe een brandblusser onderhouden?

Het onderhouden van een brandblusser is essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert in geval van nood. Ook als je een brandblusser auto hebt, is het belangrijk om deze te onderhouden.  Hier zijn enkele belangrijke onderhoudsstappen:

 1. Visuele inspectie: Controleer regelmatig visueel de brandblusser op fysieke schade, lekkages of veroudering van de onderdelen. Als er problemen worden geconstateerd, laat de brandblusser dan direct repareren.

 2. Drukcontrole: Controleer regelmatig de drukmeter op de brandblusser om te zien of de druk binnen het juiste bereik ligt. Als de druk te laag is, laat de brandblusser dan bijvullen door een erkende professional.

 3. Vervaldatum: Controleer de vervaldatum van de brandblusser en vervang deze indien nodig. Brandblussers hebben een beperkte levensduur en moeten op tijd worden vervangen.

 4. Reiniging: Houd de brandblusser schoon en vrij van vuil, stof en andere verontreinigingen die de werking kunnen belemmeren.

 5. Professionele keuring: Laat de brandblusser jaarlijks keuren door een gecertificeerd bedrijf. Tijdens de keuring wordt de brandblusser grondig gecontroleerd, getest en gecertificeerd.

Hoe weet je als een brandblusser nog goed is

Om te controleren of een brandblusser nog goed is, zijn er verschillende aspecten die je kunt controleren:

 1. Controleer de drukmeter: Als de drukmeter in het groene gedeelte of binnen het aanbevolen bereik staat, geeft dit aan dat de brandblusser nog voldoende druk heeft.

 2. Controleer de vervaldatum: Zoek naar de vervaldatum op de brandblusser. Als deze nog niet verlopen is, is de brandblusser waarschijnlijk nog goed.

 3. Visuele inspectie: Kijk naar eventuele fysieke schade aan de brandblusser, zoals deuken, corrosie of lekkages. Als er tekenen van schade zijn, moet de brandblusser worden gerepareerd of vervangen.

 4. Professionele keuring: Laat de brandblusser jaarlijks keuren door een erkend bedrijf. Tijdens de keuring wordt de brandblusser grondig gecontroleerd op de juiste werking en veiligheid.

Als je twijfelt over de staat van de brandblusser, is het raadzaam om contact op te nemen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in brandbeveiliging voor een grondige inspectie.

 1. Veiligheid
 2. brandblusser voor thuis

Disclaimer: Op deze pagina linken wij naar Bol.com, hier ontvangen wij een kleine commissie indien het product aangekocht wordt.

Lotte
Lotte

Hi, ik ben Lotte, een gepassioneerde dame die een unieke niche heeft gevonden in de wereld van interieurontwerp en woonstijl. Mijn drijfveer is de perfecte sfeer creëren in elke leefruimte en ik ben altijd op zoek naar nieuwe producten om mijn expertise mee te delen. Ik heb mezelf gespecialiseerd in het schrijven van gedetailleerde en informatieve reviews over producten die bijdragen aan woonstijltips.

Gepubliceerd op: 24 okt. 2022

Het juiste product voor elke StyleTip.

Heb jij inspiratie opgedaan met de StyleTips? Dan kun je nu de beste producten zoeken om jouw droomhuis te creëren.