Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe handdoeken wassen: de beste tips!

Het is raadzaam om je nieuwe handdoeken te wassen nadat je ze hebt gekocht. Deze blog geeft je meer informatie over wastips, evenals de redenen waarom dit zo is.

Natuurlijk wil je de nieuwe, prachtige handdoeken die je hebt gekocht zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is het nuttig om te weten hoe je deze lappen stof wast. We beginnen met het wassen van de handdoeken die we net hebben gekocht.

Wanneer je nieuwe handdoeken wast

Het is belangrijk om je nieuwe handdoeken direct na aanschaf voor het eerst te wassen, bij voorkeur op 60 graden Celsius. Deze aanpak optimaliseert het katoen van de handdoek door de vezels op de beste manier te activeren, waardoor ze een betere vochtopname kunnen bieden. Indien je deze stap overslaat, loop je het risico op een minder effectieve absorptie, wat kan resulteren in een klamme huid en nat haar na een lang verblijf in de badkamer. Nieuwe handdoeken wassen is daarom essentieel voor een optimale functionaliteit en comfort.

Ontevreden over je Tess V aankoop? Zo retourneer je het.

Wassen na de eerste keer

Je bent schoon als je een handdoek gebruikt. Toch kun je handdoeken niet eeuwig blijven gebruiken. We adviseren om de wasmachine na een paar keer aan te zetten of de handdoeken aan de kant te leggen. Zorg er ten slotte voor dat de handdoeken eerst goed drogen. Het is mogelijk dat schimmel en bacteriën ontstaan als handdoeken te lang liggen voordat ze worden gewassen. Dit kan een onaangename geur en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken.

Je hebt waarschijnlijk genoeg handdoeken gebruikt om een wasmachine aan te zetten na een tijdje. We adviseren om de handdoeken alleen met dezelfde kleurtinten te wassen nadat u ze voor het eerst hebt gebruikt. Verfresten zullen nog steeds losweken en een andere handdoek kleuren.

Tijd nodig om te wassen

Hoeveel graden is de juiste temperatuur om handdoeken te wassen? De volgende lijst bevat de do’s en dont’s:

  • 60 graden: het meest gebruikte en doodt de meeste bacteriën
  • 40 grade: kan, zolang je goed hygiënisch bent. Wanneer de handdoeken erg vies zijn, is deze temperatuur niet voldoende om ze volledig schoon te maken.
  • hoogstens 60 graden: Dit mag niet! Wanneer handdoeken worden gewassen op een temperatuur hoger dan 60 graden, vervagen de kleuren en worden ze ruw en stug.

Wasverzachter en wasmiddel

Gebruik geen wasverzachter. Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om zachte handdoeken te krijgen, wasverzachter is geen goede keuze. Wasverzachter zorgt ervoor dat je handdoeken minder vocht absorberen.

Wat voor wasmiddel je gebruikt, maakt niet veel uit. Het is niet nodig om veel wasmiddel te gebruiken. Het is milieuvriendelijker, houdt je handdoeken mooier en kan in je portemonnee.

Waar staat PTA voor: een uitleg van de betekenis!

Wat is de reden dat mijn handdoeken zo ruw zijn?

Zijn je handdoeken nog steeds ruw na het volgen van alle tips hierboven? Handdoeken zijn waarschijnlijk in de droger gedroogd. Te hoge temperaturen beschadigen de katoenen vezels, waardoor de handdoek ruw wordt. Het is het beste om handdoeken aan de lucht te laten drogen. Ervaar je de voorkeur voor het gebruik van de droger? Dit is mogelijk als u een van de twee opties volgt:

  • Handdoeken kunnen op een lage temperatuur worden gedroogd. Je hangt de handdoeken niet in de wasmachine, maar laat ze drogen op een temperatuur die vergelijkbaar is met “strijkdroog”.

 

  • Vervolgens droog je de handdoeken op een lage temperatuur in de droger.

 

Het drogen aan de waslijn is niet alles, zoals je kunt zien. Vind je dat de handdoeken te ruw zijn? Voor een verzachtend effect, probeer dan te wassen met witte keukenazijn.

Vermijd het plaatsen van natte handdoeken in de wasmand

Handdoeken moeten volledig droog zijn voordat ze in de wasmand worden gedaan. Als je natte handdoeken in de wasmand gooit, kan dit vocht en bacteriën ophopen, wat schimmel en onaangename geuren veroorzaakt. Natte handdoeken kunnen ook andere kleding in de wasmand nat maken. Dit leidt tot nog meer was, wat leidt tot intensere wasprogramma’s.

Leer meer over de Franse cultuur met deze scheldwoorden.

Hoeveel handdoeken moet ik hebben?

Hoeveel handdoeken heb je eigenlijk nodig als je nieuwe wilt kopen?

Je persoonlijke behoeften en levensstijl bepalen hoeveel handdoeken je nodig hebt. Het is echter aanbevolen om ten minste twee handdoeken per persoon te hebben: Een om elke dag te gebruiken en een andere om te gebruiken wanneer de andere in de was is. Er zouden drie moeten zijn voor elke persoon in een klein huishouden met weinig wassen. Handdoeken moeten niet met andere kleding worden gewassen, en halve wasjes draaien is slecht.

Het is ook nuttig om extra handdoeken te hebben als je veel sport of buitenactiviteiten doet. Het kan ook nuttig zijn om meer handdoeken te hebben als je een groot huis hebt. Jongere kinderen zijn echter vaak wat smeriger en bevuilen vaker hun handdoeken.

Materiaal

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor handdoeken en wordt vaak aanbevolen vanwege de absorberende eigenschappen. Het is echter aanbevolen om handdoeken te gebruiken die zacht zijn, zoals microvezel of bamboe, als je een gevoelige huid hebt. Dat is ook goed voor baby’s.

Vervangen door

Ten slotte is het essentieel om je handdoeken regelmatig te vervangen, aangezien ze met de tijd minder absorberend worden en bacteriën kunnen opnemen. Handdoeken moeten elke twee tot drie jaar worden vervangen, of wanneer ze zichtbaar versleten zijn.

Conclusie

Het wassen van je nieuwe handdoeken lijkt misschien een eenvoudige klus. Er zijn echter enkele belangrijke dingen die je moet bedenken. Na een paar keer gebruiken was de handdoek op 60 graden redelijk vlot. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je handdoeken schoon en zacht blijven en dat ze hun functie als goede droogmiddelen blijven uitvoeren.

Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs