Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een huis kan pas stijlvol worden als het opgeruimd en schoon is. Ook zorgt een opgeruimd huis voor een opgeruimde geest. Alleen in de praktijk blijkt je huis netjes houden vaak lastig. We hebben het allemaal druk en met kinderen lijkt het al helemaal onbegonnen zaak om je huis op orde te houden. We vroegen daarom de schoonmaakexperts van Huchem voor advies. Zij hebben de volgende 6 lifehacks op een rijtje gezet voor je. Zo maak je het jezelf makkelijker om je huis netjes te houden.

1. Dagelijks 10 minuten opruimen

  Je huis opruimen kan een hele grote klus zijn, ook mentaal. Je kunt het daarom voor je uitschuiven en uitstellen. Psychologisch helpt het om grote klussen op te splitsen in kleine, behapbare taken. Plan daarom iedere dag 10 minuten in om op te ruimen. Je zult zien dat je dan al best wat voor elkaar krijgt. Ook zijn we gewoontedieren en als dit eenmaal een gewoonte is, wordt het steeds makkelijker.

  2. One in, one uit regel

   Dit herken je vast wel. Je hebt je huis op orde, maar er komen steeds meer spullen bij. In het begin kun je het nog overzichtelijk houden. Maar op een moment blijven spullen slingeren en begint de chaos weer. Om dit op te lossen kun je de one in, one uit regel volgen. Voor ieder item dat er binnenkomt, moet er 1 item uit. Heb je moeite met spullen weggooien? Wellicht kun je het naar de tweedehandszaak brengen. Zo niet, volg dan Mari Kondo’s advies en zeg arigato tegen de spullen die je weg doet.

   3. Maak schoon met microvezel producten

    Microvezelproducten trekken stof aan en houden het vast met een elektrostatische lading. Hierdoor zijn ze effectiever dan gewone schoonmaakdoeken. Let er wel op dat je ze niet in de wasdroger stopt, omdat ze anders minder zacht worden. Gebruik ook geen bleekmiddel of wasverzachter, want dit tast de vezels aan.

    4. Je oven en magnetron schoonmaken

     Je oven en magnetron kunnen flink vies worden, zeker als je deze een tijdje niet hebt gereinigd. We hebben een tip waardoor je niet een uur hoeft te schrobben. Vul een kommetje met citroensap en zet dit in je oven of magnetron. Zet het apparaat aan tot het sap gaat koken. Door de stoom wordt het aangekoekte vuil zacht waarna je het met een doekje eenvoudig kunt verwijderen.

     Wist je trouwens dat veel stoomovens een reinigingsfunctie hebben. Dan wordt het nog makkelijker!

     5. Gebruik rubberen handschoenen voor haren van huisdieren

      Huisdieren zijn leuk, maar je huis zit wel vol haren. Ook met je stofzuiger kan het lastig zijn om haren van huisdieren van je tapijt, bank of stoelen te verwijderen. Gelukkig hebben we hier ook een tip voor. Trek rubberen handschoenen aan en wrijf over de plekken waar er haren blijven zitten. Door de wrijving tussen rubber en stof ontstaat elektrische lading waardoor de haren van je hond of kat aan de handschoen blijven plakken. Als je klaar bent, dan spoel je de handschoenen af met stromend water.

      6. Je vaatwasser multifunctioneel inzetten

       Gebruik je jouw vaatwasser alleen voor de vuile vaat? Zonde, want met de vaatwasser kun je nog veel meer spullen schoonmaken. Zo kun je onder meer make-upborstels, kinderspeelgoed (niet-elektrisch), borstels, kammen, klein tuingereedschap, douchekoppen en zelfs rubberen slippers zonder problemen in de vaatwasser stoppen. Eigenlijk alles van glas of keramiek kun je zonder zorgen in de vaatwasser stoppen. Laat de vaatwasser voor jou het werk doen.

       We hopen dat je deze 6 tips gebruikt om jezelf het makkelijker te maken en je huis op orde te krijgen. Succes!

       Geef een reactie

       Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *