Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het is een thema dat onder nogal veel verschillende groepen tenminste actueel te noemen is. Milieubewustzijn is groter dan ooit en in combinatie met een duurzame instelling zijn er een hoop mogelijkheden. Ook op gebied van energie is men steeds bewuster, als aanbieder maar ook zeker als klant. En het gaat verder dan enkel je koffiemachine niet onnodig in het stopcontact laten zitten. Dubbele beglazing en goede, stevige deuren lossen al een hoop problemen op.

Kwaliteit moet ook matchen

Isoleren is helemaal in tegenwoordig en dat kan je alleen maar terecht vinden. Sterke stalen binnendeuren kunnen een woning helemaal opfrissen. Nu klinkt het misschien niet helemaal aantrekkelijk, zo’n sterke stalen deur, maar daar kan je je in vergissen. Duurzaamheid gaat tegen de verbeelding in vaker wel dan niet hand in hand met design. Zo is een stalen binnendeur ook prima met een unieke houten look te vinden. Voor wie meer houdt van een stalen binnendeur met glazen motieven, zijn er ook meer dan genoeg speelse ontwerpen te vinden. Je kan er zelfs in matglas vinden. Qua kleur is er ruime keuze, wat er voor zorgt dat er voor elke huisinrichting ontwerpen zijn die er perfect bij aansluiten. Je hoeft zeker geen modern interieur te hebben om een leuke stalen binnendeur te installeren. Een Scandinavisch of juist industrieel interieur, zelfs een meer rustieke look bloeit er vanzelf mee op. En de ruimte maakt verder ook niet veel uit, want van hal tot badkamer en van slaapkamer tot bureel zijn er prachtige metalen binnendeuren te vinden.

Schuifdeur in staal

Soms is het handiger om een schuifdeur te hebben, in plaats van een gewone. Misschien vind je dat zelf mooier, of de ruimte vraagt hier simpelweg om. Want duurzaamheid is ook qua ruimtelijke inrichting haantje-de-voorste. Een groot voordeel aan het kopen van een sterke stalen schuifdeur is dat het materiaal mooi aansluit en stevig in elkaar klikt, zodat er geen tocht kan ontsnappen. Ook hier is de keuze oneindig te noemen. Men kan kiezen voor een enkele deur, die men enkel hoeft dicht te schuiven. Ook dubbele deuren, of een accordeonsysteem zijn mogelijkheden, maar dat is slechts een kwestie van smaak. De variatie in houtsoorten waarmee de deuren worden afgewerkt, is enorm. Het bekende steigerhout wordt vaak gebruikt, of eikenhout en barnwood. Meestal kan je de deur gewoon op maat laten maken. Binnen eenzelfde model zijn bovendien vaak meerdere opties mogelijk. Een belangrijke stap die alleszins niet vergeten mag worden is het opmeten. Het best reken je ongeveer vier centimeter extra bij het opmeten om doorschijning te voorkomen.

Dat doet de deur dicht

Natuurlijk is niet iedereen met klushanden geboren. De installatie van een metalen binnendeur, of het nu een schuifdeur is of niet, gebeurt vlot dankzij de eenvoudige systemen. Wie nog niet weet hoe of wat kan ook altijd advies inwinnen. Een metalen binnendeur brengt dus een hoop voordelen in huis.