Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE PRIJS VAN SIGARETTEN IN DUITSLAND – ALLES WAT JE MOET WETEN

In ons land zijn er talloze mensen die dagelijks roken, maar het is geen geheim dat roken in Nederland behoorlijk prijzig is. Een klein pakje sigaretten kost al snel €8 of meer. Het is dan ook begrijpelijk dat mensen manieren zoeken om geld te besparen bij de aanschaf van hun rookwaar. Een van de manieren om flink wat geld te besparen, is door sigaretten in te kopen in Duitsland. Maar hoeveel kosten ze daar eigenlijk? En wat zijn de limieten als je naar onze oosterburen gaat? Om deze vragen te beantwoorden, loont het de moeite om verder te lezen. In dit artikel delen we alles wat je moet weten!

Kun je leven met een waterallergie? Lees het hier.

Rokers in Nederland

Voordat we ingaan op de prijzen van sigaretten in Duitsland, willen we eerst wat meer vertellen over het aantal rokers in Nederland. Opmerkelijk genoeg blijft dit aantal al een tijdje vrij constant. Momenteel rookt ongeveer 23 procent van de Nederlanders. Dit omvat zowel volwassenen als tieners die beginnen met roken. Het is echter lastig om exacte cijfers te geven, vooral voor tieners die geen sigaretten zelf mogen kopen. Bovendien zijn er mensen die alleen in het weekend of bij speciale gelegenheden roken, wat de cijfers ook beïnvloedt.

Paracetamol op een lege maag? Waarom beter wel, of juist niet.

Waarom zijn sigaretten zo prijzig?

Je vraagt je misschien af waarom sigaretten in Nederland zo duur zijn. De voornaamste reden hiervoor zijn de hoge belastingen op tabaksproducten. De Nederlandse regering heft aanzienlijke belastingen op sigaretten en sigaren om roken te ontmoedigen en de volksgezondheid te bevorderen. Hierdoor zijn de prijzen enorm gestegen, waardoor sigaretten in Nederland behoorlijk prijzig zijn geworden. Momenteel kost een pakje Marlboro al snel zo’n €8,20. En vanaf volgend jaar zullen de prijzen nog verder stijgen, naar verwachting tot wel €10 per pakje in 2024!

Slakken overlast? Lees hier of appelazijn de oplossing is.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs