Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kijk jij ook altijd een beetje jaloers naar die mooie, romantische landelijke slaapkamers in de woontijdschriften? No need to be jealous! Van mooie houten meubels tot een flanellen dekbedovertrek: zo creëer jij die landelijke look in je slaapkamer!

De juiste kleuren

Met het kleurenpalet voor een landelijke slaapkamer kun je twee kanten opgaan: je kan de wat meer natuurlijke kant op gaan met bijvoorbeeld krijtverf op de muren, grijsgroen of beigetinten. Of je kunt met oudroze of oudpaars juist meer de romantische kant op gaan. Kies één of twee basiskleuren voor de muren en meubels en accentkleuren voor dingen als gordijnen of een HEMA dekbedovertrek 140×200.

De juiste materialen

In een landelijke slaapkamer kun je het best gaan voor natuurlijke materialen. Hout is altijd een goed idee, zowel op de vloer als voor meubels. Als je een houten vloer gedoe vindt is laminaat een zeer geschikt alternatief. Gebruik in de stoffen items, zoals het vloerkleed of de gordijnen, ook zo veel mogelijk natuurlijke materialen, zoals linnen, katoen of wol.

Een beetje retro

Een landelijke slaapkamer is natuurlijk een beetje retro en dat mag je flink uitbuiten. Ga bijvoorbeeld voor een mooi gecapitonneerd bed en meubels met afgeronde hoeken. Ook een mooie sprei over het bed, gehaakte items, kant of bloemenprint misstaan zeker niet in een landelijke slaapkamer.

Groen

In een landelijke slaapkamer ben je het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur. Dit krijg je onder andere voor elkaar door veel houten meubels te gebruiken, maar ook door de kamer op te leuken met verschillende soorten planten in potten op de vensterbank of kast, of hangend aan het plafond. De aanwezigheid van planten heeft een rustgevend effect op het menselijk brein. Daarnaast ruikt het lekker en zorgen planten voor zuivering van de lucht, waardoor je beter slaapt.

Kitsch

Een slaapkamer is natuurlijk niets zonder leuke accessoires en in een landelijke slaapkamer mag dat best een beetje kitsch zijn. Breng eens een bezoekje aan de kringloop en ga op zoek naar foute prullaria om jouw kamer een stukje gezelliger te maken. Dat kan een mooi ouderwets schilderijtje aan de muur zijn, of foute beeldjes die je kan uitstallen op de vensterbank of op een plank aan de muur. De landelijke slaapkamer mag best een beetje vol en rommelig zijn. Dat geeft de slaapkamer juist meer leven en karakter. Less is more is niet van toepassing op dit type interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *