Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ben je eigenlijk vanaf het begin dat je in jouw woning introk, al niet tevreden met de badkamer? Maar heeft deze om welke reden dan ook iedere keer als laatste prioriteit? Je kent het wel, de douchegoot die niet lekker past, het douchegordijn wat is verkleurd en de tegels die saai wit zijn. Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun je jouw badkamer transformeren tot een stijlvolle en relaxte ruimte. Van budgetvriendelijke veranderingen tot een compleet nieuwe look met tegelverf, ontdek hoe je met kleine aanpassingen een groot effect kunt bereiken.

Budgetvriendelijke accessoires

Een complete badkamer make-over hoeft niet duur te zijn. Met slimme keuzes kun je een frisse nieuwe uitstraling creëren zonder diep in de buidel te tasten. Vervang alle handdoeken voor een nieuwe kleur handdoek. Koop een leuke badmat in een toffe print of ga voor een kek douchegordijn. En veel winkels bieden allerlei leuke opbergmogelijkheden, bakjes, haakjes en manden. Planten zorgen ook voor een verfrissend effect en hoeven natuurlijk helemaal niet duur te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een grote kleurrijke pot met varens. Dat zijn planten die heerlijk gedijen in een vochtige omgeving.

Vernieuw de basis

Wil je meer doen dan alleen de details opfrissen? Overweeg dan om de basis aan te pakken. Tegelverf kan wonderen doen voor die saaie wandtegels. Met epoxy kun je zelfs een gladde laag aanbrengen over bestaande tegels en deze een compleet nieuwe look geven. Of kies voor een badkamer coating voor een duurzaam en waterdicht resultaat. Zo geef je de basis van je badkamer een moderne twist zonder grote verbouwingen.

Vervang het wastafelmeubel

Ben je niet tevreden met de gehele badkamer, maar heb je op dit moment geen budget voor een gehele verbouwing? Dan kan je bijvoorbeeld alleen de wastafel al aanpakken. Laat deze verwijderen als deze vastgebouwd is, of vervang het losse meubel voor een nieuw meubel. Je deze bijvoorbeeld al een kleur geven die past bij de overige details en accessoires die je hebt aangepast. Denk wat kleiner, en pas je badkamer stap voor stap aan. Wie weet ben je op een gegeven moment zo tevreden dat je die verbouwing nog wel wat langer kan uitstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *