Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films en TV-programma's met Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy is een opkomende ster in Hollywood die bekend staat om haar veelzijdigheid en krachtige acteerprestaties. Met een opvallende aanwezigheid op het scherm en een indrukwekkend scala aan rollen, heeft Taylor-Joy snel naam gemaakt als een van de meest veelbelovende actrices van haar generatie. Haar opvallende verschijning en talent hebben haar geliefd gemaakt bij het publiek en bewonderd in de industrie.

Anya-Taylor-Joy-Oscars

De beste films en tv-programma’s met Anya Taylor-Joy in de hoofdrol

Ontdek de veelzijdigheid van Anya Taylor-Joy in een reeks opmerkelijke films en tv-series, waarin ze met haar indrukwekkende acteervaardigheden diverse personages tot leven brengt. Hier zijn enkele hoogtepunten uit haar filmografie, waarin ze haar veelzijdigheid en sterke aanwezigheid op het scherm laat zien.

The Queen's Gambit (2020)

In deze veelgeprezen Netflix-miniserie vertolkt Taylor-Joy de rol van Beth Harmon, een jonge schaakster met een uitzonderlijk talent voor het spel. De serie volgt haar reis van een weeskind tot een wereldberoemde schaakkampioen, terwijl ze worstelt met persoonlijke demonen en de uitdagingen van het schaakwereldje.

The Witch (2015)

 In deze horrorfilm speelt Taylor-Joy de rol van Thomasin, een tienermeisje dat samen met haar familie in een afgelegen boerderij woont. Wanneer vreemde gebeurtenissen plaatsvinden en verdenkingen toenemen, wordt Thomasin het middelpunt van angsten en twijfels.

Split (2016):

Taylor-Joy vertolkt Casey Cooke, een van de ontvoerde tienermeisjes die gevangen wordt gehouden door een man met meerdere persoonlijkheden. Haar karakter strijdt niet alleen om te overleven, maar onthult ook een diepere complexiteit tijdens de confrontatie met haar ontvoerder.

Emma. (2020)

 In deze verfilming van Jane Austen’s klassieke roman speelt Taylor-Joy de hoofdrol van Emma Woodhouse, een jonge vrouw die zich bezighoudt met het koppelen van mensen in haar sociale kring. Haar karakter vertoont zowel charmante als uitdagende eigenschappen terwijl ze haar eigen liefdesleven en dat van anderen navigeert.

Thoroughbreds (2017)

In deze psychologische thriller speelt Taylor-Joy de rol van Lily, een rijke tiener die een onwaarschijnlijke vriendschap ontwikkelt met een mede-sociopaat. De film verkent thema’s van manipulatie en moraal terwijl de vriendschap tussen de twee meisjes evolueert.

The New Mutants (2020)

Taylor-Joy verschijnt als Illyana Rasputin, ook bekend als Magik, in deze superheldenfilm uit het X-Men-universum. Haar personage is een mutant met krachten van zwarte magie, en ze maakt deel uit van een groep jonge mutanten die vastgehouden worden in een geheime faciliteit.

Anya Taylor-Joy heeft met haar veelzijdige rollen en indrukwekkende acteerprestaties haar stempel gedrukt in de filmindustrie. Haar vermogen om complexe personages tot leven te brengen en haar overtuigende optredens hebben haar terecht erkend als een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie.

 
Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs