Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films en tv-programma’s met Cillian Murphy

Cillian Murphy, geboren op 25 mei 1976 in Douglas, Ierland, is een acteur die bekend staat om zijn veelzijdigheid en indrukwekkende acteerprestaties. Hij heeft een opmerkelijke carrière opgebouwd in zowel films als tv-series, waarbij hij keer op keer zijn vermogen om in diverse rollen te schitteren heeft bewezen.

Cillian Murphy

De beste films en tv-programma’s met Cillian Murphy in de hoofdrol

Ontdek het diverse talent van Cillian Murphy in een reeks films en series waarin hij indruk maakt met zijn veelzijdige acteervaardigheden. Hier zijn enkele opvallende hoogtepunten uit zijn indrukwekkende filmografie.

Peaky Blinders (2013-heden)

In deze populaire tv-serie speelt Murphy de rol van Tommy Shelby, het charismatische en briljante hoofd van de criminele Shelby-familie in Birmingham tijdens de jaren 1920.

Inception (2010)

In deze sciencefiction-thriller van Christopher Nolan vertolkt Murphy het personage Robert Fischer Jr., een erfgenaam die het doelwit wordt van een team van dieven die in de dromen van anderen kunnen infiltreren.

28 Days Later (2002)

In deze dystopische horrorfilm speelt Murphy de rol van Jim, een man die ontwaakt uit een coma om een verwoest Londen te ontdekken, overspoeld door besmettelijke zombies.

The Dark Knight Trilogy (2005-2012)

Murphy speelt de rol van Jonathan Crane, ook bekend als Scarecrow, een sinistere psychiater die angst veroorzaakt bij zijn slachtoffers met behulp van een hallucinogeen gas, in de Batman-films geregisseerd door Christopher Nolan.

Red Eye (2005)

Hierin speelt Murphy de rol van Jackson Rippner, een charmante maar gevaarlijke man die een vrouwelijke passagier tijdens een nachtvlucht terroriseert.

Dunkirk (2017)

Hierin speelt Murphy de rol van Jackson Rippner, een charmante maar gevaarlijke man die een vrouwelijke passagier tijdens een nachtvlucht terroriseert.

The Wind That Shakes the Barley (2006)

Murphy schittert in deze historische dramafilm als Damien O’Donovan, een jonge Ier die betrokken raakt bij de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog en de daaropvolgende burgeroorlog.

Cillian Murphy’s vermogen om diverse personages tot leven te brengen en zijn indrukwekkende acteerwerk hebben hem terecht erkend als een van de meest talentvolle acteurs van zijn generatie. Zijn veelzijdigheid en diepgaande benadering van zijn rollen maken hem een gewaardeerde aanwinst in zowel films als tv-series.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs