Zoek
Sluit dit zoekvak.

Films en TV-programma's met Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen, geboren op 22 november 1965 in Kopenhagen, Denemarken, is een acteur die wereldwijd bekend staat om zijn charisma en veelzijdigheid op het scherm. Met zijn kenmerkende uitstraling en indrukwekkende acteervaardigheden heeft Mikkelsen een diverse carrière opgebouwd in zowel films als televisieseries. Van intense drama’s tot actievolle avonturen en zelfs rollen in populaire franchises, Mads Mikkelsen heeft zich bewezen als een van de meest getalenteerde en gerespecteerde acteurs in de hedendaagse entertainmentindustrie.

mads-mikkelsen-1620848743

De beste films en tv-programma’s met Mads Mikkelsen in de hoofdrol

Mads Mikkelsen, een acteur die bekend staat om zijn veelzijdige rollen en indrukwekkende acteertalent. Van duistere misdaaddrama’s tot epische historische films en zelfs Hollywood-blockbusters, Mikkelsen heeft een breed scala aan personages vertolkt die zijn unieke vaardigheden en charme op het scherm demonstreren.

Casino Royale (2006)

Een James Bond-film waarin Mads Mikkelsen de rol van Le Chiffre speelt, een meedogenloze financier die gevaarlijke pokergames organiseert voor terroristische organisaties. Zijn karakter wordt een van de belangrijkste antagonisten van James Bond.

Hannibal (2013-2015)

Mikkelsen vertolkt de iconische rol van Dr. Hannibal Lecter, een briljante maar psychopathische psychiater en kannibaal. Hij leidt een dubbelleven als seriemoordenaar en manipuleert de mensen om hem heen op onvoorstelbare wijze.

Doctor Strange (2016)

Hierin speelt hij Kaecilius, een voormalige meester van de mystieke kunsten die zich tegen de Ancient One keert. Kaecilius probeert duistere krachten te ontketenen en te heersen over de mystieke dimensies.

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Mads Mikkelsen is Galen Erso, een briljante wetenschapper die gedwongen wordt om te werken aan de Death Star. Hij smeedt echter stiekem plannen om de Empire te saboteren en te helpen bij de strijd van de rebellen.

The Hunt (2012)

Mikkelsen speelt Lucas, een kleuterleider die valselijk beschuldigd wordt van kindermisbruik. Dit leidt tot een verwoestende reeks gebeurtenissen in zijn leven en in zijn gemeenschap.

Arctic (2018)

In deze survival-thriller is Mads Mikkelsen de hoofdrolspeler als Overlevende. Hij is een man die gestrand is in het desolate Arctische landschap en vecht om te overleven tegen de barre omstandigheden en bedreigingen van de natuur.

The Salvation (2014)

Hij vertolkt Jon, een voormalige soldaat die wraak zoekt nadat zijn familie wordt vermoord door een meedogenloze bende. Dit leidt tot een gewelddadige confrontatie en een zoektocht naar gerechtigheid.

Mads Mikkelsen heeft bewezen een veelzijdige en getalenteerde acteur te zijn, die in staat is om een breed scala aan personages tot leven te brengen, van complexe slechteriken tot diep emotionele hoofdpersonen.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs