Zoek
Sluit dit zoekvak.

Garage ombouwen tot kantoor, dit moet je weten!

Er zijn meerdere redenen te bedenken om je garage te verbouwen tot kantoor. Of je wilt een goede werkplek hebben, als je thuis gaat werken. Of je begint je eigen onderneming en wilt een goed kantoor aan huis hebben. Je wilt rustig en geconcentreerd kunnen werken in een comfortabel kantoor.

Een garage is een hele mooie plek om een kantoor van te maken. Als je een grote garage hebt, dan kun je ook een deel van deze garage gebruiken voor een kantoor. In deze blog lees je, waar je op moet letten, als jij je schuur wilt ombouwen tot kantoor.

Maak een goede kostenraming

Als je een kantoor in je garage wilt maken, dan is het belangrijk dat je van tevoren een goede kostenraming maakt. Het lijkt soms misschien makkelijk om dit te doen, maar de kosten lopen al snel op. Vooral als je delen moet gaan isoleren en aftimmeren. Bepaal van tevoren wat je garage ombouwen tot kantoor ongeveer mag gaan kosten. Aan de hand van dit budget kun je gaan bepalen wat je allemaal wel en niet kunt gaan gebruiken. Probeer uiteraard zoveel mogelijk zelf te doen. Hiermee spaar je de manuren à ongeveer € 50 per uur uit. De grootste kostenpost van zulke projecten zijn altijd de manuren.

Zorg voor een leefbaar klimaat

Als je je garage gaat verbouwen tot kantoor, dan is het belangrijk om voor een leefbaar klimaat te zorgen. Je brengt er immers vele uren door. Een leefbaar klimaat wordt bepaald door meerdere factoren.

Daglicht

Daglicht is voor elke kantoormedewerker belangrijk en gezond. Met daglicht zie je alles een stuk beter, maar je lichaam reageert hier ook positief op. Je kunt je langer en beter blijven concentreren. Het is bewezen dat personen in kantoren zonder direct zonlicht, minder goed presteren, dan mensen in kantoren met direct zonlicht.

Luchtkwaliteit

Hierbij moet je vooral denken aan het percentage CO₂ dat aanwezig is in de ruimte. Als mens ademen wij CO₂ uit en dit gaat zich ophopen in de lucht. Teveel CO₂ in de lucht zorgt ervoor dat we minder goed presteren. Zorg daarom voor voldoende (mechanische) ventilatie. Als richtlijn kun je maximaal 800 ppm (parts per million) aan CO₂ in je kantoor aanhouden. Hier zijn hele simpele meetstations voor te krijgen.

Koeling en verwarming

De laatste belangrijke factor is temperatuur. Wanneer iemand op kantoor zit, dan presteert hij het beste als het zo’n 21 tot 22 ºC is. Daarboven en eronder gaan mensen klagen wat automatisch resulteert in verminderde prestaties. Voor het koelen en verwarmen kun je kiezen voor een splitunit. Dit zijn de airco-units die je ook veel in slaapkamers vindt tegenwoordig. In de zomer koelt hij alle overtollige warmte weg en in de winter maakt hij het aangenaam warm. Het reguleren van de temperatuur zorgt er automatisch voor dat de luchtvochtigheid ook binnen de perken blijft. Uitzonderingen daargelaten bij extreme weersomstandigheden buiten.

Datapunten en elektrische aansluitingen

Ik had het over een budget, als jij een kantoor in je garage wilt maken, maar dit zijn dingen waar je niet op moet bezuinigen. Datapunten en stopcontacten kun je nooit te veel hebben op een kantoor. Maak dus ruim voldoende punten in je kantoor.

Een goede oplossing hiervoor is om de datapunten en stopcontacten te verwerken in een wandgoot. Deze kun je langs de wand op de vloer maken. Hier worden alle kabels in verwerkt en je ziet er straks niets meer van terug. Geen losse kabels, is niet alleen mooier, maar ook veiliger. Het toepassen van voldoende stopcontacten voorkomt ook dat verlengkabel aan verlengkabel gaat. Dit is een van de grootste boosdoeners, als het gaat om kortsluiting.

Kantoorinrichting

Als laatste mag natuurlijk de juiste inrichting ook niet ontbreken. Belangrijke zaken als een goed bureau en een goede bureaustoel mogen echt niet ontbreken. Dit is erg belangrijk om goed te kunnen werken, maar vooral om geen fysieke klachten te ontwikkelen.

Je kunt hierbij ook nadenken over een sta-op-bureau. Dit zijn de bureaus die je elektrisch kunt verstellen en zo hoog kunnen dat je aan het bureau kunt staan. Bij een kantoorbaan is het heel belangrijk om regelmatig op te staan. Dit bevordert de doorbloeding van het hele lichaam.

Zorg ook voor leuke dingen op je kantoor. Denk hierbij aan een centrale audio-installatie voor wat muziek en een gezellige lunchplek. Zo kun je op kantoor, gezellig met je gezin lunchen, wanneer je dat zou willen. Wat tegenwoordig ook steeds meer gebeurt, is echte planten op kantoor toepassen. Planten nemen namelijk CO₂ op en zorgen dus gelijk voor een betere luchtkwaliteit. Daarnaast hebben planten een verkoelende werking en ziet het er ook gewoon gezellig uit.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs