Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gordijnen wassen met azijn: dit is waarom je dat moet doen!

Azijn is een geweldige reiniger voor gordijnen. Moet je dan überhaupt je gordijnen wassen met azijn? Ja, je zou alles af en toe in de wasmachine moeten doen.

In deze blog zullen we je alles vertellen over het wassen van gordijnen, met een focus op het wassen met azijn. We bespreken de voor- en nadelen. Ik ben benieuwd. Lees dan snel door.

Ook benieuwd wat de betekenis van gentrification is? Lees het hier.

Waarom is azijn nodig?

  • Je zou je misschien afvragen waarom ik azijn zou gebruiken in plaats van mijn normale wasmiddel. Hieronder staan enkele voordelen. Alcohol:
  • Heeft de eigenschappen van een wasverzachter. Je hoeft je geen zorgen te maken over het uitkomen van je gordijnen op een hele andere structuur.
  • Elimineert geuren. Het verwijdert geuren en onaangename geurtjes uit het gordijn. Het heeft deze functie dankzij de zure ingrediënten in het middel.
  • Bespaart geld. Het is meestal onder de euro te koop, en het is buitengewoon goedkoop. Nog een bonus: Het is in de dichtstbijzijnde supermarkt te vinden.
  • Is redelijk duurzaam. Het is milieuvriendelijker dan de meeste gangbare wasmiddelen. Een voorbeeld is de zeep van een wasmiddel, die te veel water gebruikt om te spoelen.
  • Vitrage wassen met azijn: Heeft anti-gele effecten. Als je wit vitrage of gordijnen hebt, is dit geweldig. Omdat zonlicht er op schijnt, wordt het wit lichter. Als azijn dit probleem volledig oplost, is het een volledig wondermiddel.
  • Elimineert vlekken. Het kan nuttig zijn als je gordijnen al een tijdje hangt en er in de loop van de tijd vlekken op zijn ontstaan.

Aandachtspunten

We moeten eerlijk blijven en zeggen dat er een aantal zorgen zijn over azijn. Hoewel het veel voordelen heeft, zijn er een paar dingen waar op gelet moet worden. We hebben deze nogmaals voor u samengesteld. Alcohol:

  • Het ruikt echt slecht. Het is een ding om in gedachten te houden, ondanks het feit dat er geen geur achterblijft na het wasprogramma. Je kunt een etherische olie toevoegen als je van een frisse wasgeur houdt.
  • kan beschadigen als het niet wordt bewaard. Dit zal gebeuren wanneer het aan licht en warmte wordt blootgesteld. Bewaar het daarom op een donkere, koele plek.
  • werkt niet met zowel wol als zijde. Azijn zal wol en zijde beschadigen, ook al zijn je gordijnen waarschijnlijk niet van gemaakt.

Stappenplan

Volg deze eenvoudige stappen en je gordijnen zullen er weer als nieuw uitzien. De handleiding is gemakkelijk te volgen, relatief eenvoudig en heeft niet veel nodig. Je hebt eigenlijk niets nodig, behalve een wasmachine, azijn en gordijnen zelf. Daarom moeten we onmiddellijk beginnen.

Ooit afgevraagd wat die deuk in je nagel betekent? Lees het hier.

Stap 1: Verwijder vuil

Voordat u begint met het wassen, verwijdert u de stof van uw gordijnen. Je kunt dit met een stofzuiger of een speciale borstel doen. Voordat je de gordijnen wast, verwijder alle stof en vuil. Dat voorkomt dat de wasmachine zelf vuil ophoopt. Bovendien voorkom je dat stof in het gordijn vastzit.

Stap 2: Kijk naar het label

Het label bevat namelijk richtlijnen voor het wassen van de gordijnen, ook wel wasvoorschriften genoemd. Je zou de gordijnen beter niet zelf wassen als er staat dat ze alleen chemisch moeten worden gereinigd. Een stomerij of andere professionele reiniger kan dit voor u oplossen.

Stap 3: Voeg azijn toe

Ga een kopje azijn in de wasmachine doen. Zoals eerder vermeld, heeft azijn veel voordelen bij het wassen van gordijnen. Je kunt er ook voor kiezen om de gordijnen met wasmiddel te wassen en alleen azijn toe te voegen tijdens de spoelfase.

Stap 4: Was de gordijnen?

Was de gordijnen op de juiste temperatuur. Als je bang bent dat de gordijnen krimpen, zet je het op een lagere temperatuur. In ieder geval laat de wasmachine zijn werk doen en wacht tot de gordijnen schoon zijn. Het wolprogramma omvatte een aantal gordijnen, zoals glasgordijnen.

Stap 5: Droog de gordijnen

Je kunt de gordijnen drogen in de droger of aan de waslijn als ze zijn gewassen. Zorg ervoor dat ze mooi glad worden als je ze aan de waslijn hangt. Een andere optie is om ze rechtstreeks aan de rail of haakjes op te hangen. Ze hangen strak naar beneden en zijn op voldoende hoogte. Zwaartekracht helpt bij anti-kreukels. Dat is een goede tip voor vitrage omstandigheden.

Stap 6: Strijk de gordijnen

We raden het niet aan, maar het is een kans. Als de gordijnen al helemaal droog zijn, strijk ze dan niet. Ze kunnen hier niet krimpen. Bovendien moet je gordijnen niet aan de voorkant strijken. Iets wordt moeilijker te zien als het beschadigd is.

Conclusie

Het wassen van de gordijnen is een verstandige beslissing. Niet alleen omdat het handig is voor je portemonnee, maar ook omdat azijn veel voordelen biedt. Zo vermindert het nare geurtjes en heeft het de functie om vlekken te verwijderen. Het wassen van gordijnen met azijn is vrij eenvoudig. Hoewel het een beetje een uitdaging is, is het een goede zaak.

Ken jij Maaike van Houten al? Lees hier alles over haar.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs