Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nu de zomer eraan komt, gaan de enthousiaste tuiniers naar buiten om de tuin klaar te maken voor een heerlijk seizoen in de buitenlucht. Wil jij deze zomer een prachtig gazon? Haal de bosmaaier en al je andere tuingereedschappen maar tevoorschijn! Zo houdt jij de hele zomer een prachtig gazon!

Juni

Juni is de ideale maand om de kale plekken die in de winter en in het voorjaar in je gazon zijn ontstaan bij te zaaien. Bovendien is het slim om in juni het gras te maaien tot ongeveer 3,5-4,5 cm. Bij Detuinmachineshop kun je onder andere hele handige grasmaaiers vinden. Ook kan het in juni al behoorlijk warm worden. Zorg dat je je deze maand voorbereid op een hete zomer door alvast een automatisch irrigatiesysteem aan te schaffen, dat op de heetste dagen jouw gras kan blijven besproeien.

Juli en augustus

Ook in Juli en augustus is het belangrijk om elke week het gras te maaien en de lengte van het gras tussen de 3,5 en 4,5 cm te houden. Wordt er een droge week voorspeld? Houdt het gras dan iets langer! Check regelmatig de snijbladen van je grasmaaier, want als jouw gras gemaaid wordt met een te botte maaier, komt dat de kwaliteit van je gazon niet bepaald ten goede. Wordt het gras regelmatig gebruikt omdat je een handdoekje uitspreidt om lekker van de zon te genieten, of omdat er kinderen spelen op het gazon? Probeer je gazon dan ook zo veel mogelijk te bemesten om kale plekken te voorkomen. Het is verstandig om gedurende de hele zomer elke week minimaal een halfuur te besproeien.

September

De groeisnelheid van je gras neemt doorgaans af in september, wanneer we weer langzaam richting het najaar gaan. Je kunt de frequentie van het maaien langzaam gaan afschalen en mag het gras ook iets langer laten dan in  juni, juli en augustus. Kies voor een langzame bemester, want dit is de laatste keer voor we het najaar ingaan dat je je mooie gazon nog even kunt bemesten. Ook is september de ideale maand om de kale plekken die in de zomermaanden ontstaan zijn nog even bij te zaaien. In de maanden die volgen zit er niet veel leven in je gras en is het wachten tot het voorjaar voor je weer van je mooie gazon zal kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *