Search
Close this search box.

Renovlies behang aanbrengen wordt steeds populairder. Dit komt door het feit dat renovlies behang veel verschillende voordelen heeft. Het kan best lastig zijn om erachter te komen hoe je dit soort behang moet aanbrengen.

Gelukkig ben je dan bij ons aan het juiste adres! Wil jij leren hoe je renovlies behang aan moet brengen, zonder hier uren over te doen? Lees dan snel verder! Zo kun je straks direct aan de slag om de muren in je woning weer helemaal strak te trekken met dit behang.

Wat is renovlies behang?

Voordat je aan de slag gaat met renovlies behang aanbrengen, is het eerst goed om te weten wat renovlies behang precies is. Renovlies behang is simpelweg behang dat alleen gemaakt is van papier en vezels. Het zorgt ervoor dat de muur er weer helemaal strak en scheurloos uitziet.

Renovlies behang is eigenlijk net zo strak als stucwerk. Hierdoor hoef je dus niet te stucen, maar kun je gewoon renovlies behang aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de muur weer egaal wordt.

renovlies behang

Wat zijn de renovlies behang voor- en nadelen?

Er zitten heel wat verschillende voordelen aan renovlies behang, maar er zijn ook zeker wat nadelen te vinden. Daarom hebben we hieronder de voor- en nadelen van renovlies behang aanbrengen voor je op een rijtje gezet:

Voordelen:

Nadelen:

Resultaat van renovlies behang: Voor en na

Het resultaat van renovlies behang voor en nadat je het aanbrengt, is vrij groot. Het verschil zie je direct doordat de muren er ineens een stuk gladder uitzien. Daarnaast zie je dat scheuren in de muren verdwijnen doordat het behang dit volledig kan bedekken.

Zodra het renovlies behang aanbrengen voltooid is, kun je erover heen gaan verven. Wanneer je dit doet, zie je direct een groot verschil in de muur. De muur zal er erg glad uitzien wanneer je op de juiste manier verft.

renovlies

Renovlies behang laten aanbrengen

Renovlies behang laten aanbrengen is altijd een goede optie om eens naar te kijken. Renovlies behang aanbrengen kan namelijk een behoorlijke klus zijn. Wanneer je een bedrijf inhuurt, voorkom je dat je hier zelf een hele hoop werk aan hebt.

Een bedrijf heeft veel ervaring met renovlies behang, dus je weet zeker dat het dan op de juiste manier gebeurt. De meeste bedrijven hebben dan ook de service dat ze de muur ook na die tijd kunnen schilderen. Zo heb je er zelf helemaal geen werk meer aan.

renovlies behang

Renovlies behang aanbrengen: Zo doe je het zelf

Het is natuurlijk ook mogelijk om renovlies behang zelf aan te brengen. Het kan wel lastig zijn om het aanbrengen van renovlies behang eenvoudig te maken. Daarom kun je de volgende stappen volgen om het behang goed aan te brengen:

  1. De ondergrond klaar maken: Hierbij moet oud behang verwijderd worden en daarna moet de ondergrond geschuurd worden
  2. Het voorstrijken van de muur: Zorg ervoor dat de muur stofvrij is en strijk de muur voor met voorstrijk voor een betere hechting
  3. Renovlies behang aanbrengen: Doe de behanglijm op de muur en snij het juiste stuk behang af voor aan je muur. Plak vervolgens het renovlies behang recht tegen de muur en verwijder alle oneffenheden
  4. Blijf herhalen: Blijf steeds nieuwe stroken behang snijden en plakken tot de volledige muur is behangen
  5. Werk het behang mooi af: Snij alle hoeken strak af, zodat alles er strak uitziet. Kit daarna alle hoeken af en strijk dit met een natte kwast na.

Ben je iemand die een visuele uitleg nodig heeft? Kijk dan gerust de video hieronder. In de video wordt precies uitgelegd welke stappen je moet volgen:

Wat zijn de kosten van renovlies behang?

Hoe renovlies behang aanbrengen werkt, hebben we je zojuist helemaal uitgelegd, maar wat gaat deze hele klus je uiteindelijk kosten? De renovlies behang aanbrengen kosten hangen vooral af van het feit of je het behang wilt laten aanbrengen of dat je ervoor kiest om zelf het behang aan te brengen.

De kosten zullen hoger zijn wanneer je het behang wilt laten aanbrengen. Wanneer je hier een duidelijk beeld van wilt hebben, kun je het beste een offerte aanvragen bij het bedrijf waar je mee in contact staat. Zo weet je precies welke kosten eraan verbonden zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *