Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Retour feestbazaar: een stappenplan

Je had waarschijnlijk een soort feest gepland. Wellicht vieren jullie binnenkort carnaval, iemand is misschien vijftig jaar geworden of er staat een thema-evenement op het programma. Hoe dan ook, je hebt besloten om feestartikelen en kostuums bij Feestbazaar te kopen. Het is geweldig. Maar wat doe je als het niet voldoet aan je verwachtingen?

Dan stuur je de artikelen retour. Leer in dit artikel of dat niet te veel moeite is en wat je moet doen om een retour in werking te stellen. Het geld dat vervolgens aan je terug wordt betaald, kan worden gebruikt om iets anders te kopen dat volledig aan je verwachtingen voldoet.

Sommige mensen hebben een derde tepel. Meer informatie hierover.

Terugbrengen in een notendop

Het is niet mogelijk, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij winkels als Shoeby of Zara, om alles in een winkel in te leveren, omdat Celebration Bazaar een online webshop is. Als gevolg hiervan is het absoluut noodzakelijk dat uw bestelling via de post wordt verzonden. We zullen je informeren over de volgende stappen.

Houd feestbazaar.nl op de hoogte van de retour

Om te beginnen moet je Feestbazaar.nl op de hoogte stellen van je retour. Je geeft aan wat je wilt retourneren, waarom je dat wilt en wanneer. Dat laatste is vooral belangrijk met betrekking tot de retourtermijn, waar we later meer over zullen spreken. Voorlopig moet u de volgende stappen volgen:

Stap één: Ga naar het retourportaal op Feestbazaar.nl om te registreren. Log in met uw ordernummer en het e-mailadres waarmee u de bestelling hebt geplaatst.

Stap Twee: Opgeven van de reden
Vul in de online omgeving in welke items je wilt retourneren en waarom. Misschien was het kostuum te groot, te klein, te krap of gewoon te groot.

Stap drie: Kies een verzendmethode
Hierna moet u een verzendmethode kiezen. Je kunt in Nederland kiezen voor verzending via DPD, DHL of PostNL. Omdat het niet overal duur is, moet u ervoor zorgen dat u de beste optie kiest.

Voorbereiding en verzending van de verzending

Het is dan tijd om de hele verzending te plannen. Om dit ook goed te laten verlopen, volg de volgende stappen:

Stap vier: retourformulier samen met een label
Print vervolgens het retourformulier en het label. Het formulier moet in het pakket worden gedaan en het label moet worden geplakt op de verzenddoos of zak.

Stap vijf: inpakken en ophalen
Zorg ervoor dat alle goederen stevig zijn ingepakt en stuur ze naar het door u gekozen postbedrijf. Lever je pakket hier in, wacht op een verzendbewijs en je kunt naar huis.

Restitutie

Het is nu tijd om te wachten op de terugbetaling. Het wordt binnen 14 werkdagen na ontvangst uitgevoerd. Je kunt alleen een terugbetaling krijgen als alle artikelen uit de eerste bestelling zijn geretourneerd, inclusief de verzendkosten van de heenweg. Je kunt de volledige terugbetaling van het aankoopbedrag krijgen als je het product in zijn oorspronkelijke staat retourneert: ongedragen, gewassen, ongebruikt of beschadigd. Wanneer u dat niet doet, zal Feestbazaar.nl een waardevermindering in rekening brengen.

Hoevaak knipperen we eigenlijk per dag? Wij hebben het uitgezocht.

Kleine details

Last but not least, een paar kleine lettertjes die nog niet zijn genoemd, waarvan we hopen dat u deze goed begrijpt voordat u uw retour ingaat.

#1 Retourdatum

Je hebt dertig dagen om de retour in werking te stellen vanaf het moment dat je of een derde de goederen ontvangt. Na het verstrijken van deze periode is Feestbazaar.nl niet meer verplicht om retouren te accepteren en je geld terug te betalen.

#2 Artikelen die zijn afkomstig van meerdere bestellingen

Als je bijvoorbeeld drie artikelen uit twee bestellingen hebt, zou het onlogisch zijn om twee pakketten te maken, waardoor je dubbele kosten zou moeten betalen. Om deze reden kunt u op Feestbazaar.nl meerdere bestellingen combineren tot één pakket. Je registreert alle artikelen uit één bestelling op het portaal en zet het ordernummer en de artikelen uit de andere bestelling op de retourbon. Combineer alles in één pakket en stuur het op.

#3 Retourzendingen

De retourkosten zullen variëren afhankelijk van de gekozen vervoerder. Tijdens het aanmelden van je retour betaal je gemakkelijk de verzendkosten via iDeal. De kosten in Nederland zijn als volgt:

De prijs voor PostNL is €4,45.
Het kost DHL €5,95.
DPD is €4,95.

#4 Overzicht van artikelen

Zoals vermeld, moet de staat van de artikelen origineel zijn. Als gevolg hiervan is het niet de bedoeling dat je naar je carnavalsfeestje gaat en het pak uitwast om terug te sturen. Feestbazaar.nl doet dat niet, maar voorkom dat je een stinkend pak krijgt. Je wordt er ook niet vrolijk van, nietwaar?

Bovendien kunnen sommige artikelen niet worden teruggestuurd. Het gaat om artikelen waarvan de hygiëne verzegeling is verwijderd of die vanwege gezondheidsgerelateerde redenen niet terug kunnen worden gegeven. Kijk voor de volledige lijst op de website.

 

#5 Zelf terugbrengen

Als je het retourformulier hebt ingevuld, kun je het pakket ook zelf versturen. De volgende URL moet worden gebruikt om dit te doen:

Feestbazaar
Het Witte Hert, 20
1601 MJ Enkhuizen, Nederland

Bovendien krijg je een overzicht van de stappen die moet worden genomen om een retour te voltooien op Feestbazaar.nl. We hopen dat je veel succes hebt en zien je graag bij een volgende gelegenheid weer terug op Woonstyletips.nl!

Heb jij een hamerduim? Dit kun je er tegen doen.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs