Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vanharen retour beleid: een stappenplan

Schoenen

Je bent vast bekend met die winkel. vanHaren is een bekende Nederlandse schoenenwinkelketen met een uitgebreid assortiment schoenen voor dames, heren en kinderen. Ze bieden betaalbare en trendy schoenen van verschillende merken en stijlen, van informeel tot formeel. vanHaren staat bekend om haar betaalbare prijzen en biedt klanten de optie om online te winkelen of een van hun fysieke winkels te bezoeken.

In deze blog richten we ons specifiek op de online shoppers. Wat als je een paar schoenen bestelt dat toch niet aan je verwachtingen voldoet? Juist, dan moet je ze retourneren. Maar ja, dan moet je wel weten hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Daarom ben je waarschijnlijk bij deze blog beland. We gaan je duidelijk uitleggen welke stappen je moet volgen, zodat je uiteindelijk je geld terugkrijgt of misschien een ander paar schoenen kunt aanschaffen.

Wie is José Coronado? Kom hier alles over hem te weten.

Hoe werkt dat dan precies?

Gelukkig zijn we blij met vanHaren. Anders dan veel andere online winkels hoef je niet door allerlei ingewikkelde stappen te gaan via een account dat je niet hebt. Het enige dat je hier hoeft te doen, is het retourlabel plakken en het retourformulier invullen. Min of meer dan, in ieder geval.

#1 Verzenden via PostNL

Allereerst heb je de optie om je pakket retour te sturen naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt. Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat van deze punten, dus er is er vast wel eentje in de buurt zonder veel gedoe. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Vul het retourformulier in, waarop je aangeeft welk item je retourneert en waarom (als je meerdere items hebt besteld). Voeg het retourformulier toe aan het pakket.
  2. Verpak de schoenen in hun originele verpakking in een doos of verzendzak. Zorg ervoor dat alles goed vastgeplakt zit om beschadiging tijdens het transport te voorkomen.
  3. Plak het retourlabel zichtbaar op de buitenkant van het pakket.
  4. Ga naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt om het pakket af te geven. Dit is gratis, je hoeft dus niet te betalen voor standaard verzending. Zorg ervoor dat je het verzendbewijs bewaart tot de retour in goede orde is ontvangen.

#2 Verzenden via DHL

In principe volg je bij het retourneren via DHL dezelfde stappen als hierboven beschreven. Het enige verschil is dat de verzending nu plaatsvindt via een DHL-servicepunt. Er zijn voor ons gevoel zelfs nog meer van deze punten dan bij PostNL, dus dat moet ook goed komen.

Alle films met Antonia Gentry te weten komen? Dit zijn ze.

#3 Ophalen laten

Misschien ben je minder mobiel, werk je tijdens reguliere winkeluren of ben je om een andere reden verhinderd om je pakket via een postpunt retour te sturen. In dat geval kun je voor €1,50 gebruikmaken van de ophaalservice. Hier zijn de stappen:

  1. Maak via de website een afspraak, waarin je aangeeft welk tijdvak en datum voor jou geschikt zijn voor het ophalen van het pakket.
  2. Zorg ervoor dat er op de dag van ophalen iemand aanwezig is om het pakket af te geven.

Het fijne is dat dit ook ’s avonds kan, zodat je niet met het probleem zit dat je niet aanwezig bent.

#4 Zelf opsturen

Je bent niet de enige die wel eens een retourlabel kwijtraakt. Gelukkig biedt vanHaren daar een oplossing voor, namelijk het zelf opsturen van je te retourneren artikelen. Aangezien het een antwoordnummer betreft, is dit ook gratis. Stuur je pakket naar:

vanHaren Schoenen bv

Antwoordnummer 10110

5140VB Waalwijk

Nederland

Het wordt echter op prijs gesteld als je het retourformulier toevoegt. Zo kan de retour op een efficiënte en correcte manier worden verwerkt.

#5 Retourneren in de winkel

Als geen van de bovenstaande opties je aanspreekt of je wilt gewoon naar de winkel, dan kun je je schoenen (of ander artikel) retourneren in de winkel. Het leuke is dat je in de winkel direct je schoenen kunt ruilen voor iets anders.

Terugbetaling

In principe wordt je geld bij al deze methoden terugbetaald op de manier waarop je oorspronkelijk hebt betaald. Bijvoorbeeld via terugstorting op je rekening of aanpassing van de bestaande factuur. In de winkel kun je er echter voor kiezen om het direct contant uitbetaald te krijgen, als je dat wilt. Zo hoef je niet te wachten en heb je vrijwel direct je geld terug.

Wachten? Zeker wel. Bij het retourneren van een online bestelling kan het tot wel 14 dagen na herroeping duren voordat je je geld terugkrijgt. Houd er rekening mee dat er waardevermindering kan optreden. Als de artikelen niet meer in originele staat zijn omdat je ze hebt gedragen, krijg je waarschijnlijk niet het volledige bedrag terug. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met het feit dat je schoenen moet passen om te weten of ze aan je eisen voldoen.

Alle films met Emma Roberts te weten komen? Dit zijn ze.

Retourvoorwaarden

Tot slot willen we je nog attent maken op enkele retourvoorwaarden die van toepassing zijn bij een retournering bij vanHaren. Lees deze zorgvuldig door:

  • Ruilen

Het ruilen van online bestelde producten is alleen mogelijk als je de artikelen in de winkel retourneert. Zo niet, dan zul je het ene item moeten retourneren om vervolgens het andere opnieuw te bestellen.

 

  • Retourtermijn

In principe heb je 60 dagen de tijd om artikelen zonder opgave van reden te herroepen. De 60 dagen gaan in vanaf het moment dat je het pakket hebt ontvangen. Na deze 60 dagen, nadat je vanHaren op de hoogte hebt gesteld van de herroeping, heb je nog eens 14 dagen om het product terug te sturen.

 

  • Garantie

Het kan voorkomen dat een product al defect is bij ontvangst. In dat geval moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de klantenservice. Je kunt ook naar het dichtstbijzijnde filiaal gaan om het defect te tonen. Wat garantie betreft, hanteert vanHaren de wettelijke fabrieksgarantie van 2 jaar.

Hopelijk kun jij nu vlot en succesvol je vanHaren product retourneren. We hopen dat alles soepel verloopt. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van vanHaren.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs