Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar duurzame mogelijkheden op alledaagse fronten voor je huis? Een mogelijkheid die veel mensen niet eens overwegen, is de aanleg van een cementdek. Deze is namelijk erg duurzaam, en wel om verschillende redenen! In deze blog sommen we vier van deze redenen voor je op, dus laat je inspireren!

  1. Gaat lang mee

Het eerste voordeel is misschien vrij vanzelfsprekend, maar een cementdekvloer gaat enorm lang mee. Dit zorgt ervoor dat het een duurzame optie is, omdat dit betekent dat je er een lange tijd niet meer naar om hoeft te kijken. De vloer kent bijna geen slijtage en kan goed tegen een stootje, waardoor jij deze vloer aanlegt voor nu en voor de toekomst.

  1. Bestendig tegen vocht en schimmels

Veel mensen kiezen voor een houten vloer, omdat het in veel gevallen meer sfeer meebrengt. Maar, waar weinig rekening mee wordt gehouden is het onderhoud dat plaats moet vinden om een houten vloer te onderhouden. Doe je dit niet, dan zal de vloer gaan schimmelen en zal deze snel vervangen moeten worden, wat natuurlijk ten koste gaat van de duurzaamheid van de vloer.

  1. Goede warmtegeleiders

Eén van de grootste vijanden van duurzaamheid is de huiselijke verwarming. Natuurlijk wil je niet dat het vriest in je huis, maar toch is het goed om te kijken of de verwarming af en toe een paar graden kouder kan. Met een cementdekvloer zal je sneller in staat zijn om dit te doen, aangezien deze warmte goed geleid. Dit betekent dat je de verwarming minder warm hoeft te zetten, omdat je ruimte toch al goed verwarmd is.

  1. Natuurlijk materiaal

Het belangrijkste materiaal in een cementvloer is natuurlijk cement. Dit is een duurzaam materiaal, omdat het op natuurlijke wijze gemaakt wordt. Dit betekent dat je geen kostbare materialen hoeft te gebruiken om de vloer aan te leggen, waardoor je je ecologische voetafdruk verkleind. 

Cementdek voor jou?Overtuigd van het cementdek? Neem gelijk contact op met een specialist die jouw cementdekvloer aanlegt en ervaar de vele voordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *