Zoek
Sluit dit zoekvak.

De keuken is in volle gang, obers lopen af en aan, en de gasten genieten van hun avond. Dit kan zomaar de dagelijkse gang van zaken zijn in je favoriete restaurant, of misschien zelfs in jouw eigen zaak! Maar hoe in vredesnaam, houd je als restaurantmanager de touwtjes in handen en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Hier komen portofoons om de hoek kijken. Lees verder voor enkele serieuze redenen waarom portofoons zo onmisbaar zijn in de horecasector.

1. Directe communicatie tussen Keuken en Bediening

Chef-kok Lisa merkt dat de zalm bijna op is, precies te midden in de avondspits. Via haar portofoon geeft ze snel een seintje aan de bediening. Ober Tim kan meteen aan de gasten laten weten wat de alternatieven zijn, zonder heen en weer te hoeven rennen. Met die waardevolle informatie voorkomt je vervelende verassingen, en tevreden klanten die waarderen dat ze direct worden geïnformeerd!

2. Verbeterde coördinatie bij grote evenementen

Tijdens een bruiloft in een groot hotel zorgt de portofoon ervoor dat eventcoördinator Eva direct in communicatie staat met al haar teamleden, die verspreid zijn over de verschillende zalen van dit populaire establishment.

Zodra de bruidstaart klaarstaat in de keuken, krijgt Eva in een handomdraai een seintje en kan ze het personeel instrueren om plaats te maken voor de feestelijke onthulling. Zo wordt elk speciaal moment moeiteloos en zonder vertraging gevierd!

3. Snelle reactie op klantverzoeken

Een gast vraagt Johan de ober om een speciaal voorbereid kindermenu, gevraagd omdat er sprake is van een voedselallergierisico van de zevenjarige Rickert. Een potentieel probleem dat natuurlijk iedereen graag wil voorkomen.

Johan gebruikt direct zijn portofoon om de keuken hiervan op de hoogte te stellen. Binnen enkele minuten is de allergievrije bestelling in gang gezet. Dit snelle schakelen tovert uiteindelijk een brede glimlach op het gezicht van zowel kind als ouder.

4. Efficiëntie in piektijden

Het is lunchtijd en het café zit vol. Met alle portofoons in de juiste handen, kan barista Sophie meteen doorgeven aan haar collega die verantwoordelijk is voor de voorraad, dat de koffiebonen bijna op zijn. En, voordat je het weet, is de voorraad aangevuld zonder dat de klanten onverhoopte wachttijd ervaren.

5. Onmisbaar in noodsituaties

Wanneer er plots een kleine keukenbrand in restaurant De Geus uitbreekt, weet manager Tom snel te schakelen. Hij pakt zijn portofoon erbij om het personeel te alarmeren en de veilige evacuatie van de gasten te coördineren. Dankzij deze snelle communicatie werd een grotere crisis voorkomen.Geïnteresseerd in een portofoonset voor jouw horecazaak? Bezoek dan Firecom.nl voor persoonlijk advies een uitgebreid assortiment van portofoons en toebehoren. Om altijd voorbereid te zijn op elke horecasituatie.