Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van onze tuin of balkon. Grijp het moment aan om van jouw buitenruimte een heerlijke plek te maken, waar je ook in de winterperiode van kunt genieten. Een mooie tuin of balkon is al een feest om naar te kijken vanuit je huiskamer, maar misschien wil je wel meer. Onbegrensde ruimte om te leven, opslagruimte, een plek om heerlijk te loungen; het hele jaar door. Hoe dan ook, het is zonde als je geen gebruik zou maken van de ruimte die je buiten hebt. Daarom delen we een paar slimme tips met je, zodat jij deze zomer (en winter!) volop kunt ontspannen en genieten in je eigen buitenruimte.

Bouw een overkapping, schuur of tuinkamer

Wil je echt optimaal je buitenruimte benutten, dan plaats je gewoon een houten bijgebouw! Een overkapping achterin je tuin bijvoorbeeld: het is de perfecte plek om heerlijk te relaxen, te genieten van lange zomeravonden en te eten met vrienden en familie. Bovendien ziet het er prachtig uit vanuit je huiskamer. Maar misschien heb je wel meer opslagruimte nodig voor je tuinspullen, fietsen en buitenspeelgoed. Een schuur, garage of carport is dan ideaal. Bedenk wat in jouw geval de beste en mooiste oplossing is en maak het realiteit! Neem ook eens een kijkje op Gelderschehoutbouw.nl om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn om jouw buitenruimte naar een hoger niveau te tillen.

Creëer verschillende zones

Om je tuin tot een fijne plek om te toveren, is het slim om verschillende zones te creëren. Eigenlijk net als in de huiskamer: een zithoek waar je kunt ontspannen, een eethoek waar je gezellig kunt dineren met familie en vrienden en een speelhoek voor de kinderen. Door je buitenruimte op deze manier in te delen zorg je ervoor dat iedereen optimaal kan genieten. Als je een houten bijgebouw laat plaatsen, ben je wat dat betreft al een heel eind op weg. 

Zorg voor voldoende schaduw

Zorg voor voldoende schaduw, zodat je het ook op de heetste dagen comfortabel blijft. Bijkomend voordeel: het blijft in huis ook koeler. Kies strategische plekken voor parasols, schaduwdoeken en zelfs een pergola. Dat zijn de perfecte plekken voor je zit- of eethoek. Wil je echt een koele oase van rust creëren in je buitenruimte? Overweeg dan een overkapping en een boom of grote plant te plaatsen die voor natuurlijke schaduw zorgt. Niet alleen ziet dit er prachtig uit, het zorgt ook voor een aangenaam klimaat op warme dagen. Kies voor een boom of plant die past bij de grootte van je buitenruimte en die goed gedijt in het Nederlandse klimaat.

Voeg sfeervolle verlichting toe

In het voor- en najaar kan het heerlijk weer zijn, maar het wordt dan al vroeg donker. Om toch te genieten van je buitenruimte, hang en plaats je sfeervolle verlichting. Tegenwoordig heb je ontzettend veel keuze. Je kunt permanente verlichting aanleggen, aangesloten op het lichtnet. Maar je kunt ook kiezen voor solar led-lampen en lichtsnoeren op voor een gezellige sfeer. Hiermee creëer je in een handomdraai een magische sfeer waarin je tot laat in de avond kunt natafelen of loungen. Een gezellig verlichte tuin is ook in winter een lust voor het oog!

Persoonlijke touch en low-budget upgrades

Verdiep je eens in hoe je met weinig geld je tuin of balkon een mooie opfrisbeurt kunt geven. Er zijn veel low budget upgrades voor je tuin mogelijk. Om het jezelf makkelijk te maken, kies je het beste voor planten en bloemen die weinig water en verzorging nodig hebben, zoals lavendel, hortensia, salie of rozen. Deze planten zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens bijzonder onderhoudsvrij. Omdat ze zo weinig onderhoud nodig hebben, blijven ze ook mooier, zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. 

Maak je buitenruimte echt jouw persoonlijke paradijsje door er je unieke stempel op te drukken. Denk aan kussens en accessoires in jouw kleuren en stijl. Wil je een diervriendelijke tuin, hang dan een vogelhuisje op, zet een vogelbadje neer en plaats een insectenhotel. Kies voor bloeiende planten om de bijen gelukkig te maken, zoals klimop en een vlinderstruik. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar je draagt ook nog eens bij aan de biodiversiteit in je omgeving. Of wat dacht je van een mooie buitenhaard of vuurkorf voor de koelere avonden? Hiermee creëer je in een handomdraai een knusse en gezellige sfeer waarin je nog lang kunt natafelen met familie en vrienden.

Of je nu kiest voor een complete metamorfose met een prachtige overkapping of schuur, of simpelweg een paar kleine aanpassingen doorvoert, met een beetje creativiteit en slimme keuzes creëer je een heerlijke plek om te ontspannen en ook in de winter van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *