Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bekijk het duurste schilderij ter wereld

We weten inmiddels allemaal dat de prijzen van kunst de pan uit kan rijzen. De duurste kunstwerken hebben een waarde waarvan je wel honderden huizen kan kopen. Ondanks dat er bij kunst vaak direct aan schilderijen wordt gedacht, zijn er ook vele andere vormen van kunst. Toch zijn de duurste kunstwerken toch vrijwel altijd schilderijen. Welk kunstwerk is het duurste schilderij ter wereld?

Wat is het duurste schilderij ter wereld?

Het duurste schilderij ter wereld is momenteel de ‘Salvator Mundi’. Letterlijk vertaald staat het schilderij te naam als ‘Redder van de Wereld’. Het schilderij is een meesterwerk van Leonardo da Vinci. Op het schilderij is Christus als de verlosser van de wereld afgebeeld. Christus maakt een zegenend gebaar en heeft een glazen bol vast, welke symbool staat voor de wereld. 

Het schilderij ‘Salvator Mundi’ is gemaakt rond het jaar 1500 en is een zeer lange tijd verloren geweest. Er werd zelfs een lange tijd gedacht dat het kunstwerk vernietigd was. In het jaar 1958 dook het kunstwerk ineens op tijdens een veiling in Londen. Tijdens deze veilig werd het verkocht als een ‘kopie’ voor 45 pond. Toen in 2005 duidelijk werd dat het geen kopie was, steeg de waarde uiteraard direct enorm. 

https://instagram.com/leonardo_da_vinci_masterpiece/p/Cw8DTXlxoJP/?img_index=1

Duurste schilderij ter wereld prijs

Toen het schilderij in 2017 opnieuw aangeboden werd op een veiling, was de waarde uiteraard een stuk hoger dan de 45 pond uit 1958. Het schilderij werd verkocht voor een waarde van maar liefst 450,3 miljoen dollar. Hiermee is de ‘Salvator Mundi’ het duurste schilderij ooit verkocht op een veiling. 

 

De koper van het schilderij is een lange tijd anoniem gebleven. Toch is het na een tijd duidelijk geworden dat het schilderij gekocht is door het Louvre Abu Dhabi. Het Louvre Abu Dhabi wilde het kunstwerk toevoegen aan hun indrukwekkende collectie. 

 

Naast het originele schilderij zijn er ook minstens dertig kopieën en variaties gemaakt van het kunstwerk. Deze zijn gemaakt door Leonardo’s leerlingen en volgers.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs