Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen bakpapier in huis? Dit is een goed alternatief voor bakpapier!

Wanneer je net lekker gaat bakken, ontdek je plotseling dat je bakpapier niet beschikbaar is. In deze blog geven we je dertien verschillende soorten bakpapier. Je kunt je baksels op deze manier verder afmaken.

Tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor bakpapier. Dit heeft ook te maken met minder wegwerpartikelen. Na gebruik moet bakpapier worden weggegooid. Er zijn echter keuzes die u niet hoeft weg te gooien. Er zijn echter ook mogelijkheden om het gewoon op andere manieren te gebruiken dan bakpapier. Daarom hebben we dertien verschillende methoden samengesteld.

13 alternatieven voor bakpapier

Het is nuttig om te weten dat sommige van de opties die hier zijn opgesomd niet zo goed werken als andere. Het is mogelijk dat de keuze die u heeft niet zo goed werkt als bakpapier zelf. 

Vakantie idee nodig? Ontdek dit prachtige Deense eiland.

1. Aluminiumfolie

Aluminiumfolie wordt vaak gebruikt in plaats van bakpapier. Dit is ideaal voor gebruik als het goed wordt ingevet. Omdat je baksels niet aan het rek zullen blijven zitten. Het is belangrijk om te weten dat aluminiumfolie niet in de magnetron kan worden gebakken. Als gevolg hiervan kunnen giftige stoffen vrijkomen die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

2. Olie of boter

Een eenvoudige methode is om boter of olie op je bakplaat te leggen. Het is belangrijk om de gietijzeren bakplaat volledig in te vetten voordat u gaat bakken. Vet kan voor sommige baksels een probleem zijn, dus je kunt een alternatief gebruiken zoals hieronder.

3. Silicone

Siliconen is een milieuvriendelijk alternatief voor bakpapier. Dit is een manier om een siliconen bakmat te gebruiken die je meerdere keren kunt gebruiken. Siliconen voorkomt baksels die plakken dankzij hun uitstekende hittebestendigheid. Ze gebruiken zelfs siliconen in populaire televisieprogramma’s zoals “Heel Holland Bakt”. 

4. Papier met zekerheid

Er werd vroeger op perkament geschreven. Hoewel het lijkt op bakpapier, is het niet hetzelfde. Heb je geen bakpapier voor perkament in huis? Dan kan je dit effectief gebruiken als vervanging. 

5. Glas dat ovenbestendig is

Ja, er is ook ovenbestendig glas. Vaak wordt dit gebruikt voor functies zoals een ovenschaal. Platte versies zijn ook beschikbaar. Deze kun je een beetje invetten en dan gebruiken als vervanging voor bakpapier. 

6. Bakringen

Bakringen zijn een andere optie. Je doet het deeg in deze kleine ringen. De baksels zijn gemakkelijk te verwijderen vanwege de enorm dunne ringen. Enkel de onderkant invetten voordat je gaat bakken. 

7. Papier dat niet vervaagt

Tegenwoordig is een groot deel van ons papier gebleekt. Dit papier is niet hittebestendig, dus je kunt het niet in de oven gebruiken. Er zijn echter ook ongebleekt papier, dat vaak veel meer houtkleur heeft. Deze is een geweldige vervanging voor bakpapier.

8. De vorming van siliconen

De siliconen bakmat is natuurlijk al gezien. Je hebt echter ook siliconen bakvormen in verschillende maten en vormen. Door dit te doen, heb je geen bakpapier meer nodig. Het is mogelijk om siliconen bakvormen in de oven te plaatsen, net als een gewoon bakblik.

9. Bakvet

Bakvet is een ander ingrediënt naast olie of boter. Dit is ontworpen om in de oven te bakken. Er zijn sommige mensen die liever geen bakpapier gebruiken als ze bakken. Als gevolg hiervan stappen ze vaak over op bakvet. Dit is een eenvoudig product dat in elke supermarkt te vinden is.

10. Braadslede

Verkoudheidssymptomen kunnen worden verlicht door zout water te gebruiken. In dit geval gaat het om keelpijn. Met een glas warm water meng een halve theelepel zout. Gorgel het mengsel gedurende 30 seconden. Vervolgens spoel je uw mond opnieuw en doe dit meerdere keren per dag.

11. Bakstenen

Hoewel je het misschien niet zou bedenken, is een baksteen een goede keuze voor sommige baksels. Een pizzasteen wordt bijvoorbeeld gebruikt om pizza te bakken. Deze steen zal niet breken in de oven, dus het is geschikt. Omdat een baksteen op een hoge temperatuur wordt afgebakken, blijft het in hete weer goed.

12. Bakpapier

Bakfolie is nu beschikbaar om te gebruiken in plaats van bakpapier. Dit is folie die is ontworpen om te bakken. Je kunt het over de bakplaat leggen en ervoor zorgen dat het gelijk netjes blijft zitten, net als met vershoudfolie. Je baksels blijven niet plakken zoals bakpapier.

13. Bakspray

Als laatste voegen we de bakspray toe aan de lijst. Bakspray en bakvet zijn vergelijkbaar. Dit heeft de capaciteit om een antiaanbaklaag te creëren op ondergronden die dat niet kunnen. Als je geen bakpapier wilt gebruiken, is dit een uitstekende keuze. 

Bakpapier heeft deze voordelen

Voordat we alle andere opties bespreken, willen we je drie voordelen van het gebruik van bakpapier noemen. Omdat hetzelfde geldt voor dezelfde situatie, heb je die alternatieven helemaal niet nodig.

Netjes de laminaat afwerken? Volg de stappen hier.

Gebruiksvriendelijk

Bakpapier is zeer eenvoudig te gebruiken. Een verpakking bevat meestal verschillende velletjes. In bepaalde situaties moet je zelf de bladen afsnijden, maar in andere gevallen krijg je de afgesneden bladen op bakpapier. Je kunt eenvoudig beginnen met bakken. Het bakpapier kan na gebruik in de vuilnisbak en is gelijk opgeruimd. Als gevolg hiervan hoeft u niet meer af te wassen. 

Goedkoop

Bakpapier is zeer goedkoop in vergelijking met een aantal van de bovengenoemde opties. Zo betaal je nog geen euro voor een pak met vijftig bakpapiervelletjes. Het is soms nog goedkoper. Je moet waarschijnlijk iets meer betalen als je dikker bakpapier wilt.

Het is altijd succesvol

Als je alternatieven gebruikt, weet je niet zeker of ze hetzelfde effect hebben als echt bakpapier. Dit terwijl je weet dat “bakpapier werkt altijd” Wanneer u het uit de la haalt en het in de oven doet, krijgt u altijd een uitstekend resultaat. Het is dus mogelijk dat het zoeken naar verschillende soorten bakpapier helemaal niet nodig is.

Econometrie studeren? Dan wil je natuurlijk weten wat je gaan verdienen.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs