Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sjælland: op vakantie naar het grootste eiland van Denemarken

Niet alleen zuidelijk Europa is een populaire bestemming voor vakanties; het noorden van Europa, Scandinavië, wint ook steeds meer aan populariteit. Deze blog neemt je mee op reis naar het grootste eiland van Denemarken, Seeland (Sjælland in het Deens). Hier lees je over de natuur, steden, geschiedenis en culinaire hoogstandjes van het eiland. Met deze informatie ben je wellicht geïnspireerd om er even tussenuit te gaan. Afgezien van Kopenhagen heeft het land nog talloze rustige plekjes te bieden voor wie daarnaar op zoek is.

Algemene weetjes

Met een oppervlakte van ongeveer 7.000 km² is Seeland het grootste eiland van Denemarken. Op dit eiland wonen veruit de meeste mensen van het land, tussen de 2 en 2,5 miljoen. De hoofdstad van Seeland is tevens de hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. Deze stad ligt aan de oostkust van Seeland. Andere grote steden op het eiland zijn Roskilde, Helsingør en Næstved.

Seeland biedt een prachtig landschap met een mix van schitterende stranden, glooiende heuvels, bossen, meren en fjorden. Het eiland herbergt ook enkele beschermde natuurgebieden, waaronder het Nationaal Park Mols Bjerge en het nationaal park Kongernes Nordsjælland (Konings Noord-Seeland).

Waarom hoest je gele slijm? Lees het hier.

Historische rijkdom op Seeland

Seeland kent een rijke geschiedenis en huisvest diverse historische schatten. In de stad Roskilde, voor 1417 de hoofdstad van Denemarken, vind je enkele prachtige middeleeuwse gebouwen. De kathedraal van Roskilde staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze van oorsprong gotische kathedraal staat bekend om haar baksteengotiek.

Dé manier van gordijnen wassen, is met azijn! Maar wat gebeurt er als je azijn gebruikt op slakken?

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs