Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Muggenbult op ooglid, wat kun je doen?

Muggenbulten zijn een veelvoorkomend probleem, vooral in de zomer. Wat doe je echter als je een muggenbult op ooglid hebt? Het is niet alleen vervelend, maar het kan in sommige situaties zelfs gevaarlijk zijn.

In deze blog zullen we ons concentreren op de dingen die je kunt doen als een muggenbeet je ooglid raakt. We gaan ook in op verschillende symptomen en hoe je je zelling kunt verminderen. Dokters kunnen in sommige gevallen advies geven. Waarom? Dat vindt u verder in de blog.

Verschijnselen

Muggenbeten op het ooglid kunnen zwelling en roodheid veroorzaken. Het zal ook jeuken en soms pijnlijk zijn. Het is absoluut noodzakelijk om medische hulp te zoeken als u koortsachtige symptomen ervaart.

Waar staat POV voor? Lees de definitie hier.

Hoe komt het dat een muggenbeet jeukt?

Een mug steekt speeksel in je huid. Eiwitten in het speeksel van de mug activeren het immuunsysteem van het lichaam. Helaas hebben mensen een allergie voor een bepaald eiwit. Het immuunsysteem activeert en ontstekt de huid, wat jeuk veroorzaakt.

De beet kan de bloedstroom in de huid belemmeren, wat de jeuk kan veroorzaken. Het lichaam reageert op dit door histamine vrij te maken, wat de jeuk kan verergeren.

Verminder zwelling

Zwellingen zijn meestal erg vervelend, maar ze zijn niet echt erg kwaad. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zwelling te verminderen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Gebruik een ijsblokje om de beet te laten koelen. Houd het ijsblokje op de beet gedurende vijftien tot twintig minuten. Dit zal zwelling en pijn verlichten. We adviseren het gebruik van een doekje om het ijsblokje te binden, aangezien het ooglid zeer gevoelige huid heeft. Het is mogelijk dat het ijsblokje je huid beschadigt als het vastplakt.

 

  • Een koud kompres is een goede vervanging voor een ijsblokje. Dit kan worden bereikt door een schone doek met koud water te bevochtigen en deze op de beet te leggen. Herhaal deze procedure elke paar uur totdat de zwelling weg is.

 

Hoewel deze methoden de zwelling in bepaalde mate kunnen verlichten, zijn ze geen wondermiddelen. In dit geval is geduld goed. Na enkele uur zal de zwelling al aanzienlijk afnemen.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Er zijn veel natuurlijke methoden om muggenbeten te behandelen. Tea tree olie is een van de beste. Voeg tea tree olie toe aan de beet en masseer het op de huid. Dit zal de jeuk verlichten en de genezing versnellen.

Een ander natuurlijk bestrijdingsmiddel is azijn. Leg een schone doek op de beet en meng het met azijn en water. Herhaal het elke paar uur na een paar minuten. Azijn zal de jeuk verlichten en de genezing versnellen. Zorg ervoor: Azijn zal in je oog prikken, dus wees voorzichtig als je muggenbeet op je ooglid krijgt.

Iets dat in ieder geval de jeuk tegengaat en een verkoelende werking heeft, is Aloë Vera. Aloë vera plantsap bevat natuurlijke ontstekingsremmende stoffen die zwelling en zwelling op de huid kunnen verminderen. Aloë vera kan ook de huid hydrateren en voeden, wat de genezing van muggenbeten versnelt. Dus twee muggen in één klap.

Japan ligt ver van ons. Maar hoelang is het vliegen?

Muggenbeten te voorkomen

De beste manier om muggenbulten te voorkomen, is natuurlijk om ze te voorkomen. Een populaire en redelijk effectieve manier om muggenbeet te voorkomen, is door muggenspray te gebruiken. Er zijn verschillende soorten muggenspray die elk op een andere manier muggen afweren. Andere opties zijn:

Het installeren van een hor voor het raam van uw slaapkamer. Het voorkomt niet alleen dat muggen je steken, maar het beschermt je ook tegen het irritante gezoem dat muggen in je oor produceren.

Verwijderen met stilstaand water. Omdat muggen hun eieren in stilstaand water leggen. Het is logisch dat meer muggen de oorzaak zijn van muggenbeten.

Beschermende kleding dragen. We raden deze tip aan, ook al is het misschien wat warmer. Kleding gemaakt van linnen is luchtig en blijft lang mooi.

Maak een citroenkaars aan. De geur van citroen is slecht voor muggen. Citronella kaarsen zijn op meerdere plekken verkrijgbaar en houden ook sommige andere insecten op afstand.

 

Wanneer ga je naar de dokter?

Muggenbeten zijn in de meeste gevallen niet schadelijk en verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen. Zoals vermeld is het echter van cruciaal belang om onmiddellijk medische hulp te zoeken als u andere symptomen ervaart, zoals koorts. Dit kan een aanwijzing zijn voor een groter probleem.

Bovendien moet je onmiddellijk een arts raadplegen als je allergisch bent voor muggenbeten. Een allergische reactie moet onmiddellijk worden behandeld omdat het levensbedreigend kan zijn.

Antihistaminica

De dokter kan een antihistaminica voorschrijven als de situatie niet zo gevaarlijk is.

Een medicijn dat wordt gebruikt om allergische reacties te behandelen, is antihistaminica. Histamine wordt in het lichaam vrijgegeven, wat allergische symptomen zoals jeuk, niezen, hoesten en zwelling veroorzaakt. Antihistaminica helpen bij het verminderen van deze symptomen door de activiteit van histamine te stoppen.

Dit medicijn is beschikbaar in verschillende vormen, zoals tabletten en capsules. Bij het gebruik, lees altijd de instructies van de arts en volg de bijsluiter.. Slaperigheid kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van het gebruik van bepaalde antihistaminica. Na het innemen van dit medicijn is het bijvoorbeeld niet toegestaan om voertuigen te besturen.

Zelf laminaat afwerken. Je doet het zo.

Conclusie

Hoewel een muggenbeet op je ooglid erg vervelend kan zijn, is het meestal niet gevaarlijk. Het kan helpen bij het verminderen van zwelling en het behandelen van de beet, wat verdere problemen voorkomt. Om muggenbeten te behandelen en te voorkomen door beschermende kleding te dragen, kun je natuurlijke remedies gebruiken. Het is absoluut noodzakelijk om medische hulp te zoeken als je heftigere symptomen ervaart.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs