Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoelang duurt het vliegen naar Japan?

Een directe vlucht naar Japan duurt ongeveer 11,5 uur vanaf Schiphol in Amsterdam. Om verschillende redenen staat Japan wereldwijd bekend als een zeer divers land. Naast het feit dat Japanse mensen dagelijks keihard werken, is het ook een geweldig land om er op vakantie te gaan of tijdelijk te werken. We geven in dit blog meer informatie dan alleen de tijd die het kost om van Amsterdam naar Japan te vliegen.

Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Tokyo, Japan

Een vlucht vanuit Amsterdam naar Tokyo vertrekt om 12:00 uur.

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam Schiphol naar Osaka

Een vlucht vanaf Amsterdam naar Tokyo vertrekt om 11:50 uur.

Een directe vlucht naar Hiroshima vanaf Amsterdam Schiphol

Een vlucht vanaf Amsterdam naar Tokyo vertrekt om 11:45 uur.

Vliegtijd met een tussenstop in Japan

Let erop dat de meeste vluchten minimaal één tussenstop hebben. Een enkele tussenstop voegt snel drie of vier uur toe aan je reistijd. Dit is echter slechts een minimale tussenstop, die kan duren tot meerdere uren.

Welke luchthavens zijn er in Japan?

Je kunt gemakkelijk het hele land bezoeken in Japan, want er zijn meer dan negentig vliegvelden in het land. Hieronder hebben we de tien grootste vliegvelden op een rijtje gezet.

 • Hiroshima Airport;
 • Fukuoka Airport;
 • Kioto Airport;
 • Okinawa Airport;
 • Osaka Airport;
 • Tokyo Airport;
 • Kagoshima Airport;
 • Matsuyama Airport;
 • Yamagata Airport;
 • Obihiro Airport. 

Informatie over Japan

 • Wist je dat de totale oppervlakte van het land ruim 370.000 vierkante kilometer bedraagt? Dat is bijna elf keer zo groot als de grootte van Nederland.
 • Japan heeft een bevolking van ongeveer 126 miljoen inwoners.
 • In Japan gebruikte u de Japanse Yen om te betalen. Bovendien is € 1,- vergelijkbaar met 127 Japanse Yen.
 • Japan en Nederland zijn beiden aan het vergrijzen.

Welke vaccinaties moet Japan ontvangen?

Japan is niet verplicht of aangeraden om te vaccineren.

Verkrijgen van een Japans visum

Je hoeft geen visum aan te vragen als je 90 dagen of korter in Japan wilt verblijven. Enkel een geldig Nederlands paspoort is nodig. Je hebt een visum nodig als je langer dan 90 dagen wil blijven.

Wanneer is de beste tijd om Japan te bezoeken?

De beste maanden om Japan te bezoeken zijn als volgt:

 • April;
 • Mei;
 • Juni;
 • Tot half juli;
 • September;
 • Oktober;
 • November.

Topbestemmingen in Japan

Hoewel het weer bijna onmogelijk was om alle onvergetelijke dingen in Japan op een lijst van tien punten te verzamelen, hebben we toch ons best gedaan.

Tokyo

Tokyo is een gigantische stad met 18 miljoen mensen en biedt veel mogelijkheden. Het is een levendige metropool met veel kantoorpanden en Japanners die snel naar hun werk lopen. Er zijn veel dingen die je kunt doen, zoals de grootste winkelcentra bezoeken en helemaal in de Japanse cultuur duiken.

Hoe retourneer je een feestbazaar eigenlijk? Je leest het hier.

Stranden van Okinawa

Het is ook mogelijk om in Japan te genieten van een rustige vakantie. Okinawa’s stranden hebben alles wat u van een strand mag verwachten. Mooie stranden, groene bomen, een heerlijke temperatuur en blauw water. Dit is het gevolg van het feit dat het eiland een stuk zuidelijker ligt dan het hoofdeiland.

Mount Fuji beklimmen

Iedere wereldreiziger droomt ervan Mount Fuji te beklimmen. De beklimming van deze enorme iconische berg is zeer populair. Het is de moeite waard om de iconische reis te maken, zelfs als je als Europeaan helemaal bekaf bent om de berg te beklimmen.

Reizen met een bullet train, ook wel shinkansen genoemd

Shinkansen zijn de snelste trein in Japan met een snelheid van 300 km/u. De service is goed, je krijgt een prachtige eigen plek en het is uniek om met slechts 300 kilometer naar je volgende bestemming te reizen.

Werkt een sodabadje tegen een wond? Wij hebben de info.

Badplaatsen in Onsen

Japan heeft niet alleen veel afval, maar ze zorgen ook goed voor hun lichaam. Door een Onsen te bezoeken, doen ze dit samen. Je kunt helemaal naakt tot rust komen in een van deze badhuizen, die overal in Japan te vinden zijn. Deze plaatsen zijn zowel populair bij Japanners als toeristen.

Hiroshima, Japan

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze stad wereldberoemd. De stad ziet nog steeds de gevolgen van de atoombom. Er zijn veel monumenten over de hele stad die laten zien dat de stad een symbool is geworden van vrede.

Nara, een tempelstad

Wil je naar het Japan van de films gaan? Nara, de tempelstad, is uw volgende stop. Het heeft een overvloed aan historische gebouwen en biedt alles wat u van Japan mag verwachten.

Een verkoudheid opgelopen? Moet je dan knoflook in je neus doen?

Het Nationaal Park Chubu-Sangaku

Je zou vergeten dat Japan naast alle grote steden en historische gebouwen ook prachtige natuurparken heeft. Een van die parken is het UNESCO Werelderfgoed Chubu-Sangaku National Park.

Fukuoka Castle

De gebouwen hebben een rijke geschiedenis en zijn een van de weinige echt oude gebouwen die nog steeds bestaan. De oppervlakte van het gebied is ruim 40.000 vierkante meter, dus je kunt er gemakkelijk uren rondlopen en de Japanse geschiedenis ervaren.

Binnen elf en een half uur kun je Japan al zien. Je zult zeker unieke verhalen meemaken tijdens je reis. Hopelijk heeft ons blog je niet alleen over de vliegtickets naar Japan geïnspireerd, maar ook over het land zelf.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs