Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Werkt knoflook in je neus tegen verkoudheid?

Het middel werd populair op TikTok: Een teen knoflook in je neus stoppen als je verkouden bent. Het produceerde vooral een aanzienlijk aantal onaangename filmpjes, maar of het op dit moment echt een goed idee was…

In ieder geval kunnen we een kort en bondig antwoord geven op de vraag: Het is een slecht idee. In deze blog zullen we je vertellen wat het zou moeten doen, waarom het wordt afgeraden en andere details.

Er zit knoflook in je neus

We hebben al gezegd dat knoflooktenen in je neus slecht zijn, maar waarom?

De opkomst van de trend

Hoewel het plaatsen van knoflook in je neus niet nieuw is, is het onlangs op TikTok weer populair geworden. In het begin van 2021 laaide de trend op toen een influencer een virale video postte. Om haar neus te verlichten, plaatste ze een knoflookteen in haar neus. Andere gebruikers hebben deze trend overgenomen, en er zijn sindsdien duizenden video’s op TikTok verschenen die tonen hoe je een knoflookteen in je neus kunt steken.

Hoelang is het eigenlijk vliegen naar Japan? lees het hier.

Lever niet

Het is niet raadzaam om knoflookteentjes in je neus te stoppen, zeggen experts. Volgens Dr. Richard Lebowitz, directeur van rhinologie bij het New York-Presbyterian/Columbia University Irving Medical Center, is het nooit veilig om iets buiten je neus te steken. Het kan schade aan de binnenkant van je neusgaten veroorzaken.

Het is ook bekend dat het dichten van je neusgaten slijm kan veroorzaken. Daarom kwam er ook veel slijm in de filmpjes. Dit is het resultaat van gedichte residuen. Wanneer deze geen plaats meer krijgen, begint de productie van slijm.

Ontdek leuke vaarroutes in de Biesbosch!

TikTok

Wat is TikTok eigenlijk?

TikTok, een snel groeiend mediaplatform, laat gebruikers korte video’s maken en delen. De app is zeer populair onder jonge gebruikers over de hele wereld. TikTok is een platform waar gebruikers dansen en creatief zijn.

Bovendien geeft het je de mogelijkheid om deel te nemen aan trends en uitdagingen en interactie met andere gebruikers te hebben door middel van likes, reacties en duetten. TikTok heeft in korte tijd de sociale media-industrie veranderd.

Trends en challenges

TikTok heeft veel trends en problemen. Het is duidelijk dat de gevolgen ervan niet altijd worden overwogen, omdat zoiets dergelijks zo snel populair kan worden. De cinnamon challenge is een bekend voorbeeld.

Een populaire trend op TikTok was de Cinnamon Challenge, waarbij mensen een lepel kaneel in hun mond namen en probeerden het zonder water te slikken. Hoewel dit misschien niet schadelijk lijkt, is het in werkelijkheid gevaarlijk. Kaneel kan hoesten, ademhalingsproblemen en zelfs longschade veroorzaken, omdat het de keel en longen zoveel irriteert. Er zijn gevallen bekend van flauwval of ziekenhuisopname als gevolg van de cinnamon challenge. TikTok verbood de trend uiteindelijk vanwege het gevaarlijke karakter.

Twee andere voorbeelden zijn:

  • De “Skull Breaker Challenge”, waarbij drie mensen naast elkaar springen en de persoon in het midden wordt geschopt. Het valt op zijn rug en kan ernstig letsel oplopen.
  • De “Outlet Challenge”, waarbij mensen een deel van een oplader in het stopcontact steken en vervolgens een muntstuk op het blote metaal leggen om te zien of er vonken ontstaan In veel gevallen resulteerde dit in brandgevaar en elektrocutie.

Wat is de beste manier om verkoudheid te vermijden?

Om te beginnen willen we zeggen dat verkoudheid meestal vanzelf overgaat. Het is gewoon erg vervelend en heeft zeker invloed op het dagelijkse leven. Een verkoudheid kan soms ook gepaard gaan met hoesten, niezen, keelpijn en natuurlijk verstopte neus. We zullen nu een aantal natuurlijke remedies voor deze problemen bespreken.

Wat betekent POV nu eigenlijk? Ontdek hier de POV-afkorting en definitie.

Stomen

Hoewel het absoluut niet door iedereen wordt gewaardeerd, werkt het: verplaatsen. Stoom kan verkoudheidssymptomen verminderen en de neus en sinussen openen. Het vullen met heet water is de beste manier. Gebruik een handdoek om je hoofd te bedekken en adem de stoom gedurende een paar minuten in. Adem gewoon door je neus. Je kunt eventueel ook een olie toevoegen met een geur, zoals menthol.

Veel drinken

Gehydrateerd blijven is een van de beste manieren om verkoudheid te bestrijden. Water en andere vloeistoffen kunnen helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en verkoudheid verlichten. Probeer elke dag ten minste acht glazen water te drinken. Je kunt voor de afwisseling thee en soep drinken.

Rusten

Het versterken van het immuunsysteem en het helpen van het lichaam bij het herstellen van verkoudheid zijn afhankelijk van een goede nachtrust. Zorg voor voldoende rust. We adviseren om overdag korte rustpauzes te nemen als dit haalbaar is. Vermijden van overmatige fysieke activiteit en stressvolle omstandigheden. Je wilt niet dat je herstel vertraagt.

Gezond voedsel

Je immuunsysteem kan worden verbeterd door gezond te eten. Zorg ervoor dat je genoeg fruit, groenten en voedsel met veel eiwit binnenkrijgt. Omdat suiker en sterk bewerkt voedsel het immuunsysteem verzwakken en ontstekingen kunnen veroorzaken, moet u ze vermijden.

Gorgelen met zout water

Verkoudheidssymptomen kunnen worden verlicht door zout water te gebruiken. In dit geval gaat het om keelpijn. Met een glas warm water meng een halve theelepel zout. Gorgel het mengsel gedurende 30 seconden. Vervolgens spoel je uw mond opnieuw en doe dit meerdere keren per dag.

Specerijen en kruiden

Gember, knoflook, kurkuma en andere kruiden en specerijen hebben natuurlijke ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Tot op zekere hoogte zullen deze eigenschappen helpen bij het bestrijden van verkoudheid. Deze kruiden kunnen worden gemengd met voedsel of gemengd met een drankje, zoals gemberthee.

Conclusie

TikTok heeft een grote invloed op jongeren wereldwijd. Het biedt hen niet alleen een platform voor creativiteit en entertainment, maar ook een plek waar ze trends kunnen volgen en met anderen kunnen praten. Maar TikTok is niet zonder risico’s. Trenden die wijdverspreid zijn, kunnen gevaarlijk zijn. In het verleden hebben ze schade en zelfs de dood veroorzaakt.

Het gebruik van knoflook om je neus te beschermen tegen verkoudheid is een goed voorbeeld van deze trend. Het lijkt misschien grappig, maar het kan irritatie en schade aan het neusslijmvlies en de luchtwegen veroorzaken. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang dat jongeren zich bewust zijn van de mogelijke gevaren die kunnen ontstaan op TikTok. Geef hen de tijd om zich te concentreren op het creëren van veilige en verantwoorde inhoud.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs