Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steelwratjes verwijderen met appelazijn

Als je last hebt van steelwratjes, kleine, onschuldige huidbultjes op je lichaam, dan ben je niet de enige.

Deze kleine bultjes zijn wijdverspreid bij mensen van alle leeftijden en kunnen op verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen, zoals het gezicht, de hals, de borst, de rug en de oksels. Hoewel ze normaal gesproken niet schadelijk zijn, kunnen ze toch ongemak veroorzaken en je zelfvertrouwen schaden. In deze blog leer je een eenvoudige en natuurlijke manier om steelwratjes te verwijderen: alcohol.

Leuke routes in de Biesbosch varen? Bekijk ze hier.

Wat is een steelwrat?

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn goedaardige vezelige weefsels op de huid. Ze zijn doorgaans klein, ongeveer 1–5 millimeter groot en hebben een zachte, gladde textuur. Ze lijken soms op moedervlekken of wratten, maar ze zijn niet hetzelfde en worden niet veroorzaakt door een virus. Steelwratjes zijn meestal niet pijnlijk, maar als ze tegen kleding of andere oppervlakken wrijven, kunnen ze gevoelig worden.

Steelwratjes ontstaan

Hoewel de precieze oorzaak van steelwratjes onbekend is, zijn er verschillende factoren die kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling. Steelwratjes kunnen veroorzaakt worden door erfelijkheid, hormonale veranderingen, wrijving, huidirritatie en overgewicht. De wratjes komen vaker voor bij mensen ouder dan vierentwintig jaar en kunnen ook tijdens de zwangerschap optreden.

Verschil tussen normale wratten

Steelwratjes lijken op gewone wratten, maar ze zijn heel anders. Steelwratjes zijn goedaardige huidtumoren die geen verband houden met een virale infectie, maar wratjes worden veroorzaakt door een virale infectie van de huid. “Viraal” betekent dat het wordt veroorzaakt door een virus.

Salaris van een econometrist weten? Hier vind je het.

Hoe gebruik je azijn om steelwratjes te verwijderen?

Als het gaat om steelwratjes, praten we over appelazijn. Appelazijn is een goede manier om zelf steelwratjes te behandelen. Bovendien handig om te weten: Het is een middel dat zeer goedkoop is en kan worden gekocht in veel supermarkten en drogisterijen. Je gebruikt het volgende middel:

Stap één: Verzorgen

Voordat je begint, reinig het aangetaste gebied grondig met water en zeep en droog het met een schone handdoek. Dit helpt de huid schoon te houden en het risico op infecties te verminderen.

Stap Twee: Vaseline

Om een gezonde huid te beschermen, smeer je vaseline op de gebieden rond het steelwratje. Azijn zal de huid niet beschadigen, omdat het een heftig middel kan zijn.

Stap drie Azijn toevoegen

Een watje of stukje gaas moet worden gedoopt in witte azijn en moet worden aangebracht op het steelwratje. Zorg ervoor dat er voldoende azijn in het watje of gaasje zit om het steelwratje volledig te bedekken.

Stap vier: Dek met pleister

Plaats een pleister over het watje of gaasje om ervoor te zorgen dat het op zijn plaats blijft en de azijn goed inwerkt. Het watje of gaasje en de pleister moeten 15 tot 30 minuten zitten.

Stap vijf: Herhaal

Herhaal deze stappen twee weken lang elke dag.

Zorg ervoor:

Het is essentieel om verschillende mogelijkheden in gedachten te houden voor, tijdens en na de behandeling. Overweeg de volgende punten:

  • Om brandwonden te voorkomen, moet de plek na het aanbrengen van de azijn goed worden gereinigd. Houd de pleister niet te lang op: Dit zal schade aan je huid veroorzaken. De handeling creëert alleen maar meer problemen in plaats van een veilige verwijdering.
  • Steelwratjes kunnen binnen twee weken verdwijnen als de behandeling correct wordt uitgevoerd. Als ze na twee weken niet verdwenen zijn, is het mogelijk om de behandeling te herhalen. Het is echter belangrijk om te weten dat sommige steelwratjes op deze behandeling reageren, en dat sommige andere behandelingen nodig kunnen hebben.
  • Raadpleeg een arts als je niet zeker bent of het een steelwratje is. Het gebruik van appelazijn is vaak nuttig, maar het is niet altijd de beste optie. Bovendien kan het voorkomen dat steelwratjes worden geassocieerd met andere huidletsels, zoals moedervlekken. De juiste diagnose is essentieel.

Extra informatie

Er zijn tal van alternatieve behandelingen die je kunt proberen als je niet van azijn houdt. Andere behandelingen moeten door een arts worden uitgevoerd, terwijl sommige behandelingen vrij eenvoudig zijn en thuis kunnen worden uitgevoerd. Een paar populaire methoden zijn:

  • Cryopreparatie: Het wordt vaak gebruikt om steelwratjes te verwijderen, ook wel bevriezing genoemd. Het wratje wordt tijdens de behandeling met vloeibare stikstof bedekt, waardoor het bevriest en afsterft.
  • Elektrocoagulatietechniek : is een andere veelgebruikte manier om steelwratjes te verwijderen. Tijdens de procedure wordt het wratje verbrand met behulp van een elektrisch geladen naald.
  • Chirurgische verwijdering: is de meest invasieve manier om steelwratjes te verwijderen en wordt meestal alleen gebruikt als andere methoden niet werken. Het wratje wordt chirurgisch verwijderd.

 

Tot slot: Raadpleeg altijd een arts als je niet zeker bent van de aard van je huidletsel of over de beste behandeling.

Alternatieve thuisoplossingen

Je kunt een alternatief voor appelazijn gebruiken. Tea tree olie, knoflook, citroensap en baking soda zijn enkele voorbeelden. Zorg ervoor dat deze huismiddeltjes niet in contact komen met de omliggende huid. Geld is niet belangrijker dan de gezondheid van je huid en jezelf.

Weet jij wat het grootste eiland van Denemarken is? Ontdek Sjaelland!

Conclusie

Het gebruik van appelazijn voor het verwijderen van steelwratjes is een betaalbare en effectieve methode die thuis kan worden uitgevoerd. Om de omliggende huid te beschermen, moet u de azijn voorzichtig aanbrengen. Wees geduldig, want het kan enige tijd duren voordat de steelwratjes helemaal verdwijnen.

Maar als de steelwratjes groot of pijnlijk zijn, zijn huismiddeltjes niet altijd de beste keuze. Er is een verstandige beslissing om in die situaties een professionele behandeling te overwegen

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs