Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sudocreme tegen spataderen: helpt het of niet?

Als je spataderen hebt, ben je niet de enige. Naar schatting krijgt ongeveer 25 procent van de mensen op een gegeven moment in hun leven spataderen. Het is nu niet altijd leuk om te hebben of te zien. Het is dus niet verwonderlijk dat je op zoek bent naar manieren om er weer vanaf te komen als je zelf last hebt van het gevoel. Heb je altijd al willen weten hoe je spataderen kunt voorkomen? Bovendien wil je weten of Sudocreme tegen spataderen geschikt is? Het is een goed idee om snel verder te lezen om hier antwoord op te krijgen. Dit artikel behandelt namelijk alles!

Sodabadje voor het ontsmetten van een wond? Lees hier of het helpt.

Wat zijn spataderen? Wat is hun definitie?

Straks leer je alles over de behandeling van spataderen. Voordat we tot dit punt komen, is het echter nuttig om de definitie van spataderen en de factoren die ervoor zorgen dat ze ontstaan te onderzoeken. Een term die wordt gebruikt om vergrote en gezwollen aderen te beschrijven die blauw of paars van kleur zijn, is spataderen. Ze komen meestal voor in de benen en kunnen pijn doen en een zwaar gevoel geven in je benen. Wanneer de kleppen van de aderen verzwakken of beschadigd raken, kunnen spataderen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat het bloed zich samenvoegt en de aderen zich uitrekken. Over het algemeen zijn er een aantal belangrijke redenen te onderscheiden voor spataderen.

  • Genen en aanleg: Aanleg voor spataderen is een belangrijke factor bij het ontwikkelen van spataderen. Je hebt een grotere kans op spataderen dan mensen zonder. Hoewel we onze genetica helaas niet kunnen veranderen, kunt u de nodige preventieve maatregelen in een vroeg stadium nemen als u uw risicofactoren kent. We zullen hier later nog op terugkomen.
  • Langdurig zitten of staan: Spataderen kunnen worden verergerd door banen of activiteiten waarbij je lang moet zitten of staan. Om dit risico te verminderen, is het absoluut noodzakelijk om regelmatig een pauze te nemen om je benen te laten bewegen, zodat je je beter kunt bewegen. Er is een grotere kans dat je spataderen krijgt als je veel achter je computer zit en bijna nooit weggaat.
  • Gebrek aan beweging: Een gezonde bloedcirculatie in het onderlichaam kan worden gegarandeerd door regelmatige lichaamsbeweging, met name oefeningen die de beenspieren aanspannen. Dit kan ook de kans op spataderen verminderen. Om je benen fit te houden, ga dan eens wat vaker wandelen, zwemmen of fietsen. Het is niet alleen gunstig voor het voorkomen van spataderen, maar het verbetert ook je algemene gezondheid. Omdat regelmatig sporten ook goed is voor je brein en hart.
  • Hormonale verschuivingen: De ontwikkeling van spataderen kan worden beïnvloed door hormonale veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap en de menopauze. Spataderen kunnen tijdelijk optreden als je door deze levensfasen gaat. We zien dat het wegtrekt bij veel zwanger vrouwen. De jongere generatie heeft minder last dan vrouwen in de menopauze.

 

Hoest je groen slijm op? Dit betekent het.

De beste manieren om spataderen te voorkomen

Wat kan je doen om spataderen te verminderen naast sporten en bewegen? Het dragen van steunkousen is de eerste aanbeveling. De steunkousen geven een beetje druk op je benen. Dit kan de bloedsomloop verbeteren en zwellingen verminderen. Bovendien kunnen kousen de symptomen verlichten, zoals pijn en zwaar gevoel in je benen. Vertel je fysio altijd welke soort kousen je nodig hebt. Hier zit namelijk een verschil in, en het is van cruciaal belang dat u de kousen voor uw benen draagt.

Het is ook nuttig om geen hakken meer aan te trekken. Omdat hoge hakken je bloedsomloop belemmeren, belasten ze je beenaderen extra. Waar mogelijk kies je voor schoenen met lage hakken die comfortabel zullen zijn. Vermijd ook strakke kleding die de bloedstroom belemmert, vooral in de regio’s rond je liezen en taille. Je moet ook genoeg water drinken. Omdat dit helpt bij het behoud van een gezonde bloedsomloop. Probeer de hele dag water te drinken in plaats van uitdrogende dranken zoals alcohol en cafeïne. Water houdt spataderen niet alleen gezond, maar het houdt ze ook buiten de deur.

Is Sudocrem nuttig voor spataderen?

We zien momenteel steeds meer mensen kiezen voor Sudocrem als behandeling voor spataderen. Vraag je je echter af of dit werkelijk werkt? Sudocrem is een veelzijdige crème die bekend staat om zachte huid te maken, maar er is weinig wetenschappelijk bewijs dat het tegen spataderen werkt. Sudocrem is bedoeld om huidirritaties zoals uitslag, eczeem en luieruitslag te verlichten. Het is niet specifiek gemaakt om spataderen te voorkomen. Hoewel je het kunt proberen, is de kans klein dat je hiermee van je spataderen afkomt. Toch is dit ook het geval: Als het geen voordelen biedt, biedt het geen schade. Probeer het daarom zelf uit om te zien hoe je reageert.

Slakken bestrijden met azijn? Lees hier of het werkt.

Een eenvoudige manier om spataderen te verminderen

Dankzij de informatie die in dit artikel wordt gegeven, weet je in ieder geval wat spataderen zijn en hoe ze ontstaan. Je hebt ook geleerd wat je kunt doen om spataderen te voorkomen. Er zijn een aantal handige methoden die je kunt gebruiken om het risico op spataderen te verminderen, ondanks het feit dat het gewoon bij de leeftijd hoort. Het is altijd mogelijk om uw huisarts te raadplegen als u zich zorgen maakt over uw spataderen. Omdat de huisarts er voor is om je te geruststellen en je te onderzoeken, moet je hier echt gebruik van maken!

We hebben het al eens besproken, maar paracetamol heeft een aanzienlijk groot gevaar. In elk geval niet aan het middel zelf, volgens zijn definitie. Maar het zijn de gebruikers die de hoofdpijn ervaren.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs