Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 leukste vrouwelijke cabaratiers van nu

Carabet

“Ik leid een behoorlijk zwaar leven”, een bekend en komisch nummer van Brigitte Kaandorp waarin ze op hilarische wijze beschrijft hoe intens en uitdagend haar leven is. Naast deze getalenteerde vrouw zijn er nog vele andere vrouwelijke comedians in de wereld van vrouwelijke cabaret. In deze lijst presenteren we de meest humorvolle vrouwen die hun talenten op het podium vertonen. Benieuwd naar de top 10 Nederlandse vrouwelijke cabaretiers van dit moment?

Professioneel grappen maken, soms in de vorm van personages en vaak doordrenkt met een politieke lading. Of het nu met prachtige liederen is, vol opwinding of juist ingetogen en alleen met een microfoon op het podium, deze lijst toont aan dat Nederland over een schat aan getalenteerde Nederlandse vrouwelijke cabaretiers beschikt. Velen van hen brengen ook feministische elementen in hun shows naar voren, terwijl anderen naast hun theateroptredens ook boeken schrijven of televisie- en radioprogramma’s presenteren.

Hier zijn de top 10 bekende cabaretiers vrouw van dit moment:

Claudia de Breij

Op de eerste plaats vinden we misschien wel Claudia de Breij. Geboren op 13 maart 1975 in Utrecht, is zij niet alleen cabaretier vrouw, maar ook zangeres, televisiemaker, radio-dj en schrijver. Haar humor is zowel hilarisch als diepgaand, waarbij ze maatschappelijke kwesties aanstipt. Van ongemakken rondom zwangerschap tot levenslessen met een humoristische toon, Claudia de Breij beheerst het allemaal. Daarnaast vertolkt ze prachtige nummers, waaronder het bekende “Mag ik dan bij jou?”

Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp, waar we het zojuist kort over hadden, bevindt zich absoluut aan de top van de vrouwelijke cabaretiers van dit moment. Ze is al sinds 1983 actief op het podium en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Harp in 2006. Naast haar hilarische theatervoorstellingen zet ze ook regelmatig haar zangtalent in, vaak begeleid door verschillende muziekinstrumenten, waarbij de ukelele misschien wel het meest bekend is.

Tineke Schouten

Denk je aan Lenie uit de Takkestraat en natuurlijk Bep Lachebek, dan heb je het over de Koningin van de Typetjes: Tineke Schouten. Geboren en getogen in Utrecht, weerspiegelt haar podiumoptreden precies haar achtergrond. Ze staat nog steeds op het toneel, waar je veel van haar geliefde typetjes kunt zien. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor zingen, wat duidelijk naar voren komt in haar shows!

Ook benieuwd hoeveel dagen een jaar heeft? Lees het op onze blog.

Sanne Wallis de Vries

Opgroeiend in Amsterdam en na het afronden van meerdere universitaire opleidingen in Amsterdam en Utrecht, koos Sanne Wallis de Vries voor kleinkunstlessen. In 1995 nam ze deel aan het Leids Cabaret Festival en kreeg ze de kans om mee te doen met Comedytrain. Vanaf dat moment versnelde haar carrière. Ze schittert niet alleen met soloprogramma’s, maar is ook te zien in veel televisieprogramma’s zoals Kopspijkers en Koefnoen.

Sara Kroos

Misschien ken je haar het beste van haar deelname aan De Lama’s, maar Sara Kroos heeft ook vele prijzen gewonnen met haar theaterstukken, waaronder Lam, Honger en Zonder Verdoving. Daarnaast is ze begonnen met het schrijven van boeken. Haar meest recente boek, “Rood is ja”, gaat over haar persoonlijke ervaringen met seksueel misbruik, wat haar naar een psychiatrische afdeling leidde door traumatische ervaringen.

 

Eva Crutzen

Plotseling overal verschijnend en ontzettend grappig, dat is Eva Crutzen. Lange tijd verbonden aan het radioprogramma Spijkers met Koppen en met diverse gastrollen op televisie, werd ze sinds 2017 steeds zichtbaarder in Klikbeet en Promenade. Haar carrière groeide snel, en daarmee werden ook haar shows steeds populairder. Ze won de Rabo Talenten Concours en de publieksprijs bij het concours om de Wim Sonneveldprijs.

Weten hoe je creatief je WC-rol opbergt? Lees het hier.

Soundos El Ahmadi

Als we het hebben over Soundos, spreken we over een Nederlandse actrice, presentatrice en stand-upcomedian. Actief op het podium sinds 1998, heeft ze verschillende cabaretprogramma’s, waaronder “Sounds aangenaam” en “Comeback Kid”. Ook is ze te zien in veel films en televisieprogramma’s. Haar meest recente programma is “Echt Waar?!” waarin ze samen met Leo Alkemade te zien is. Ze maakt graag grappen over haar afkomst en uiterlijk. Soundos El Ahmadi is geboren in Amsterdam in 1981.

Karin Bloemen

Misschien wel de meest opvallende verschijning in deze lijst is Karin Bloemen. Naast zangeres is ze ook cabaretière. Met haar afgeronde academie voor de Kleinkunst en diverse prijzen zoals de Annie M.G. Schmidtprijs, Edison in de categorie Kleinkunst en de Gouden Harp, weet ze zich al vele jaren succesvol te profileren op het podium. In haar recente shows laat ze zien dat je tijdens het leven veel verzamelt, zowel mooie herinneringen als minder prettige ervaringen.

Nienke Plas

Nienke is een absolute alleskunner, vooral bekend van haar vlogs op YouTube. Maar ook in het dagelijks leven blijkt Nienke Plas ongelooflijk grappig te zijn, wat haar inspireerde om met een theatershow door het land te trekken. Naast haar eigen realityserie, YouTube-serie en theatershow maakt Nienke Plas ook muziek, met nummers als “Zo Mooi” en “Houd Me Vast”.

Plien van Bennekom & Bianca Krijgsman

Zeg je Plien van Bennekom, dan zeg je absoluut ook Bianca Krijgsman, en vice versa. Als het duo ‘Plien en Bianca’ treden ze vaak samen op. Misschien ken je ze nog uit het kinderprogramma Zaai uit de jaren 90, waarin ze beide hoofdrollen vertolkten. Ook zijn ze te zien in verschillende televisieprogramma’s en typetjes, zoals Kees & Co, Welkom in de jaren 60 en Luizenmoeder.

Ooit afgevraagd of olijfolie tegen een droge neus helpt? Wij hebben dit onderzocht.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs