Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gebruik dit als vervanging voor crème fraîche

Een product gemaakt van zuivel is crème fraîche. Een product dat in structuur en smaak lijkt op zure room. Zoals je van de naam verwacht, crème fraîche: Het is afkomstig uit Frankrijk. We maken er echter ook veel gebruik van in Nederland. Toch zoek je een vervanger voor crème fraîche. In deze blog zullen we je daar meer over vertellen!

De romige crème fraîche heeft een lichtzure smaak. Als gevolg hiervan wordt het vaak gebruikt in hartige gerechten. Je kunt het echter ook gebruiken in zoete gerechten en het dan zoeten met bijvoorbeeld fruit of suiker. Het is een item dat vaak voorkomt in recepties. Het kan worden gebruikt om soepen en warme gerechten zoals een stoofschotel romiger te maken. Of, zoals we eerder hebben gezegd, zoete gerechten zoals taarten en desserts.

Vrouwen hebben natuurlijk goede eigenschappen. Maar welke zijn dat precies?

Wat zijn de voordelen van een alternatief voor crème fraîche?

Maar waarom zouden mensen crème fraîche willen vervangen? Dat kan om een aantal redenen zijn. Dit kan de belangrijkste reden zijn waarom je veganistisch of plantaardig eet. Melk is de basis van room, en een koe geeft natuurlijk melk. Daarom eet je geen zuivelproducten als je veganistisch bent of alleen plantaardig wilt eten. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op zoek zijn naar een vervanger voor crème fraîche is dat.

Het is ook mogelijk dat je zuivel wilt eten, maar dat je het gewoon niet prettig vindt. Omdat u bijvoorbeeld lactose intolerant bent en een zuivelvrij dieet zoekt. Dan is het niet slim om crème fraîche te consumeren en kun je beter een alternatief vinden. Bovendien komen er steeds meer alternatieven voor crème fraîche op de markt.

Als laatste optie kan het zijn dat je een recept hebt, maar vergeten bent om crème fraîche te kopen. Het is ook mogelijk dat je op zoek bent naar een crème fraîche alternatief zodat je het niet moet ophalen in de supermarkt.

Daarom zijn er veel redenen om crème fraîche te vervangen door een alternatief. De meest voorkomende zijn:

  • Je wilt graag plantaardig of veganistisch eten?
  • Je hebt een lactose-intolerantie.
  • Als je geen crème fraîche hebt, ben je op zoek naar een alternatief.

Het recept voor het maken van een alternatieve crème fraîche thuis

We hebben gezocht naar eenvoudige recepten om crème fraîche thuis te maken. Dit alternatief is ook vrij van zuivel, dus het is ideaal voor mensen die een zuivelvrij dieet willen volgen. Omdat je lactose-intolerant bent of veganistisch wilt eten, bijvoorbeeld. Het recept is eenvoudig en iedereen kan het maken. 

Wat zijn de vereisten voor dit recept? 

  • 1 kop rauwe cashewnoten die minstens vier uur in water zijn geweekt
  • een kwart kop water
  • 1 eetlepel gepureerd citroensap
  • 1 appelciderazijn
  • Een snufje zout

Zo bereid je dit recept:

1. Wees dus voorzichtig om de cashewnoten vier uur te weken in water voordat je deze vervangende crème fraîche maakt. Als de vier uur voorbij zijn, zullen de cashewnoten veel romiger zijn dan ze eerst leken. Ten slotte zijn ze in het water geweekt. Zorg daarom altijd voor voldoende watergebruik. Cashewnoten kunnen een nacht in water weken. Dan ben je zeker van een romige substantie in de toekomst.

2. Wat volgt? Gebruik een blender om de cashewnoten te mengen. Voeg de overige ingrediënten toe, zoals water, citroensap, appelciderazijn en een snufje zout. Je weet het al: Ga de blender aanzetten. Doe dit gelijk op hoge snelheid om een glad mengel te krijgen. Er zijn momenten waarop je even moet stoppen om ervoor te zorgen dat alles is meegenomen.

3. Na dit punt is het belangrijk om een goede smaak te hebben. Is het zuur en romig voldoende voor jou? Anders kun je nog wat appelciderazijn of citroensap toevoegen. Hierdoor krijg je meer van die karakteristieke zurige smaak van crème fraîche.

4. Om het op dezelfde manier te gebruiken als crème fraîche, moet je deze slechte versie nog even opstijven. Idealiter zouden dit twee tot drie uur zijn. Gebruik het daarna op dezelfde manier als crème fraîche. Dus in een saus of soep bijvoorbeeld!

Zelf de waterleiding ontluchten? Volg dit artikel.

Hier zijn enkele andere mogelijke vervangers voor crème fraîche:

Naast het zelf maken, begrijpen we ook als je gewoon een snellere oplossing zoekt in plaats van urenlang cashewnoten te weken. Gelukkig zijn er andere opties die je kunt gebruiken. Bovendien, als je een product zoekt dat geen zuivel bevat, Laten we echter eerst de zuivelvrije alternatieven bekijken.

Zure room is een alternatief voor crème fraîche in soepen en sauzen. Dit is net zo romig, maar het heeft vaak meer vet. Waardoor de smaak niet zo romig is als bij crème fraîche. Het kan echter goed worden gebruikt als alternatief voor bepaalde soepen of sauzen.

Griekse yoghurt is een alternatief. Yoghurt is wat dikker en romiger dan gewone yoghurt. Het is steviger en heeft een romige smaak en is daarom niet waterig. Hierdoor kan je het ook goed gebruiken als dessert of in een taart met crème fraîche.

Kokosmelk in plaats van crème fraîche

Ben je op zoek naar een alternatief voor crème fraîche zonder zuivel? Dan zou je kokosmelk kunnen overwegen. Een dikke, romige substantie wordt vaak gezien als je kokosmelk opent. Daarachter is vaak meer vocht te vinden. Als je het vocht opvangt en het dikke, romige deel gebruikt, wordt het een uitstekende vervanging voor crème fraîche die ook volledig plantaardig is.

In de supermarkt kun je naast kokosmelk ook crème fraîche van haver kopen, of je kunt het zelf maken.

Vind jij de prijs van sigaretten duur? Kijk hier wat ze in Duitsland kosten.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs