Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoeveel geld mag je contant in huis hebben?

Ondanks dat online bankieren steeds populairder wordt, vinden veel mensen het fijn om thuis wat contant geld te hebben liggen. Maar hoeveel contant geld mag je in huis hebben? Dit is een vraag waar veel mensen over nadenken, vooral in het kader van wettelijke beperkingen en veiligheidsoverwegingen. In dit artikel gaan we dieper in op het beheer van contant geld.

Dit moet je weten over de Feng Shui van je slaapkamer!

Wettelijke beperkingen?

Goed nieuws! In Nederland word je niet beperkt door de wet als het gaat om het beheren van contant geld. Er is geen wettelijke limiet op de hoeveelheid contant geld dat je in huis mag bewaren. In theorie mag je dus elke hoeveelheid geld in huis houden, zolang je dit geld legaal hebt verdiend en naar behoren is aangegeven in je belastingaangifte. 

De bizarre waarheid achter kleurenpsychologie in interieurontwerp!

Veiligheidsoverwegingen

Ondanks dat je duizenden euro’s in huis mag bewaren, is het toch belangrijk om rekening te houden met veiligheidsfactoren. Het bewaren van grote hoeveelheden contant geld in huis brengt namelijk risico’s met zich mee. Zo ben je een groter doelwit voor diefstal! Ook is het belangrijk om altijd het zekere voor het onzekere te nemen. Bewaar je geld altijd in een kluis en verdeel je contant geld over verschillende verstopplekken om risico’s te minimaliseren.

Ook is het aan te raden om de hoeveelheid contant geld in huis te minimaliseren wegens mogelijk verlies. Denk bijvoorbeeld aan verlies door natuurrampen zoals overstromingen. Of verlies door brand! 

Waarom de rijkste persoon ter wereld zoveel aandacht krijgt!

Ook geld op de bank

Contant geld in huis bewaren kent veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan noodsituaties waarbij je snel toegang nodig hebt tot contant geld, of in gevallen waarin er een storing is bij ING, ABN Amro of KNAP… Toch is het aan te raden om ook geld op de bank te hebben staan. 

Je profiteert namelijk van verschillende voordelen als je geld op de bank staat. Zo profiteer je van rente en is je geld verzekerd. Het contante geld dat je in huis bewaart, is tot slechts een bepaald bedrag verzekerd tegen verlies of diefstal. Ja, zorg er dus zeker voor dat je wat geld in huis hebt liggen, maar maak ook zeker gebruik van internetbankieren.

Dus, hoeveel geld mag je contant in huis hebben?

In Nederland bestaat er geen limiet aan hoeveel geld je contant in huis mag hebben. Fijn! Houd echter wel rekening met je eigen veiligheid en de veiligheid van je welverdiende geld. Wij raden aan om je geld in huis te bewaren in een kluis en te verstoppen op verschillende plekken. Daarnaast adviseren we om ook gebruik te maken van een financiële instelling, zoals een bank, die geld voor je bewaart. 

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs