Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Je bestelling bij Boohoo retourneren: zo doe je dat!

Boohoo

Boohoo is een modelabel dat beweert een vertegenwoordiging te zijn voor vrouwen wereldwijd. Ze bieden betaalbare kleding aan met als doel dat iedereen zich comfortabel voelt in hun kleding. Hoewel dit een bewonderenswaardig streven is, behandelen we in deze blog een ander aspect.

Tegenwoordig is online winkelen buitengewoon populair. Dit heeft geleid tot het verdwijnen van veel fysieke winkels, maar dat is niet het onderwerp van deze blog. Waar het wel om gaat, is het fenomeen dat voortkomt uit online winkelen: het retourneren van kleding en andere items die niet passen, defect zijn of simpelweg niet bevallen.

Een fiets opbergen in een kleine ruimte: 5 goede tips!

Stappenplan voor retournering

Indien je een product van Boohoo wilt retourneren, is het noodzakelijk om de volgende stappen te volgen. Let op dat retourneren alleen mogelijk is via de post, aangezien Boohoo geen fysieke winkels in Nederland heeft.

Stap 1: Voorbereiding van de retour

Allereerst dien je de items die je wilt retourneren goed te verpakken. Boohoo maakt het niet uit of dit gebeurt in de originele verzendzak of een andere verpakking. Het is echter essentieel dat de verpakking waterdicht, ondoorzichtig en afsluitbaar is, indien je kiest voor eigen verpakking.

Stap 2: Aanmelden van de retour

Op boohoo.com is er een speciaal portaal waar je je retour moet aanmelden. Voor deze aanmelding heb je tenminste je ordernummer nodig, evenals je e-mailadres of de laatste vier cijfers van je telefoonnummer. Het is niet strikt noodzakelijk om een account te hebben, maar zorg ervoor dat je deze gegevens bij de hand hebt. Het ordernummer vind je meestal op de pakbon of in de verzendbevestiging per e-mail.

Wat zijn de nadelen van aquacell?

Stap 3: Verzenden van de retour

Na aanmelding van de retour dien je een retouroptie te selecteren. Hierbij heb je de keuze uit twee opties:

  1. Printen van een retourlabel

Indien je thuis een printer hebt, kun je ervoor kiezen om het retourlabel te printen en op het pakket te plakken. Vervolgens breng je het pakket naar het postkantoor voor verzending.

  1. Retourneren via een winkel

In het geval dat je geen printer hebt, kun je bij het selecteren van de retouroptie kiezen om het retourlabel in de winkel te laten printen. Vaak gebeurt dit via een specifieke code die de postverzender kan identificeren.

Stap 4: Terugbetaling

Zodra de retourzending in goede orde is ontvangen, kun je wachten op de terugbetaling. In principe duurt dit proces niet langer dan 21 dagen, gerekend vanaf het moment van verzending van de retour. Deze periode omvat de duur van de zending van jou naar Boohoo en de verwerking van de geldoverdracht.

Je ontvangt een e-mailmelding wanneer de artikelen correct zijn ontvangen, evenals wanneer er om bepaalde redenen geen restitutie wordt verleend. Het is echter niet mogelijk om een vervangend artikel aan te vragen; je moet eerst iets retourneren en vervolgens hetzelfde product opnieuw aanschaffen in een andere kleur, maat, enz.

Algemene retourvoorwaarden

Retourneren is niet altijd en onder alle omstandigheden mogelijk. Er zijn specifieke redenen waarom dit niet kan, die over het algemeen vergelijkbaar zijn bij veel online winkels. Bij Boohoo moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:

Is strooizout tegen onkruid effectief? Lees het hier.

a. Termijn voor retourneren

Je kunt producten tot 28 dagen na ontvangst van je bestelling retourneren. Deze termijn betreft kalenderdagen, niet alleen werkdagen.

b. Defect artikel

Een defect artikel mag altijd worden geretourneerd, maar je moet contact opnemen met de klantenservice en een foto van het defect bij de hand hebben. Na het versturen van de foto kun je een verzoek indienen voor reparatie, vervanging of terugbetaling.

c. Voorwaarden voor retourneren

In sommige gevallen kun je bepaalde items niet retourneren, om verschillende redenen van diverse aard. Voorbeelden van situaties waarin retourneren niet mogelijk is, zijn onder andere:

  • Gedragen en gewassen kleding
  • Verwijderde hygiënezegels, bijvoorbeeld bij ondergoed en zwemkleding
  • Ontbrekende labels op de artikelen
  • Piercing-sieraden kunnen om hygiënische redenen niet worden geretourneerd, behalve in geval van defect, etc.

De volledige lijst met voorwaarden is te raadplegen op de website van Boohoo.com.

Retourneren van meerdere bestellingen

Indien je meerdere bestellingen hebt geplaatst, is het raadzaam om de verschillende bestellingen in afzonderlijke pakketten te retourneren. Als dit niet wordt gedaan, zal het retourneringsproces aanzienlijk worden vertraagd. Dit is weliswaar niet gunstig voor het milieu, maar als we daarover beginnen, kunnen we dat argument terzijde schuiven. Waarom? Hoewel Boohoo beweert dat ze zeer duurzaam handelen, blijkt dat in de praktijk enigszins tegen te vallen. In plaats daarvan is het wellicht verstandiger om een fysieke winkel met duurzame kleding te bezoeken, waarbij je bijvoorbeeld op de fiets bent gekomen, om een duurzaam voorbeeld te noemen.

Boohoo retourbeleid

Het is zonde als ongedragen kleding ongebruikt in de kast blijft hangen. Gelukkig biedt Boohoo de mogelijkheid om producten te retourneren. Dit maakt het aantrekkelijker en gemakkelijker om bij hen te bestellen. Houd er echter rekening mee dat het retourneringsproces enige complexiteit met zich meebrengt, en het is aan jou om te beslissen of het de moeite waard is. Als je echter overwegend positieve ervaringen hebt met de webshop, moedigen we je aan om door te gaan en te genieten van je aankoop.
Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs