Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerbank Action, Lidl & andere budget keuzes vergeleken

Powerbank

Mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, zijn vandaag de dag onmisbaar in ons dagelijks leven. We gebruiken ze voor communicatie, werk, entertainment en nog veel meer. Maar wat als je batterij snel leeg raakt en je tijdelijk die voordelen moet missen?

Hier komt natuurlijk de bekende powerbank om de hoek kijken. Een powerbank is een draagbare en verplaatsbare oplader die je de vrijheid geeft om apparaten overal en altijd op te laden, zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. In deze blog gaan we dieper in op verschillende powerbanks. Want het feit dat je een powerbank wilt aanschaffen, betekent niet noodzakelijk dat je daar een groot budget aan wilt besteden. Lees snel verder om meer te weten te komen over de powerbanks van de Action, Lidl, Aldi en andere budgetopties.

Tess V retour beleid: een stappenplan

Powerbank Action

Laten we beginnen met de powerbank, eigenlijk de powerbanks, van de Action. De aangeboden powerbanks bij de Action zijn van het merk Grixx. Ze hebben powerbanks met verschillende capaciteiten. Deze zijn redelijk vergelijkbaar, maar met de ene kun je je telefoon wat vaker opladen dan met de andere.

Prijzen:

  • 10.000 mAh – €9,95
  • 15.000 mAh – €16,95
  • 20.000 mAh – €19,95

De powerbanks bij de Action hebben diverse capaciteiten, maar wat betekent dat eigenlijk?

mAh staat voor milliampère-uur en is een maateenheid die de capaciteit van powerbanks aangeeft. Het geeft aan hoeveel energie een powerbank kan opslaan en hoe vaak het een apparaat kan opladen. Hoe hoger het mAh-nummer, hoe meer energie de powerbank levert en hoe vaker je kunt opladen. Bijvoorbeeld, een powerbank met 10.000 mAh kan een smartphone met een batterij van 2.000 mAh ongeveer vijf keer volledig opladen. Daarna moet je de powerbank zelf opnieuw opladen.

De powerbanks van de Action zijn misschien niet de allerbeste, maar ze bieden zeker waar voor je geld. Het laadsysteem functioneert goed en de prijzen zijn betaalbaar. Onthoud dit vooral, aangezien je voor een vergelijkbare capaciteit vijf jaar geleden het bedrag van de huidige 15.000 mAh betaalde voor een 10.000 mAh powerbank.

Boohoo bestelling retourneren? Zo werkt dat.

Powerbank Lidl en Aldi

Een tijdje geleden waren er zowel bij de Lidl als de Aldi powerbanks te koop. Helaas maken ze tegenwoordig geen deel meer uit van het assortiment, zowel online als in de winkel. Aangezien ze echter mooie aanbiedingen hadden, zijn we op zoek gegaan naar andere goede budget powerbanks. Deze powerbanks zijn te koop bij diverse winkels. Wacht niet te lang en lees snel verder.

Andere budgetkeuzes

We voegen dus nog wat toe aan de powerbanks van de Action, zodat je een beter beeld krijgt van de ‘powerbank markt’. We beginnen met een powerbank van de Hema en bekijken vervolgens andere merken.

Powerbank Hema

Prijs: €17,50

Capaciteit: 5000 mAh

Hoewel het niet de meest voordelige optie is, schijnt deze powerbank erg goed te werken. Gezien het beperkte vermogen kun je je telefoon er slechts één keer mee opladen. De kans dat dit snel gebeurt, is echter klein. Maar in bepaalde situaties is dit niet nodig. Misschien ben je onderweg op de fiets, waar je je telefoon en dus de powerbank niet nodig hebt. De powerbank is uitgerust met twee USB-aansluitingen, zodat je in principe meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Overigens is de gelinkte powerbank niet de enige die Hema verkoopt. De winkel heeft ook powerbanks met een grotere capaciteit in het assortiment. Handig, want dan hoef je niet elke dag de powerbank op te laden.

Maakt je waterleiding geluid? Heb je dit gecheckt?

ISY Powerbank IPP 10000 mAh

Prijs: €17,99

Capaciteit: 10.000 mAh

Deze powerbank is misschien niet heel compact en vooral dun, maar hij biedt zeker waar voor je geld. De powerbank is relatief goedkoop en je kunt je apparaat er wel twee keer mee opladen. Het opladen van de powerbank zelf duurt wel even. Het duurt ongeveer 7 uur voordat de powerbank volledig is opgeladen. Als je hem overdag wilt gebruiken, laad dan zowel je telefoon als de powerbank de avond ervoor of ’s nachts op. Je hebt niet alleen een volle telefoon, maar kunt hem ook direct weer opladen als deze leeg is.

De powerbank is te koop bij de MediaMarkt en ligt waarschijnlijk snel op je deurmat.

Belkin Boost Charge Powerbank

Prijs: €34,99

Capaciteit: 20.000 mAh

Misschien iets boven je budget, maar zeker de moeite waard om te bekijken. We raden aan te kiezen voor de mooie rosé gouden kleur, omdat deze 5 euro goedkoper is dan andere kleuren. Waarom? Geen idee, maar het is wel voordelig.

Met een capaciteit van maar liefst 20.000 mAh kun je lang met je apparaat vooruit. De powerbank heeft bovendien twee USB-A-poorten en een USB-C-poort. Hiermee weet je zeker dat jouw apparaat er ook op kan worden aangesloten. Je hoeft zelfs niet te zorgen voor kabels, want die worden ook meegeleverd. We hebben gezocht naar nadelen en hoewel de powerbank met verschillende garanties nagenoeg perfect lijkt, hebben we toch een klein minpuntje gevonden. Hij is namelijk relatief zwaar in vergelijking met andere powerbanks van vergelijkbare kwaliteit.

iSetchi 10000 mAh 4-in-1 Powerbank

Prijs: €32,97

Capaciteit: 10.000 mAh

Deze powerbank is perfect voor mensen met weinig geduld. Bij de iSetchi gaat het namelijk om een snellader. De ‘4-in-1’ betekent dat de powerbank vier aansluitingen heeft. Het mooie is dat de kabels zijn weggewerkt in de powerbank, zodat je niet wordt geconfronteerd met losse kabeltjes. Zelfs voor een iPhone of andere Apple-producten is er een kabel beschikbaar. Geen paniek, natuurlijk kun je ook met je Android-apparaat gebruikmaken van deze powerbank.

Het is overigens een handzaam formaat als je op zoek bent naar een powerbank die in je broekzak past. Het ontwerp is niet alleen compact, maar ook erg slank. Je zou de powerbank zelfs samen met je telefoon in je broekzak kunnen dragen. Ideaal dus.

AOPAWA Powerbank

Prijs: €50,48

Capaciteit: 26.800 mAh

Misschien niet de meest budgetvriendelijke versie van een powerbank, maar we nemen hem toch op in deze lijst. Dat komt niet alleen door de capaciteit van het apparaat, maar ook door de manier waarop je de powerbank oplaadt. En misschien raad je het al, de powerbank laadt op door middel van zonne-energie.

Als je bijvoorbeeld een paar dagen in de natuur bent, is dit ideaal. Er zit een goede bescherming aan de randen en je hebt in ieder geval wat stroom, zelfs als het maar een beetje is. Zo blijf je, mits je je telefoon niet op maximaal vermogen gebruikt, in contact met de buitenwereld. Wel zo geruststellend voor je ouders of partner, zodat ze weten waar je bent. Je kunt gemakkelijk mensen bereiken in geval van nood.

Koopgids powerbanks

Het kopen van een powerbank kan een slimme keuze zijn om ervoor te zorgen dat je mobiele apparaten altijd opgeladen blijven, waar je ook bent. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een powerbank:

  1. Capaciteit (mAh): De capaciteit van de powerbank, uitgedrukt in milliampère-uur (mAh), bepaalt hoeveel energie de powerbank kan opslaan. Kies een powerbank met voldoende capaciteit om aan je oplaadbehoeften te voldoen. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer oplaadbeurten je kunt verwachten.
  2. Output vermogen (A): Het output vermogen van de powerbank, uitgedrukt in ampère (A), bepaalt hoe snel je apparaat wordt opgeladen. Kies een powerbank met voldoende output vermogen om je apparaten snel op te laden, vooral als je apparaten hebt met een hogere oplaadsnelheid, zoals snelladen of snel opladen.
  3. Type aansluitingen: Controleer of de powerbank de juiste aansluitingen heeft voor je apparaten. De meeste powerbanks hebben USB-uitgangen voor het aansluiten van standaard oplaadkabels. Zorg ervoor dat de powerbank de juiste aansluitingen heeft voor je specifieke apparaten, zoals USB-C, micro-USB of Lightning.
  4. Formaat en draagbaarheid: Overweeg de grootte en draagbaarheid van de powerbank, afhankelijk van hoe je van plan bent deze te gebruiken. Kleine en lichte powerbanks zijn handig voor onderweg. Grotere powerbanks met een hogere capaciteit zijn geschikter voor langere reizen of intensief gebruik.
  5. Kwaliteit en merk: Kies voor een powerbank van een betrouwbaar merk met goede recensies en reputatie. Hiermee vergroot je de kans op een kwalitatief hoogwaardig product dat veilig is om te gebruiken en lang meegaat.

Door rekening te houden met bovenstaande punten kun je een powerbank kiezen die voldoet aan je specifieke behoeften, zodat je apparaten altijd opgeladen blijven, ongeacht waar je bent.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs