Search
Close this search box.

Werkt een paardenmiddel tegen gordelroos?

Een Soa is niet iets om op te wachten. Nu kan het iedereen overkomen. Soms gaat het mis als je een leuke man of vrouw aan de haak slaat. Gordelroos is nog steeds een van de meest voorkomende soorten Soa’s. Als je gordelroos hebt, wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf om niet meer zoveel jeuk te krijgen. We hebben besloten om je vandaag alles te laten zien wat je moet weten over het bestrijden van gordelroos omdat er nog steeds veel onduidelijkheden zijn. Na het lezen van dit artikel, weet je tenminste wat je kunt doen, van de ziekte zelf tot de beste manieren om het te bestrijden!

Banana, peach and seed

Wat is gordelroos en hoe kom je er aan?

Laten we beginnen met de basis. Wat is gordelroos? Gordelroos is de naam van een infectie die wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus. Het virus dat waterpokken veroorzaakt, is hetzelfde. Na genezing van waterpokken kan het virus jarenlang in je zenuwstelsel blijven zitten. Later kan het als gordelroos terugkomen. Dit leidt tot een pijnlijke uitslag, die meestal op een band of een klein gebied aan één kant van het lichaam verschijnt en vaak gepaard gaat met jeuk, tintelingen of een branderig gevoel.

Om gordelroos te krijgen, moet je eerder waterpokken gehad hebben. Het virus, net als andere soorten soa’s, kan worden gereactiveerd door onbeschermde sekst. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn; het virus kan ook opnieuw worden geactiveerd door een verzwakt immuunsysteem of door bepaalde medische aandoeningen. Het is belangrijk om te weten dat het varicella-zostervirus niet besmettelijk is zoals waterpokken, maar het kan zich verspreiden bij mensen die nog nooit waterpokken hebben gehad of het varicella-zostervirus hebben gekregen. Wanneer je met iemand anders naar bed gaat, kan het weer verspreiden. Dit heeft te maken met het mengen van verschillende lichaamssappen. Hoewel dit misschien onaangenaam klinkt, kunnen we het helaas niet romantischer maken.

Is je was verkleurd? Zo los je het op.

De beste manieren om gordelroos te voorkomen

Misschien heb je zelf geen gordelroos, maar je kent misschien iemand die het heeft. Als dit het geval is, weet je waarschijnlijk dat je het beste wilt voorkomen dat je het ooit krijgt. Als je deze vervelende ziekte wilt voorkomen, zijn hier enkele handige tips:

Neem de vaccinatie

Vaccinatie is de beste manier om gordelroos te voorkomen. Volwassenen van vijftig jaar en ouder krijgen het Shingrix vaccin. Dit geldt ook voor deze groep die eerder gordelroos heeft gehad of het Zostavax vaccin heeft gekregen dat ouder is. Vertel je zorgverlener of het vaccin geschikt is voor jou. Het heeft weinig nadelige effecten, maar het is altijd een goed idee om het met je arts te bespreken. Het is onwaarschijnlijk dat iemand zoals jij het vaccin zal overslaan.

Versterk je immuunsysteem

Om je immuunsysteem te versterken, is de volgende tip een goed begin. Het behoud van een gezond immuunsysteem kan helpen het risico op gordelroos te verminderen. Geef daarom een kans om stress te beheersen, houd altijd een gezond dieet aan en oefen regelmatig. Het helpt je ook om beter te slapen. We weten namelijk dat je lichaam de afweer kan verbeteren als je genoeg slaap krijgt.

Denk aan je hygiëne

Om de verspreiding van het virus te voorkomen, was je handen regelmatig. Dit is vooral belangrijk als je actieve gordelroos hebt om anderen te voorkomen te worden besmet met waterpokken of een vaccin. Het is een kleine actie die u kunt ondernemen om anderen te beschermen. Bovendien is er een verminderde kans dat u zelf ziek wordt. Omdat je handen goed moet wassen, zal je ook minder snel verkouden of ziek worden. Zo beschouw je het als een situatie waarin alle partijen baat hebben.

Neem geen contact op met zwangere vrouwen of baby's

Als je gordelroos hebt, moet je nauw contact vermijden met zwangere vrouwen die niet zijn gevaccineerd tegen waterpokken of baby’s jonger dan één jaar. Het virus kan hen in ernstige gevaar brengen. Je bent niet in gevaar voor andere mensen door je af te zonderen en afstand te houden. Als gevolg hiervan kunt u zich vermoeid voelen, waardoor u misschien het liefst thuis op de bank ligt.

Dit zijn de goede eigenschappen van een vrouw.

Het wondermiddel tegen gordelroos: paardenmelk

Ja, je hebt het goed gelezen: paardenmelk wordt steeds meer gebruikt als medicijn tegen gordelroos. Inderdaad, dit is nog niet zo’n vreemd idee. Het is bekend dat paardenmelk een unieke samenstelling van eiwitten, vitaminen en mineralen heeft. Dit middel wordt al lange tijd in de traditionele geneeskunde gebruikt. Er zijn sommige mensen die beweren dat het drinken van paardenmelk of het gebruik van crèmes gemaakt van paardenmelk uitslag kan verlichten en de genezing kan versnellen. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is voor deze bewering, lijken er veel mensen baat bij te hebben. Je zou het altijd eens kunnen proberen om te zien of je onderdeel van de groep bent die goed reageert.

Ga eens naar de huisarts

Het is raadzaam om uw huisarts te raadplegen als u momenteel klachten ervaart die lijken op gordelroos. Deze kan bijvoorbeeld een korte test uitvoeren om te bepalen of het gordelroos is. Het kan ook heel anders zijn en een andere behandeling nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer vanaf kunt komen, vraag je huisarts even naar je klachten.

Dit zijn de grootste transportbedrijven in Nederland.

Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs