Zoek
Sluit dit zoekvak.

Helpt vaseline tegen wallen?

Wallen onder de ogen zijn veel voorkomend. Hoewel het niet gevaarlijk is, laat het je zeker ouder of vermoeider uitzien dan je echt bent. Hoewel er veel producten op de markt zijn die beweren wallen te verminderen, is vaseline een prominente optie.

Sommige mensen beweren dat een petroleum gebaseerd product werkt op de gevoelige huid rond de ogen, ondanks het feit dat dit misschien niet duidelijk is. Deze blog gaat dieper in op de wetenschap over vaseline en het effect ervan op wallen.

Werkt appelazijn tegen steelwratjes? Het antwoord.

Het antwoord op uw vraag luidt als volgt:

Neen In elk geval is het de enige persoon die u wilt vertrouwen.

Vaseline kan wallen tegengaan, volgens sommige mensen. Volgens sommige mensen vermindert het regelmatig aanbrengen van vaseline onder de ogen, zwelling en donkere schaduw. Andere mensen zeggen dat het geen verschil maakt en dat het op de verkeerde manier werkt.

Wetenschap

Om te begrijpen wat wallen zijn, moet je begrijpen wat vaseline doet.

Wallen onder de ogen zijn gezwollen gebieden onder de ogen die vaak met een donkere schaduw worden geassocieerd. Genetica, leeftijd, slaapgebrek, stress en allergieën zijn enkele van de vele dingen die dit kunnen veroorzaken. Wallen zijn echter slechts “tijdelijke” ophopingen. Het komt meestal neer op een ophoping van vet of vocht die vanaf de oogbal naar beneden is gezakt.

Werkt een paardenmiddel tegen gordelroos? Lees het hier.

Het werkt niet met vaseline

Vaseline verzacht en hydrateert de huid. En precies daar gaat het mis. De wallen bevatten al vochtophopingen, dus je wilt er niet meer aan toevoegen. Dus vaseline hydrateert de wallen.

Er zijn verschillende meningen over het gebruik van vaseline om wallen te voorkomen. Er zijn verschillende meningen over dit product, maar sommige beweren dat het schadelijk is voor de dunne huid onder je oog. Eigenlijk beschermt de vaselinelaag de huid. Perfect voor droge ellebogen of andere problemen.

Er zijn mensen die beweren dat het regelmatig vaseline aanbrengen onder de ogen de donkere schaduw vermindert. Anderen beweren dat het geen verschil maakt en dat het zelfs acne en verstopte poriën kan veroorzaken.

Alternatieve manieren om wallen te behandelen

helpt vaseline tegen wallen? Vaseline is een populaire methode voor het verminderen van wallen onder de ogen, maar er zijn ook alternatieve methoden beschikbaar. Sommige van deze therapieën zijn:

1. Verkrijgen van voldoende slaap: Probeer elke nacht minstens zeven tot acht uur te slapen om je lichaam en huid voldoende rust te geven.

2. Zorg voor: Om je lichaam gehydrateerd te houden, drink je voldoende water. Dit kan helpen bij het verminderen van de ophoping van vocht onder je ogen.

3. voedsel: Het is mogelijk om wallen te verminderen door een dieet te volgen dat rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Probeer voedsel te consumeren dat rijk is aan vitamine C, zoals paprika’s, spruitjes en citrusvruchten.

4. Koud kompres: Gebruik een koud kompres op je ogen om zwelling en bloedvaten te vernauwen. Zorg ervoor dat het compres wordt beschermd met een theedoek. De huid onder je ogen is erg fragiel, dus je wilt er geen schade aan veroorzaken.

5. Theezakjes: Koude theezakjes op je ogen leggen. Thee’s cafeïne kan de bloedvaten vernauwen en zwelling verminderen. De gedachte dat je komkommerschijfjes op je ogen hebt, zou overigens ook gunstig moeten zijn.

6. Cosmetica: Als wallen niet verdwijnen, kunnen fillers, botox of lasertherapie een optie zijn om de zwelling te verminderen. Bespreek dit met een esthetisch of dermatoloog. We adviseren hier niet te vroeg aan te beginnen.

Wallen verdwijnen meestal snel vanzelf. Als je dus geduld hebt, kun je er al een eind aan maken. Een kompres kost niet veel.

Vaseline heeft meerdere functies

Dus we weten nu dat vaseline de huid verzacht en helpt de huid te hydrateren. Hoe werkt het eigenlijk?

Vaseline beschermt bijvoorbeeld tegen wind en kou. Het beschermt je huid en voorkomt direct contact met wind en kou. Je kunt vaseline op je gezicht smeren als je een eind moet fietsen bij min zoveel graden. Je gezicht is veilig en je huid droogt niet uit. Droge en gebarsten lippen moeten verleden tijd zijn.

Vaseline kan echter ook worden gebruikt om schurende benen te behandelen. Het maakt het voor de dijbenen gemakkelijk om elkaar heen te glijden. Het enige nadeel is dat vaseline soms in de huid trekt. Het vaselinepotje moet dus in je tas.

Hoe vaak is het niet dat je nagelriemen uitdrogen, breken en scheuren? Precies, vaak voldoende. Vaseline kan je nagelriemen verzachten en hydrateren. Verspreid wat op je nagelriemen en masseer het zachtjes in.

Zorg ervoor: Vaseline kan soms huidirritatie veroorzaken, maar het is over het algemeen veilig om te gebruiken. Als je na het gebruik van vaseline merkt dat het je huid irriteert, stop dan met gebruiken en raadpleeg een arts als de irritatie aanhoudt. Het gebruik van teveel vaseline leidt ook niet tot verstopte poriën. In dat geval moet u het ook onmiddellijk stoppen met gebruiken.

Je waterleiding ontluchten? Zo doe je dit zelf.

Conclusie

Er zijn mensen die beweren dat vaseline goed is voor wallen onder de ogen, maar er is geen wetenschappelijk bewijs voor dit idee. Hoewel vaseline de huid gehydrateerd houdt, verhelpt het niet de oorzaak van wallen. Er zijn alternatieve behandelingen beschikbaar als je wallen hebt. Denk aan het gebruik van koud kompres, thee en natuurlijk voldoende slaap en een gezond dieet.

Picture of Denise
Denise

Auteur Woonstyletips.nl

Denise is een ervaren schrijfster en een enthousiaste liefhebber van interieurdecoratie, die haar expertise deelt op onze website Woonstyletips.nl. Denise heeft een achtergrond in interieurontwerp en een passie voor het creëren van prachtige leefruimtes.

Wanneer ze niet druk bezig is met het schrijven van boeiende inhoud voor Woonstyletips.nl, kun je Denise vinden terwijl ze antiekmarkten en vintagewinkels verkent, op zoek naar unieke decoratiestukken om aan haar eigen huis toe te voegen. Haar liefde voor interieurontwerp is niet alleen een beroep.

Ze streeft ernaar om lezers te inspireren met haar inzichtelijke artikelen over de laatste trends, doe-het-zelfprojecten en tips om stijlvolle en functionele leefruimtes te creëren.

 

Inhoud
Nieuwe blogs